1-1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκο αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
1/2 κ.γ. βανίλια
6 μπανάνες, σε κομμάτια 2 εκ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι πάνω σε μια λαδόκολλα. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, ολόκληρο αυγό, τον κρόκο του αυγού, και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα από το γάλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένας ομαλός πολτός. Προσθέστε τις μπανάνες κομμένες και ανακατεύετε απαλά.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο και ζεσταίνετε μέχρι να φτάσει τους 190 βαθμούς Κελσίου. Με μια κουτάλια του γλυκού ρίχνουμε τις μπανάνες μέσα στη κατσαρόλα και τηγανίζουμε για 1 -2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με μέλι.