Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με κανταΐφι και δαμάσκηνα

Τάρτα με κανταΐφι και δαμάσκηνα

0
tartakataif
  • 250 γρ. κανταΐφι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό + 3 κουτ. Σούπας επιπλέον
  • 5 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθο
  • ελάχιστο μπαχάρι, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 ml φρέσκο γάλα  

Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα με το γιαούρτι και τα βάζουμε στο ψυγείο. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και αχνίζουμε με ελάχιστο νερό. Όταν μαραθούν τα σοτάρουμε με λίγο λάδι. Όταν κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού-δαμάσκηνων, τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα, τον άνηθο, ελάχιστο μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφρατεύουμε το κανταΐφι, λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 – 26 εκ. και το απλώνουμε καλύπτοντας καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους και το ραντίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα δαμάσκηνα στη βάση από κανταΐφι και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα με το γάλα, γιαούρτι κλπ. Χαράζουμε την τάρτα μέχρι κάτω, σκεπάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά και ψήνουμε στους 200ο για 45 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…