Σχόλια 17/5/2013

0

Ε βέβαια εμείς με τόσες επιτυχίες, αλίμονο να μην εξάγουμε success stories και στην Κίνα;

 

Χωρίς νόμο και τάξη;

 «Κάτω η πολιτική του νόμου και τάξης» διακηρύσσει το ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Απορία: Χωρίς νόμο και χωρίς τάξη πώς θα λειτουργήσει μια κοινωνία; Ή μήπως δεν επιθυμεί κοινωνία οργανωμένη το ΠΑΜΕ και σκέφτεται την αναρχία;

Δεν νομίζουμε. Απεναντίας, τα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν πάντα υπέρ της τάξης, την οποία και τηρούσαν με κάθε τρόπο και μέσον, ενίοτε και με σκληρό και απόλυτο.

Τώρα γιατί το ΠΑΜΕ αναφέρει «κάτω η πολιτική του νόμου και τάξης, είναι μια απορία κι ένα μυστήριο.

Πιθανόν να εννοούν κάτι άλλο και δε μας το λένε καθαρά…

«Ε»

 

Τα χρέη των δήμων

 «Βροχή» τα τηλεφωνήματα από επαγγελματίες και διάφορους άλλους που έχουν να εισπράττουν από τους δήμους μετά το σχόλιο της στήλης.

Μάλιστα, κάποιοι ήταν και ιδιαίτερα οργισμένοι με την τακτική δήμων να μην πληρώνουν τα χρέη τους, να επικαλούνται την κρίση (!), και εν γένει να ποιούν την νήσσαν!

Κάποιοι μάλιστα απειλούσαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να εισπράξουν οι άνθρωποι ό,τι τους χρωστούν κάποιοι δήμοι.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι δήμοι, οι οποίοι μάλιστα παίρνουν οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο για τον λόγο αυτόν, της εξόφλησης χρεών.

«Ε»

 

Είναι δυνατόν;

 Συμπολίτης ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κάποιοι –λίγοι – συμπολίτες επίσης, οι οποίοι στο λογαριασμό της ΔΕΗ δεν πληρώνουν ούτε Δημοτικά Τέλη ούτε το γνωστό χαράτσι, παρότι η σύνδεσή τους έχει ρολόι και έγινε κανονικά. Και μιλάμε βέβαια για την πόλη της Ξάνθης, όχι Περιφερειακά.

Και ρωτάμε απορούντες σφόδρα: Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;

Αναμένουμε απάντηση από τον δήμο, ο οποίος δείχνει πολύ χουβαρδάς με τα χρήματα των δημοτών, διότι κάποιος άλλος συμπολίτης, πολύ αγανακτισμένος, δήλωσε πως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για την κατανάλωση ρεύματος στο πάρκο κεραιών και πως όλα τα πληρώνει ο Ξανθιώτης δημότης.

Αλήθεια κύριοι του δήμου ή όχι; Και σ’ αυτό αναμένουμε υπεύθυνη απάντηση.

«Ε»

 

Το πρόβλημα «Δροσερό»

Η όλη υπόθεση «Δροσερό» δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί. Απεναντίας το όλο θέμα έχει βρεθεί στην επικαιρότητα με σχετικά δημοσιεύματά μας.

Κι ενώ έχει επισημανθεί πολλάκις, εν τούτοις σημαντικό έργο προς την κατεύθυνση επίλυσης του θέματος «Δροσερό» δεν έχει αναληφθεί βάση σχεδιασμού και μακροχρόνιου προγράμματος.

Η στήλη δεν είναι αρμόδια να επανέλθει αναλυτικά. Όμως η ανάγκη λύσης του προβλήματος υπάρχει. Είναι εδώ, δίπλα μας, φωνάζει! Κι όσοι κλείνουν μάτια κι αυτιά, κι αρνούνται να δουν το μέγεθός του, εθελοτυφλούν μπροστά στον κίνδυνο που επέρχεται.

Το Δροσερό, όπως είναι δομημένο σήμερα είναι μια απειλή αλλά κι ένα πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που διόγκωσε η οικονομική κρίση. Γι’ αυτό και η αυξημένη παραβατικότητα με κλοπές, διαρρήξεις, εμπόριο ναρκωτικών κι άλλα.

Κάποτε, σήμερα, ΧΘΕΣ, η Πολιτεία οφείλει να δώσει λύση στο Δροσερό. Τολμηρή και απαραίτητη, εάν δεν θέλει να δει μια μέρα κάτι άλλο, οδυνηρό και απρόβλεπτο.

Ήδη στον οικισμό συνωστίζονται χιλιάδες άνθρωποι, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο δήμος, ιδιώτες και το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνουν προσπάθειες. Είναι επαινετές αλλά είναι λίγες.

Χρειάζεται το Δροσερό πολλά άλλα. Κι αυτά θα πρέπει να γίνουν πριν είναι αργά.

«Ε»

 

Όχι κι επαίνους

Επαίρεται ως προσωπική του επιτυχία ο Σωκράτης Ξυνίδης την υπουργική εισήγησή του να μην δημοσιεύουν οι εφημερίδες Ισολογισμούς επιχειρήσεων Α.Ε. Ο αγαπητός Σωκράτης μάλιστα θεωρεί ως μέγιστη κοινοβουλευτική του επίδοση την εν λόγω απόφαση.

Αναφαίρετο δικαίωμά του, αλλά ξέχασε πως στον Τύπο απευθύνεται για τη δημοσιοποίηση των θέσεών του και πως Τύπος και ΜΜΕ σημαίνει επιχειρήσεις με προσωπικό και έξοδα. Και πως αυτός μόνος σκέφτηκε να μειώσει τα έσοδα. Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι δεν θα περιμένει κι επαίνους…

«Ε»

 

Ο Πάνος Ζερίτης στην Κίνα

 Στην αποστολή του πρωθυπουργού στην Κίνα, μεταξύ των πολλών επιχειρηματιών, συμμετέχει και ο Πάνος Ζερίτης της Χαρτοποιΐας Θράκης, όπως αναφέρεται σχετικά.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ζερίτης συμμετέχει ως βιομήχανος μεν αλλά με εργοστάσια στην Αίγυπτο και Ρουμανία. Διότι ως γνωστόν το εργοστάσιο Ξάνθης έχει κλείσει εδώ και καιρό, με ότι αυτό σημαίνει για μας ως νομός.

«Ε»

 

Η μεγάλη κόντρα

 Ήταν αναμενόμενη η κόντρα μεταξύ διοίκησης της Περιφέρειας και της αντιπολίτευσης. Και βέβαια έτσι έγινε, διότι για την Περιφέρειά μας είναι ένα μείζον θέμα από πολλές απόψεις αφού η όλη ιστορία έχει και οικονομική διάσταση για μια σειρά επιχειρήσεων, κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα.

Βέβαια η κόντρες δεν είναι φετινό φαινόμενο. Σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια. Όπως με τις πλημμύρες του Έβρου. Και οι δύο περιπτώσεις αντιμετωπίζονται μ’έναν τρόπο που δεν τιμούν τις υπηρεσίες αλλά και τους διοικούντες αυτές.

Είναι ένα πεδίο αντιπαράθεσης που σε τελική ανάλυση, την πληρώνουν οι άνθρωποι…

«Ε»

 

 Ο Σαμαράς στην Κίνα

 Ιδιαίτερα εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, Κινέζοι τουρίστες, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Απαγορευμένη πόλη.

Ο Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι τουρίστες κρατήθηκαν σε απόσταση. Μόλις ολοκληρώθηκε η ξενάγηση του Πρωθυπουργού, Κινέζοι τουρίστες τον χαιρέτισαν και του φώναζαν «welcome».

Ιδιαίτερα διαχυτικές μάλιστα ήταν πολλές γυναίκες που ήθελαν να κάνουν και χειραψία με τον κ. Σαμαρά, να τον αγγίξουν, κάτι που δεν συνηθίζεται και πολύ στην κινέζικη κουλτούρα. Τι είναι αυτό που γοήτευσε τόσο τις κινέζες; Ίσως η…κορμοστασιά του, που σπάνια συναντά κανείς στην Κίνα.

Πάντως γενικά ο πρωθυπουργός, έξω τα πάει καλά…με τις γυναίκες!

«Ε»


Χαμόγελο

 Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος, που να μην έχει ανάγκη ένα χαμόγελο. Και κανείς δεν είναι τόσο φτωχός, που να μην μπορεί να το δώσει.

Για την αντιγραφή «Ο σχολιαστής»

 

 Εν αναμονή ανταπόκρισης του ΔΠΘ

 Μικρή κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την προσπάθεια να προωθηθούν οι σωστικές ενέργειες στο αρχοντικό Στάλιου, θέμα που το «Ε» παρακολουθεί στενά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφορία νεοτέρων μνημείων έχει προτείνει στο ΔΠΘ να προχωρήσει σε μελέτη και άμεσο διαγωνισμό, μόνο για το κομμάτι των επισκευών, αλλά παρατηρείται επιφυλακτικότητα με την αιτιολογία της έλλειψης πόρων. Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού η προϊσταμένη της εφορίας ανέλαβε να μεταφέρει το θέμα, ώστε να ενημερώσει και να λάβει τη σύμφωνη γνώμη. Ωστόσο, σε αυτό το θέμα ο «αφαλός» είναι το ΔΠΘ και άρα από αυτό αναμένεται να λάβει (ή να μην λάβει) τις καίριες πρωτοβουλίες για τη διάσωση του κτιρίου.

Ε.Δ.

 

Μέτωπα ανοίγει ο Ξυνίδης

 Μετά τη διαμάχη με τον Κουκουλόπουλο και το Βήμα της Κυριακής, με τις Ιστορίες Αγάπης ο Σωκράτης Ξυνίδης ανοίγει και νέα μέτωπα. Όπως διαβάζουμε ενοχλήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος για όσα είπε ο Ξυνίδης για την παρουσία και τη στάση του στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη περισσότερο εκνευρισμένος φάνηκε ο κ. Χόνδρος (υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ και σύζυγος της συντάκτριας για θέματα ΠΑΣΟΚ), που υποστήριξε ότι ο γραμματέας δεν μπορεί να μην υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου (που είχε ο ίδιος) και ότι έπαιρνε 1.800 ευρώ (επειδή ο Ξυνίδης είπε για «παχυλή» σύμβαση). «Τα υπόλοιπα, στη Δικαιοσύνη», είπε ο εν λόγω κύριος, προοιωνίζοντας νέα δικαστική διαμάχη για τον π. αν. υπουργό.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …