- 2 στήθη κοτόπουλου, ξεκοκαλισμένα, καθαρισμένα και αλατοπιπερωμένα
- 1/4 κούπα αλεύρι
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
- 3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400γρ. πένες
- 1 βάζο με την αγαπημένη σας κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά
- 3κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 350γρ. μοτσαρέλα
- 3κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Περάστε κάθε στήθος πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά, πιέζοντάς το ώστε να παναριστεί καλά.
Καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, ψεκάστε το με λάδι και βάλτε μέσα το κοτόπουλο, γυρνώντας το αρκετές φορές ώστε να καλυφθεί ολόκληρο με το λάδι. Ψήστε το στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, γυρίστε το, και ψήστε το από την άλλη μεριά για άλλα 10 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο κόψτε το σε κομματάκια. Παράλληλα βράστε τα μακαρόνια, σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με τον μαϊντανό, τη σάλτσα και τέλος ρίξτε μέσα τα κομματάκια κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ και καλύψτε την κορυφή με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήστε το στο φούρνο για περίπου 18 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει το φαγητό.