Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό ρολό με μήλο και κρεμμύδι

Χοιρινό ρολό με μήλο και κρεμμύδι

0
xoirino-rolo-gemisto-me-milo-kai-kremmydi
  • – 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • – 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • – 3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
  • – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • – 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • – 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • – 1 κιλό περίπου χοιρινό φιλέτο
  • – 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • – 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Για τη σως
  • – 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • – 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα  

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι και προσθέστε τα μήλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάροντας 5 λεπτά. Προσθέστε ξύδι και δεντρολίβανο και μαγειρέψτε άλλο ένα λεπτό. Πασπαλίστε με το πιπέρι.
Χαράζετε βαθιά το χοιρινό με ένα μαχαίρι κατά μήκος και τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε. Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.
Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με το μείγμα του μήλου. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και δένετε με σπάγκο. Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το ρολό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά. Το τοποθετείτε σε ένα ταψί και μαγειρεύετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.
Για τη σως: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μέλι με τη μουστάρδα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός. Τέλος ραντίζετε το χοιρινό με τη σως και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…