Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ μερέντας με μπανάνα

Κέικ μερέντας με μπανάνα

0
keik_sokolata_banana-empros
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι baking soda
  • Μισό κουταλάκι αλάτι
  • 60 γρ βούτυρο
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 80 ml γάλα
  • Μισό βαζάκι μερέντα  

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο . Ανακατεύουμε σ’ ένα μπωλ το αλεύρι, την baking soda και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να το χτύπημα προσθέτοντας σιγά-σιγά και τα άλλα υλικά. Πρώτα τη μπανάνα (αφού την λιώσουμε), μετά το γάλα και τέλος τη βανίλια. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του άλλου μπωλ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο. Βάζουμε την μερέντα σε ένα βαθύ πιάτο και την βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα να λιώσει λίγο. Παίρνουμε σχεδόν το μισό από το μείγμα και το ανακατεύουμε με την μερέντα. Παίρνουμε την φόρμα που θα το ψήσουμε και την βουτυρώνουμε καλά. Βάζουμε εναλλάξ στρώσεις από τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε ελαφρά όταν τελειώσουμε. Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. Μπορεί να φανεί άψητο αλλά δεν είναι. Το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κάτσει και μετά το αφαιρούμε από το σκεύος για να κρυώσει.

  • Κανελόπιτα νηστίσιμη

    1 κούπα λάδι, ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Το ξύ…
  • Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι

    -2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 φλιτζάνι ζάχαρη -1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάου…
  • taxinopita

    Ταχινόπιτα

    -3½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί -1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παέγια θαλασσινών

-2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …