Σχόλια 28-02-2013

0
Αθλητής παγκόσμιας εμβέλειας, γιατρός, βουλευτής, δήμαρχος, ισοβίτης. Τελικά η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη!
 
 Ο ιδιοκτήτης Τσάκος


 Ο κάτοικος Ξάνθης Π. Τσάκος, είναι συνταξιούχος δάσκαλος και μένει στην περιοχή Λευκού Πύργου. Ήταν από αυτούς που αγωνίστηκε να μην ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο πόλης. Μάλιστα αγωνίστηκε μαζί με το γιατρό Γιάννη Αγκόρτζα ο οποίος τον χρησιμοποιούσε ως αιχμή των όλων προσπαθειών για να καθυστερήσει η ένταξη.
Μόνο που η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια. Ο Γ. Αγκόρτσας υπέβαλε ένσταση σε απόφαση του υπουργείου που αφορούσε στο οικόπεδό του και το εντός αυτού κτίσμα. Και το υπουργείο την έκανε δεκτή. Κάνοντάς την όμως δεκτή, τροποποιήθηκε η αρχική Πολεοδομική μελέτη.
Η τροποποίηση όμως δημιουργεί νέα δεδομένα στην γύρω περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται και η ιδιοκτησία Τσάκου. Κι έτσι, ήρθαν τα πάνω-κάτω. Και τώρα ο Τσάκος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να παρανομήσει και να μην δεχτεί να εφαρμόσει απόφαση της Πολιτείας!
Κατά πως λέει ο λαός, ο Τσάκος την πάτησε από το φίλο του και τον υπερβάλλοντα ζήλο του να μην γίνει τίποτε εκεί. Παρότι που η αρχική μελέτη δεν τον έθιγε!
-Τσάκο, ο λαός λέει «πρόσεχε με ποιον κάνεις παρέα»…
«Ε»
 
Επαπειλούμενη κύηση


 Η αλήθεια είναι πικρή, είναι δύσκολη και δεν την αντέχει κανείς εύκολα. Το έχουμε ξαναπεί πρόσφατα.
Ιδού μία απόδειξη λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και μερίδας ιατρών που τον όρκο τον έχουν ξεγράψει εδώ και χρόνια. Θα την πούμε την αλήθεια και όποιος θυμώσει, θύμωσε.
Λοιπόν, πάγια τακτική στο δημόσιο για τις εγκύους είναι να παίρνουν μια βεβαίωση από γυναικολόγο ότι υπάρχει πιθανότητα «επαπειλούμενης κύησης». Με το χαρτί αυτό στο χέρι η εγκυμονούσα, εννέα μήνες κάνει ό,τι θέλει στην υπηρεσία και κανείς δεν μπορεί να της πει κουβέντα.
Την παραπάνω «μηχανή» μας την μετέφερε υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας και μας άφησε με ανοιχτό το στόμα. Μας είπε δε ότι συμβαίνει κατά συντριπτική αναλογία στις εγκύους γυναίκες, ενώ οι γιατροί που συμμετέχουν στο παιγνίδι αυτό συνεχίζουν να δίνουν τις βεβαιώσεις αυτές.
«Ε»
 
 Βαριές ποινές για τους λαθροϋλοτόμους


 Στη Βουλή κατατέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται βαρύτερες ποινές κατά των λαθροϋλοτόμων.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το νομοσχέδιο προβλέπει πως κάθε ζημιά σε βάρος του δασικού περιβάλλοντος που υπερβαίνει τα 200 ευρώ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα (ενώ σήμερα το όριο είναι 600 ευρώ) και κάθε ζημιά που υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κακούργημα.
 
Για το κυκλοφοριακό


 Η πρόταση της Ομοσπονδίας για τη δημιουργία διαμπερών τακτικών διαδρομών μέσα στην πόλη με μικρά λεωφορεία 20 Ατόμων, ήταν προϊόν συνεργασίας με το Αστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Προέβλεπε η πρόταση να αγοραστούν 3 λεωφορεία αυτού του τύπου τα οποία θα μεταφέρουν τους Ξανθιώτες με μειωμένο κόμιστρο από τις γειτονιές προς το κέντρο και αντίθετα. Κι αυτό για να μην χρησιμοποιείται το Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Η πρόταση επεξεργάστηκε από Ομοσπονδία και Αστικό ΚΤΕΛ ως λύση στο κυκλοφοριακό της πόλης. Τον Ιούνιο του 2012 που κατατέθηκε η πρόταση στο δήμο Ξάνθης απορρίφθηκε και πάει τελείωσε η ιστορία. Επανήλθε τώρα εκ νέου αλλά και πάλι ο δήμος ήταν αρνητικός να συζητηθεί με το αιτιολογικό ότι συζητήθηκε και η απόφαση ήταν αρνητική.
-Εντολή Δημαρχόπουλου και τα σκυλιά δεμένα.
 
Ονοματολογία πάλι


 Εύκολο, χωρίς κόστος αλλά ανόητο, κάποια Μέσα Ενημέρωσης να γράφουν ό,τι τους κατέβει! Μάλιστα να κάνουν αναφορά σε πρόσωπα για δήθεν υποψηφιότητά τους χωρίς καν να ρωτηθούν οι «υποψήφιοι»!
Τόση ανευθυνότητα και έλλειψη δεοντολογίας που βέβαια δεν πωλείται για να την αγοράσουν κάποιοι…
Τέλος πάντων, φαινόμενο συνηθισμένο η αναφορά προσώπων στην τύχη από μερίδα εντύπων Μέσων που αναπαράγουν άλλοι ανόητοι και βιαστικοί.
Το να διαψεύσει κάποιος αυτές τις «πληροφορίες» είναι μάταιο. Διότι σημασία έχει ποιος τις γράφει και πού δημοσιοποιούνται.
Κατά τα λοιπά, 18 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, κάποιοι μιλούν γι’ αυτές σε δουλειά να βρίσκονται και ονόματα ν’ ανακατεύουν.
Πάντως εμάς η ονοματολογία δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά από κάθε άποψη.
 
Οτσαλάν: «Την τύχη της Συρίας θα έχει και η Τουρκία…»


 Αντιπροσωπεία Τούρκων βουλευτών επισκέφθηκε τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με τη Συρία ή το Ιράκ αν δεν κάνει τα απαραίτητα βήματα για τον τερματισμό των συγκρούσεων που διαρκούν εδώ και 28 χρόνια και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 40.000 ανθρώπους.
Ο ηγέτης του PKK που βρίσκεται στη φυλακή από το 1999 μίλησε με τους βουλευτές για πολλή ώρα για τις αλλαγές στη Μέση Ανατολή και τις πολιτικές πεποιθήσεις του.
“Πρέπει να ιδρύσουμε μια νέα δημοκρατία ανάλογη με το νέο κόσμο και τη νέα Μέση Ανατολή. Το κουρδικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας” φέρεται να δήλωσε ο 63χρονος Οτσαλάν. “Εάν δεν επιλυθεί, τα προβλήματα αυτά στην Τουρκία θα χειροτερεύσουν. Θεός φυλάξοι, θα καταλήξουμε σαν το Ιράκ ή τη Συρία”, πρόσθεσε, ζητώντας νέο σύνταγμα και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί η “καταστροφή”.
Τις δηλώσεις αυτές μετέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο βουλευτής Αλτάν Ταν, μέλος της αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε.
 
Από δήμαρχος…ισοβίτης


Πρωταθλητής και στη λαμογιά ήταν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που τον έστειλε ισόβια στη φυλακή για υπεξαίρεση 17,9 εκ. ευρώ!

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν του πρότερου έντιμου βίου, και του επέβαλε την αυστηρότερη ποινή, καθώς δέχθηκε ότι ο πρώην δήμαρχος είχε στήσει με τους συνεργάτες του μία μηχανή υπεξαιρέσεων δημοτικού χρήματος, για πολλά χρόνια.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος οδηγήθηκε με χειροπέδες, μαζί με τους δύο συγκατηγορούμενούς του που είχαν την ίδια τύχη, στις φυλακές Διαβατών.
Πρόκειται για απόφαση-βόμβα στα δικαστικά χρονικά της χώρας, ενδεικτική της αλλαγής στάσης της ελληνικής Δικαιοσύνης στο ζήτημα της διαφθοράς στην πολιτική κατά την εποχή της οικονομικής κρίσης…
 
Πάλι μας μπέρδεψε ο Απόστολος Αγκόρτσας…


 Στην τέχνη του «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» ή «και έτσι και …γκιουβέτσι», φαίνεται πως εκπαιδεύεται ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Αγκόρτσας αν κρίνουμε από την τελευταία του εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο και τη στάση που κράτησε απέναντι στους γείτονές του στη Λ . Πύργου. Επειδή προφανώς έχει πολιτικές φιλοδοξίες είπε να εξασκηθεί στη διπλωματία και έτσι δεν ήθελε να τους δυσαρεστήσει και προσπάθησε να το παίξει διφορούμενα φάσκοντας και αντιφάσκοντας …δημιουργώντας μπερδέματα. Αφού είναι γνωστό ότι οι ενστάσεις των κατοίκων της Λ. Πύργου προκλήθηκαν από τις τροποποιήσεις που έγιναν στην μελέτη προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση του ΣτΕ για το οικόπεδο του κ. Αγκόρτσα το οποίο κρίθηκε διατηρητέο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να πάρει σπιθαμή γης ο δρόμος με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από τις ιδιοκτησίες των γειτόνων του, αυτών δηλαδή που διαμαρτύρονται. Δηλαδή και τη ζημιά τους προκάλεσε και τους υποστηρίζει επειδή διαμαρτύρονται βέβαια ότι εκείνος έχει διαφυλάξει το οικόπεδό του

Εκ του ασφαλούς δηλαδή και τζάμπα μάγκας!
Μ.Ξ.
 
Κάτι τρέχει με την παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή»…


 Μπορεί να ήταν δυναμική η παρουσία της μείζονος αντιπολίτευσης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με τους Πούλιο, Βασιλούδη, Βορίδη να στριμώχνουν πολλές φορές το δήμαρχο όμως είναι εμφανές ότι κάτι τρέχει….Κάποιοι Πολίτες…φαίνεται πως έχουν επιλέξει Αλλαγή …ρότας και αναφέρομαι στην κα Δέσποινα Πατσίδου που διαφοροποιούνταν ευθέως από την παράταξη της εγκαλώντας μάλιστα τον επικεφαλής κ. Πούλιο ότι δεν ενημερώθηκε για θέματα. Επίσης τον κ. Σπύρο Μαζαράκη έχουμε να δούμε πολύ καιρό στο δημοτικό συμβούλιο. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Μ.Ξ.
 
Συσκέψεις επί συσκέψεων


Ο νέος αντιπεριφερειάρχης για θέματα ανάπτυξης ορθώς θέλει να ενημερωθεί και καλεί σε συσκέψεις τους φορείς του τουρισμού «για να συζητήσουν τις προοπτικές « κλπ κλπ. Όμως οι επαγγελματίες έχουν κουραστεί από συσκέψεις, προτάσεις και λόγια και γι’ αυτό παρατηρείται και χλιαρή συμμετοχή σε συζητήσεις που διοργάνωνε ο προκάτοχός του στις Π.Ε. της ΑΜΘ.
Μπορεί τα περιθώρια να είναι στενά, μπορεί και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του τουρισμού να έχουν παραδοθεί στον τρόπο που μέχρι τώρα λειτουργούσαν τα πράγματα, ωστόσο υπάρχει ένα πακέτο για τον τουρισμό που πρέπει να αξιοποιηθεί με ένα νέο καινοτόμο τρόπο, ώστε να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, που έως τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, παραμένει στο σκοτάδι.
Ε.Δ.
 
Άνοιξε ο διάλογος για τα ομόφυλα ζευγάρια


Πρόθεση της ΔΗΜΑΡ είναι να ανοίξει το ζήτημα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, δίνοντας το προοδευτικό στίγμα της στην τρικομματική κυβέρνηση, με δυνατή τη «σφραγίδα» του συντηρητισμού. Αυτό δείχνει η ερώτηση των βουλευτίνων Ρεπούση και Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ προς τον Αντώνη Ρουπακιώτη σχετικά με τις συνθήκες διάκρισης που δημιουργούνται λόγω της μη επέκτασης του συμφώνου στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την έναρξη διεξαγωγής δημοσίου διαλόγου, μετά τον οποίο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.
Ο Σαμαράς βέβαια δε θα φανεί καθόλου συναινετικός σε μία τέτοια προοπτική, αφού πρέπει να διαφυλάξει τις δεξιές καταβολές του, ωστόσο θα δοθεί μία πρώτη ευκαιρία για να τεθεί το θέμα.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…