Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ξεκίνησε το νέο πολιτικό story του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκίνησε το νέο πολιτικό story του ΣΥΡΙΖΑ

0
tsipras glezos
Η ΑΜΘ με μοναδικό εκπρόσωπο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ
 
Δηλώνουν πανέτοιμοι ν’ αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Βλέπουν εκλογές τον Σεπτέμβριο
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Ξεκίνησε το νέο πολιτικό story του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου κομματικού φορέα με νέο ιδρυτικό καταστατικό και νέες οργανωτικές δομές. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί συνισταμένη των συνιστωσών του οι οποίες αυτοδιαλύθηκαν – παρά το γεγονός ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις – έχει πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα που εκλέχθηκε από περίπου 4.000 συνέδρους με ποσοστό 74,07% στο ιδρυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Ιουλίου. Μαζί του εκλέχτηκαν και 200 μέλη στην νέα Κεντρική Επιτροπή από 800 περίπου υποψήφιους.
 
Η ΑΜΘ μ’ ένα μόνο εκπρόσωπο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της περιφέρειά μας στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζειμπέκ δεν έθεσε υποψηφιότητα ενώ ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Νίκος Καλιαμπάκας δεν κατάφερε να εκλεγεί όπως και κανείς άλλος υποψήφιος από την ΑΜΘ.
 
Δηλώνουν πανέτοιμοι ν’ αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας
Στο συνέδριο υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης, ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις, υπήρξαν αντιδράσεις από πολλούς εκπροσώπους των συνιστωσών με κυριότερο τον εκπρόσωπο των Ενεργών Πολιτών και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Μανώλη Γλέζο ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και αρνήθηκε την διάλυση των συνιστωσών. Επίσης σκληρή κριτική ασκήθηκε και από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη εκπρόσωπο της «Αριστερής Πλατφόρμας», ο οποίος έκανε επίδειξη δύναμης διαμηνύοντας στον Αλέξη Τσίπρας ότι είναι ένας υπολογίσιμος εσωκομματικός αντίπαλος, παρότι είδε τις αντιευρωπαϊκές τροπολογίες του να απορρίπτονται.
 
Βλέπουν εκλογές τον Σεπτέμβριο
Kaliabakas 3-emprosΌπως επισημαίνει ό κ. Καλιαμπάκας στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν πάντα διαφορετικές τάσεις και ότι αυτό που πέτυχε το συνέδριο είναι να συνθέσει όλες αυτές τις απόψεις με εκφραστή «ένα ενιαίο κόμμα πανέτοιμο ν’ αναλάβει όλες τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας αν ο λαός του δώσει την εξουσία» όπως δηλώνει. Ο κ. Καλιαμπάκας επίσης σημειώνει ότι το συνέδριο ασχολήθηκε περισσότερο με διαδικαστικού και οργανωτικού τύπου θέματα αλλά και με θέματα πολιτικής ιδεολογίας: «Υπάρχει μια γενικότερη αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι το συνέδριο έδωσε τις σοφότερες λύσεις. Τώρα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ν’ αναλάβει τις ευθύνες που θα του ανατεθούν από τον λαό. Έπρεπε να γίνει αυτό, ήταν απαίτηση του κόσμου. Τα προβλήματα δεν περιμένουν και είναι μπροστά μας. Μας περιμένει ένα «καυτό» καλοκαίρι και ένας ακόμη πιο «καυτός» Σεπτέμβριος και η εκτίμηση μας θα έχουμε τότε εκλογές. Η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί».  
 
Κατάργηση του μνημονίου μέσα στη ζώνη του ευρώ
Να σημειώσουμε ότι αναφορικά την ιδεολογική πλατφόρμα επικράτησε η γραμμή Τσίπρα που πρεσβεύει κατάργηση του μνημονίου με παραμονή στη ζώνη του ευρώ, κούρεμα του χρέους και αναδιαπραγμάτευση. Επίσης αναφορικά με τη διάλυση των συνιστωσών δόθηκε μια παράταση ώστε να υπάρξει και τυπική και νομική διευθέτηση.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…