Σχόλια 06-02-2013

0

Για να γλυτώσουμε τον φόρο κατοικίας: Βάζουμε ρόδες στα ακίνητα και μετά…παραδίνουμε τις πινακίδες!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Συχνά τα παράπονα  


Συχνά είναι τα παράπονα συμπολιτών της πόλης και του νομού ως προς την κυκλοφορία των τούρκικων φορτηγών εκτός της Εγνατίας οδού.
Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις όπου οδηγοί Ι.Χ. επιβατικών «έχασαν» τον κόσμο από μπρος τους από την ταχύτητα προσπέρασης των μεγάλων φορτηγών που ελάχιστα ή καθόλου ενδιαφέρονται για τη ζωή των γιωταχήδων.
Αυτή η επιλογή των Τούρκων οδηγών, με εντολή των αφεντικών τους, θα πρέπει να σταματήσει. Διότι επιλέγουν την παλιά εθνική κι όχι την Εγνατία, για ν’ αποφύγουν την πληρωμή των διοδίων!
Μια νοοτροπία ανατολίτικης πονηριάς που θα πρέπει πάραυτα να σταματήσει. Θα πρέπει να επιβληθεί με νόμο η κυκλοφορία στην Εγνατία από τα φορτηγά Τουρκίας, Βουλγαρίας και άλλων χωρών.
Αυτή η ελληνική χαλαρότητα θα πρέπει να σταματήσει διότι κινδυνεύουν να χαθούν ζωές. Φαντάζεται κανείς τα θύματα που θα είχαμε στο Λάγος εάν το «δίπλωμα» της νταλίκας γινόταν νύχτα;
«Ε»  

Αντιδράσεις  


Άμεση ήταν η αντίδραση των συμπολιτών μέσω τηλεφωνημάτων για το σχόλιό μας να κινούνται τα μεγάλα τουρκικά και βουλγαρικά φορτηγά μέσω της παλιάς Εθνικής οδού αντί της Εγνατίας για να μην πληρώνουν διόδια.
Μάλιστα όλοι, μα όλοι, μας είπαν ότι θα πρέπει αυτή η ιστορία να τελειώσει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στην εθνικό οδό διότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι για τα Ι.Χ.
Εξάλλου, τονίζουν όλοι πως οι νέοι δρόμοι γι’ αυτό γίνονται, για τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών και να αποσυμφορούνται οι μικρότεροι δρόμοι.
Οι γείτονές μας όμως, για λόγους οικονομίας, αγνοώντας τους κινδύνους που δημιουργούν, υποχρεώνουν τους οδηγούς να κυκλοφορούν με τα τεράστια φορτηγά τους που γίνονται αιτία ατυχημάτων.
-Ευγένεια και ανοχή αλλά όχι και εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών της περιοχής μας. Διότι σε τελική ανάλυση, η αδιαφορία του κράτους να λάβει μέτρα, σημαίνει ότι δεν σέβεται τους πολίτες του…
«Ε»          

Αλκυονίδες ημέρες  


Ζούμε την περίοδο αυτή τις Αλκυονίδες ημέρες κι αυτό είναι ευχάριστο για πολλούς λόγους κι ένας αξ’ αυτών που τα σπίτια δεν θέλουν πολύ θέρμανση. Κι αυτό γιατί ο καιρός είναι καλός, ο ήλιος αρκετός και ζεστός κι έτσι γίνεται οικονομία!
Οικονομία που είναι το ζητούμενο τόσο για το πετρέλαιο όσο και για τα ξύλα που πλέον χρησιμοποιούν αρκετοί.
Συμπέρασμα: Μακάρι να συνεχιστεί η καλοκαιρία τον Φεβρουάριο γιατί από το Μάρτιο μπαίνουμε, ημερολογιακά, στην Άνοιξη.
«Ε»    

Περήφανοι γονείς!  


Αλγεινή εντύπωση σε όλους προκαλούν οι εικόνες των ξυλοδαρμένων νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε ληστείες και στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση όμως προκαλούν οι δηλώσεις των γονιών τους, οι οποίοι επικροτούν τη δράση των παιδιών τους και δηλώνουν περήφανοι γι’ αυτήν.
Περήφανη δηλώνει για τον γιο της Νίκο Ρωμανό που κατηγορείται για τη διπλή ένοπλη ληστεία στην Κοζάνη η μητέρα του, Παυλίνα Νάσιουτιζκ «είμαι πολύ περήφανη για το γιο μου που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία. Θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου».
Βέβαια, η οικογένεια Νάσιουτζικ διαθέτει τεράστια περιουσία και θα μπορούσε ο υπερευαίσθητος κοινωνικά νεαρός, αντί να σκορπίζει τον τρόμο με το καλάζνικοφ, θα μπορούσε να διαθέσει μέρος απ’ αυτήν στην ανακούφιση της κοινωνίας.
Άλλος ένας περήφανος πατέρας, ο Γιάννης Μπουρτζούκος, δηλώνει ότι η αναρχία είναι η οικογενειακή ιδεολογία και προσθέτει ότι τα «παιδιά» είχαν τα όπλα για εκφοβισμό!
Παιδιά πλούσιων οικογενειών οι περισσότεροι νεαροί ληστές και τρομοκράτες, περιέβαλαν με ιδεολογικό μανδύα ένοπλες ληστείες και πράξεις βίας, με τις ευλογίες των γονέων. Και δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι χειρότερος εχθρός ενός παιδιού είναι ένας γονέας διατεθειμένος να δικαιολογήσει και να συγχωρήσει και τη χειρότερη πράξη του…      

ΠΑΣΟΚ: Στο… τραπέζι όνομα και σύμβολα  


Το όνομα και τα σύμβολά του τολμά και βάζει στο τραπέζι του προσυνεδριακού διαλόγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δίνει την ευκαιρία στη «βάση» του να αποφασίσει για όλα. Μεταξύ αυτών, η ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της παράταξης, η οργανωτική του φυσιογνωμία, αλλά και οι θέσεις του απέναντι στις στρατηγικές επιλογές της χώρας.
Κατόπιν τούτων, μέλη και πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτημάτων μέσα από τις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος, ή ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο, συνδιαμορφώνοντας ουσιαστικά τις προτάσεις που θα φτάσουν στο Συνέδριο.
Από τα ερωτήματα, ξεχωρίζει αυτό που αφορά στο κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατηρήσει την επωνυμία και τα σύμβολά του, ή όχι, και γιατί, αλλά και το πώς θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται στο μέλλον, ποιες πρέπει να είναι οι θεμελιώδεις αξίες του και σε ποιους απευθύνεται…
Το ΠΑΣΟΚ διανύει μία περίοδο κρίσης υπαρξιακού χαρακτήρα και το συνέδριο αυτό θα είναι καθοριστικό για την τοποθέτησή του στο νέο πολιτικό σκηνικό που έχει ήδη διαμορφωθεί…    

Ο Ιβάν Σαββίδης  


Το γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλλάς» πέρασε στα χέρια του ομογενούς Ιβάν Σαββίδη για ένα χρόνο. Στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε, πλειοψήφησε ο Έλληνας επιχειρηματίας με μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ.
Έτσι, ο ομογενής (Πόντιος) επιχειρηματίας μπαίνει δυναμικά στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος, ως γνωστόν, είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για την ΕΒΖ, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται για τη ΣΕΚΑΠ.
«Ε»          

Τα «παιχνίδια» της Τουρκίας με την μειονότητα της Θράκης


Ψηλά στην ατζέντα της Τουρκίας βρίσκεται η μειονότητα της Θράκης, όπως φαίνεται και από τα τελευταίες δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός της κ. Ερντογάν συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει το νόμο για τους Ιμάμηδες ενώ μετά από τον κ. Ερντογάν τη σκυτάλη πήρε και υπουργός Εξωτερικών κ. Α. Νταβούτογλου που συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση της Ισλαμικής Διάσκεψης στο Κάιρο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», καταγγέλλοντας την Ελλάδα για «παραβίαση» των διεθνών υποχρεώσεών της. Απαρίθμησε, μάλιστα, και παραδείγματα όπως η μη εκλογή μουφτήδων και ιμάμηδων, η διαχείριση των ιδρυμάτων, η έκφραση της ταυτότητας των μειονοτικών και η μη παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης, απασχόλησης και πολιτικής συμμετοχής.
Το ζητούμενο είναι να καταλάβει ο κόσμος της μειονότητας της Θράκης ότι η «μαμά – Τουρκία» όπως κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «τούρκοι» την αποκαλούν, τους χρησιμοποιεί μέσω και των ντόπιων υποχείριών της για να πετύχει τα σχέδιά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μ.Ξ.    

Ένα καλό νέο για το αρδευτικό


Μπορεί το ΣτΕ ν’ αποφασίζει ανεξάρτητα από την πολιτική όμως θεωρείται βέβαιο ότι «μέτρησε» η κινητοποίηση των πολιτικών και παραγωγικών φορέων της Ξάνθης για το αρδευτικό. Γι αυτό άλλωστε ελήφθη υπ’ όψιν και ο χρόνος που υπολογίστηκε για την ολοκλήρωση της Διαχειριστικής μελέτης Υδάτων της ΑΜΘ και ορίστηκε η νέα συζήτηση όταν πλέον θα έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ – σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις του αρμόδιου γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Τριάντη. Αυτό είναι ένα καλό νέο γιατί αυτή η μελέτη θεωρείται ένα βασικό εργαλείο υπεράσπισης του έργου γιατί έρχεται να καλύψει όλα τα κενά που βρήκαν να «πατήσουν» οι οικολόγοι.
Μ.Ξ.      

Αθώωση για το Λεωνίδα Κωνσταντινίδη  


Αν και χρειάστηκε τρία χρόνια για να κλείσει η υπόθεση, με διαδικασία εξπρές αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, στη χθεσινή δικάσιμο, ο Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Ως αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας, βρέθηκε κατηγορούμενος, για υπόθεση τήρησης της διαδικασίας σε κατάστημα για άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων, που αποτελεί μία από τις συχνές περιπτώσεις που οδηγεί σε «μπλεξίματα» τους αιρετούς με τις σχετικές αρμοδιότητες. Τελικά, προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από το συνήγορό του και αμέσως ανακοινώθηκε η αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο, που συμπαρέσυρε και την κατηγορία σε βάρος του καταστηματάρχη για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα.
Ε.Δ.  

Καλά νέα για τους ΙΔΑΧ Ξάνθης  


Από το μονομελές πρωτοδικείο Χίου έρχονται τα καλά νέα για τους ΙΔΑΧ της Ξάνθης, αφού σε πανομοιότυπη υπόθεση έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, υποχρεώνοντας το δήμο Χίου να αποδεχθεί, προσωρινά μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής και εφ’ όσον αυτή ασκηθεί εντός 30 ημερών, τις υπηρεσίες των αιτούντων με τους αρχικούς όρους πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Επίσης καταδικάζει το Δήμο Χίου σε χρηματική ποινή ύψους 100 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων ενώ καταδικάζει και τα δικαστικά έξοδα 250 ευρώ για κάθε θιγόμενο κατά του δήμου Χίου.
Η υπόθεση λόγω των κοινών χαρακτηριστικών –και της ίδια δικηγόρου, αφού η εργατολόγος Λευκή Κιοσσέ ανέλαβε και την υπόθεση των εργαζομένων της Χίου- στέλνει θετικά μηνύματα και για την έκβαση της αίτησης στην Ξάνθη, για την οποία ως γνωστό το δικαστήριο έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή για να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…