170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
170 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
85 γρ. ψίχα αμυγδάλου, ασπρισμένη και τριμμένη
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη µε ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
Για τα καραμελωμένα λεμόνια
200 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
4 λεμόνια, ακέρωτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό μέτριο ταψάκι. Βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρυσαφί χρώμα, κουνώντας απαλά το τηγάνι. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζάχαρη στη βάση του ταψιού. Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα 3 λεμόνια, τα ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας και το λευκό μέρος και τα κόβουμε σε ροδέλες τις οποίες τοποθετούμε στην καραμέλα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε τα αβγά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Βάζουμε µια πιατέλα πάνω στο ταψί και κρατώντας το µε µια πετσέτα αναποδογυρίζουμε την πίτα.