Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Εγκεκριμένα Μαιευτήρια

Εγκεκριμένα Μαιευτήρια

0
iosif foivos
Ευθυμογράφημα του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
 
Αν νομίζετε ότι όλα τα μαιευτήρια δημιουργούν τις ίδιες προϋποθέσεις ανάπτυξης και εξέλιξης σε όλα τα μωρά πλανάσθαι πλάνην οικτράν έως οικτροτάτην. Άλλο είναι να γεννηθείς σε ένα κρατικό μαιευτήριο και άλλο σε ένα ιδιωτικό στην Βοστόνη των ΗΠΑ.
Αν γεννηθείς εκεί, θα βρεθείς αμέσως μέσα στο περιβάλλον των αποφάσεων και των πρωθυπουργοποιήσεων, αν γεννηθείς στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης το πολύ πολύ να φθάσεις μέχρι κοινοτάρχης στο χωριό Γλαύκη της ορεινής Ξάνθης. Για κάμπο ούτε συζήτηση, για κει δεν μπορεί να σε εγκρίνει ούτε ο τρίτος γραμματέας της Αμερικανικής πρεσβείας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Άμα όμως ξεκινήσεις από ένα πολυτελές μαιευτήριο της Νέας Υόρκης ο πρώτος πού θα σε επισκεφτεί θα είναι τουλάχιστον ο Υπουργός εξωτερικών της υπερδύναμης. Αυτός αμέσως θα αποφασίσει αν κάνει το νεογέννητο για πρωθυπουργός ή για αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Αυτοί συνήθως κάνουν για πρώτα βιολιά της πολιτικής φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση πάντα αναγνωρισμένων μαέστρων της πολεμικής αμυντικής βιομηχανίας. Ααα, όλα κι όλα, τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνα και συνήθως αργότερα καταλήγουμε στην επίθεση. Από τέτοια μαιευτήρια βγήκαν και ο Αντώνης και ο Γιώργος.
Με το πού είδε το Γιώργο ο εκπρόσωπος της Κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών το κατάλαβε αμέσως: αυτός κάνει για πρωθυπουργός, το βλέμμα του νήπιου μπορεί να κινείται αργά, αλλά σταθερά, καρφώνεται στο υπερπέραν. Mας κάνει. Στην αρχή ήθελαν από την λήξη του τοκετού να το διορίσουν πρωθυπουργό στην Αγκόλα, αλλά μετά και με την πάροδο του χρόνου απεφασίσθη ως χώρα σοσιαλιστικής διακυβέρνησης η Ελλάδα. Υπήρχαν και μερικές απόψεις για την Παραγουάη αλλά μέχρι να βγει το παιδί από την κλινική ο κύβος είχε ριφθεί. Ελλάς.
Μετά γεννήθηκε ο Αντώνης. Εκεί οι αξιωματούχοι του πενταγώνου που επεσκέφθησαν τον θάλαμο προώρων έμειναν έκθαμβοι. Ήθελαν στην αρχή να τον κάνουν Δήμαρχο Μαγούλας αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως και πιέσεων του ευαγούς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τραπεζιτών, οπλοκατασκευαστών και εκπορνευτών ανυπεράσπιστών εθνών, το συμβούλιο τον ενέκρινε ως κυβερνήτη της Ελλάδος πριν την εδαφική συρρίκνωση της. Με την γνωστή μέθοδο ακολούθησε η ονοματοδοσία στον έναν ‘’σοσιαλιστής’’ και στον άλλον ‘’παρά λίγο καπιταλιστής’’. Σε κανέναν από τους δύο δεν αναγνωρίσθηκε επισήμως η προσωνυμία Νταβέλης ως συνώνυμον του ληστής. Τώρα, εδώ πού τα λέμε τι Νταβέλης να είναι ο Γιώργος και ο Αντώνης; Να μην ξεφτιλίζουμε και τους καπεταναίους! Νομίζω σωστά αποφάσισαν.
Έπειτα και όταν έγιναν περίπου δεκαπέντε χρονών ήρθε η εγγραφή τους στο Δημοτικό. Πολύ σύντομα και μέσα σε διάστημα τριών ετών έφυγαν εσπευσμένα για την Αμερική. Άμα δεν πάς στην Αμερική η μόρφωσή σου παραμένει ελλιπής. Ακόμη κι αν περάτωσες επιτυχώς την τριετή σου φοίτηση σε δημοτικό γυμνάσιο και λύκειο είσαι ένα κούτσουρο από ξύλο ευκαλύπτου. Η Αμερική είναι που κάνει τη διαφορά, όπως οι μπλε και πράσινοι κόκκοι. Ο ένας πήρε το μπλε και ο άλλος το πράσινο.
Τεράστια διαφορά ιδεών, χάσμα γενεών και εισπρακτικών μεθόδων. Άλλος σε Δολάρια άλλος σε μάρκα Γερμανίας. Τεράστια σύγκρουση, πήγε να βγάλει ο ένας το μάτι του αλλουνού. Σα δεν ντρεπόμαστε λίγο. Πάντως η μόρφωση που πήραν στην Αμερική ήταν κολοσσιαία και αναμφισβήτητη, ορατή διά γυμνού οφθαλμού και αισθητή διά γυμνών ταμείων τα τελευταία χρόνια. Οι οφθαλμίατροι βάζουν πλέον τα δίευρα σαν τεστ για να δουν αν ο ασθενής τα διακρίνει από τα εικοσαράκια. Οι μύωπες τα διαβάζουν σαν δεκαράκια αφού έχουν χρόνια τώρα να δουν κέρμα των δύο ευρώ. Φοβερή επιτυχία, ανεπανάληπτη μόρφωση, βίοι παράλληλοι των δύο ανδρών, σαν να λες ο Κίμων και ο Περικλής. Άντε βρε παλιόπαιδα, με κάνατε πάλι σήμερα να δακρύσω από την συγκίνηση και την υπερηφάνεια. Χαλάλι σας.
Ο Γιώργος έλεγε πως λεφτά υπάρχουν. Τί να τον κάνουμε, τον συγχωρούμε, αυτό το κουσούρι είχε μόνον, την φαντασιοπληξία, ελπίζουμε τώρα πού γύρισε στην Πατρίδα του να τον δει κανάς καλός γιατρός και να του δώσει εκείνες τις καινούριες τις ενέσεις, πολύ αποτελεσματικές .Γίνονται απ’ ευθείας στο κρανίο. Ο Θεός είναι μεγάλος. Όχι σαν τον Γιώργο, αλλά γενικώς έχει κι αυτός το μέγεθός του.
Ο Αντώνης από την άλλη έχει δυστυχώς και αυτός την ίδια πάθηση. Αυτός δεν βλέπει λεφτά αλλά βλέπει ανάπτυξη. Βλέπει την ανάπτυξη όταν απολύονται μόνο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ομονοεί με τον Gladiator Φώτη και δεν αφήνει ούτε αποτύπωμα σκέψης για απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.
Ωρέ τι παλικάρια είναι αυτά. Άμα αφήσει το μουστάκι λίγο μακρύτερο ο Κουβέλης θα μοιάζει με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Ισχυροτάτη προσωπικότης αυτός ο κυριούλης. Ολοφάνερο πώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, το μόνο πού θα παραμείνει παλαιό θα είναι τα μαιευτήρια, από εκεί θα συνεχίσουν να γίνονται οι επιλογές των πρωθυπουργών. Μάλιστα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο επόμενος πρωθυπουργός θα χρίζεται από το πρώτο κιόλας υπερηχογράφημα, πριν καν διαγνωσθεί το φύλλο. Τις κάλπες όπως πάμε θα αντικαταστήσουν οι μαγνητικοί τομογράφοι, αρκεί οι κρανιοεγκεφαλικές αλλοιώσεις να επιβεβαιώνονται από αξιωματούχους του πενταγώνου.
 
*Ο Φοίβος Ιωσήφ γράφει από τη Λαμία
 
  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…