Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρά κουλουράκια με ελιά ή καρότο

Αλμυρά κουλουράκια με ελιά ή καρότο

0
koyloyrakia_elia
  • 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι περασμένες στο μούλτι ή ίδια ποσότητα τριμμένο καρότο
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα ρετσίνα ή λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 baking powder(20 γρ.)
  • 3 κούπες αλεύρι(συν-πλην εξαρτάται από το αλεύρι)  

Βάζουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι(βάζουμε πρώτα τις 2 κούπες και μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά)σε μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε κορδόνια και σχηματίζουμε τα κουλουράκια μας. Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς C ή στον αέρα στους 200 βαθμούς, για περίπου15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…