Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι μπουρδέτο

Χταπόδι μπουρδέτο

0
xtapodi-mpourdeto
1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους
1 κιλό πατάτες κομμένες
1 φλιτζάνι του καφέ µε ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτουλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού µε ελαιόλαδο
 
Αρχικά βράζουμε ολόκληρο το χταπόδι να βράσει µε 2 ποτήρια νερό και λίγο ξύδι. Περιμένουμε να ζεματιστεί. Στη συνέχεια κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το ξανατοποθετούμε στη κατσαρόλα μαζί µε το κόκκινο και το γλυκό πιπέρι, τον πελτέ και το λάδι. Αφού περιμένουμε 1,5 ώρα, προσθέτουμε τις πατάτες και το αφήνουμε να βάσει 30 λεπτά ακόμα ώστε να σωθούν τα υγρά.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κέικ καρότου με βρώμη

    -150 γρ. αλεσμένη βρώμη (ή αλεύρι βρώμης) -90 γρ. βρώμη σε νιφάδες -1 κουταλάκι του γλυκού…
  • kalamarakia-methysmena

    Καλαμαράκια μεθυσμένα

    -1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…
  • Τυρόπιτα σουφλέ με τρία τυριά

    -200 γρ. φέτα, σπασμένη με πιρούνι -200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη ή μισό μισό με κασέρι -200 …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ καρότου με βρώμη

-150 γρ. αλεσμένη βρώμη (ή αλεύρι βρώμης) -90 γρ. βρώμη σε νιφάδες -1 κουταλάκι του γλυκού…