Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 19-12-2012

Εργασιακό 19-12-2012

0

Θέμα 1ο


12 θέσεις στο Μουσείο Αβδήρων
20 θέσεις στην ΙΘ’ ΕΠΚΑ Κομοτηνής
1.600 προσλήψεις στον Πολιτισμό από τον Ιανουάριο    

 

Από τον Ιανουάριο αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι πρώτες προκηρύξεις κοινωφελούς εργασίας για τον Πολιτισμό οι οποίες φαίνεται θα πλησιάζουν τις 1.600. Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου το πρόγραμμα να αρχίσει «να τρέχει». Στην Περιφέρεια ΑΜ- Θ αντιστοιχούν 90 θέσεις.
Οι νέες προκηρύξεις οι οποίες θα εκδοθούν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα θα απευθύνονται αποκλειστικά σε νέους ανέργους ηλικίας έως και 35 ετών, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών.
Η αμοιβή των απασχολουμένων θα φτάνει έως τα 625 ευρώ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν θα είναι: ημερήσιοι φύλακες, φύλακες νυχτός, προσωπικό καθαριότητας, εργάτες – εργατοτεχνίτες, αρχαιολόγοι, και μουσειολόγοι – μουσικοπαιδαγωγοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναμένεται να προκηρυχθούν γύρω στις 90 θέσεις, ενώ οι ΜΚΟ που θα τις προκηρύξουν θα είναι η ΑΜΚΕ Αρωγή και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Επίσης το ΑΣΕΠ έχει ήδη δημιουργήσει στην ιστοσελίδα του ένα σύνδεσμο όπου θα αναρτώνται όλες οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας για τον πολιτισμό που θα παίρνουν το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλήρωσής τους (www.asep.gr – Θέσεις Εργασίας – Κοινωφελής Εργασία ΚΟΧ – Πίνακας Θέσεων Πολιτισμού ΚΟΧ  
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
– Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
– Να είναι άνεργοι που έχουν γεννηθεί από 1/1/1978 και μετά.
– Να κατέχουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.
Επισημαίνεται ότι η κατάταξη των υποψηφίων εξαρτάται από τα ακόλουθα κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται συνδυαστικά:
•Κατάσταση ανέργου
•Οικογενειακή κατάσταση
•Οικογενειακό εισόδημα
•Κατάσταση υγείας
•Εντοπιότητα.
Οι θέσεις μοιράζονται στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου). Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου.      

 

Η κατανομή των θέσεων σε 35 εφορείες και μουσεία
Φορέας Θέσεις
Δ’ΕΠΚΑ 28
ΛΘ΄ΕΠΚΑ 2
21η ΕΒΑ 23
6η ΕΒΑ 18
20η ΕΒΑ 12
Πινακοθήκη Ναυπλίου 5
ΛΣΤ΄ΕΠΚΑ 35
ΛΗ΄ ΕΠΚΑ 22
25η ΕΒΑ 29
14η ΕΒΑ 24
3η ΕΒΑ 9
27η ΕΒΑ 5
ΛΕ΄ΕΠΚΑ 14
Η΄ ΕΠΚΑ 16
Κ΄ΕΠΚΑ 40
5η ΕΒΑ 11
26η ΕΒΑ 4
22η ΕΒΑ 27
Ε΄ΕΠΚΑ 16
Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου 10
ΛΖ΄ΕΠΚΑ 32
ΛΘ΄ ΕΠΚΑ 17
ΙΘ΄ ΕΠΚΑ 20
Ζ΄ΕΠΚΑ 28
ΛΒ΄ΕΠΚΑ, ΛΓ΄ΕΠΚΑ, ΙΒ΄ΕΠΚΑ 57
Μουσείο Αβδήρων 12
ΙΗ΄ΕΠΚΑ 24
ΙΕ ΕΠΚΑ 25
7η ΕΒΑ 17
ΛΔ ΕΠΚΑ 43
19η ΕΒΑ 33
Πινακοθήκη Κέρκυρας 10
Αρχαιολογικά Μουσεία Πατρών και Αιγίου 20
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 20

Θέμα 2ο


Εβδομάδα αιτήσεων για 1.036 θέσεις σε 48 πόλεις    

 

Σε 1.036 ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας που «άνοιξαν» αυτή την εβδομάδα για εποχικό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας από δύο μήνες έως δύο χρόνια.
Τετρακόσιες είκοσι τρεις θέσεις θα καλύψουν 31 δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα για γυμναστές, καθηγητές μουσικής, εργατικό και τεχνικό προσωπικό, αλλά και βρεφονηπιοκόμους.
Στη ΔΕΗ προσφέρονται 245 ευκαιρίες απασχόλησης σε 14 πόλεις, ενώ 48 θέσεις θα καλυφθούν για τη λειτουργία και ίδρυση κοινωνικών δομών σε τρεις δήμους της Αττικής.
Στο μεταξύ, αιτήσεις υποβάλλονται και για 200 θέσεις επικουρικών ιατρών στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού δέχεται αιτήσεις για 20 θέσεις διοικητικών, συντηρητών και πωλητών.
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα δέχεται αιτήσεις για επτά θέσεις πτυχιούχων πανεπιστημίου.  

           
Θέμα 3ο


1 παθολόγος στο Νοσοκομείο Ξάνθης
5 γιατροί στην 4η ΥΠΕ – 201 γιατροί σε 7 περιφέρειες    

Στην πρόσληψη 201 επικουρικών γιατρών προχωράει το υπουργείο Υγείας, μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Η πρόσληψη των επικουρικών ιατρών σε επτά υγειονομικές περιφέρειες θα γίνει μέσω των ειδικών καταλόγων και στόχος είναι η αποτελεσματικότερη ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την επικράτεια. Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν στα νοσοκομεία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναμένεται να καλυφθούν -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- οι άμεσες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων.
Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 28 Δεκεμβρίου. Περισσότερε; πληροφορίες στα τηλ. 210 5231 897 και 210 5226472 και στον δικτυακό τόπο www. yyka.gov.gr  
Νοσηλευτές
Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες αναμένονται και επιπλέον 777 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, μέσω του ΑΣΕΠ.
Αναλυτικά, θα προσληφθούν 220 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 110 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, 220 άτομα σε θύσει παραϊατρικού προσωπικού και 227 άτομα σε θέσεις προσωπικού λοιπών καθηκόντων. Την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αττική) με 200 θέσεις, ενώ από 150 θέσεις θα μοιραστούν η 6η ΥΠΕ (Πελοπόννησος) και η 2η ΥΠΕ (Πειραιάς και Αιγαίο).  

4η YΠΕ

Ειδικότητα Νοσοκομείο Θέσεις
Αιματολογία ή ιατρική Βιοπαθολογία Γ.Ν. Καβάλας 1
Κυτταρολογία Γ.Ν. Καβάλας 1
ΜΕΘ Γ.Ν. Καβάλας 1
Αναισθησιολογία Γ.Ν. Κομοτηνής 1
Παθολογία (ΤΕΠ) Γ.Ν. Ξάνθης 1

 

Θέμα 4ο


Αμειβόμενη κατάρτιση και εργασία μέσω ΕΣΠΑ
Η αμοιβή φτάνει τις 3.600 ευρώ    

Νέο πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Παρεμβάσεις για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (ΕΚΟ) από εξειδικευμένα Κέντρα Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης» προβλέπεται από το ΕΣΠΑ.
Το πρόγραμμα προβλέπει την κατάρτιση ανέργων με αμοιβή έως 3.600 ευρώ και την τρίμηνη τουλάχιστον πλήρη απασχόληση του 15% των καταρτισθέντων σε επιχειρήσεις. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα υλοποιηθούν τρία στάδια του προγράμματος. Πρόκειται για τα εξής:
■          Ενέργειες κατάρτισης,
■          Θεωρητική κατάρτιση, και
■          Πρακτική άσκηση.
Το διάστημα προ-κατάρτισης θα έχει διάρκεια από 100 έως 200 ώρες , ενώ η κατάρτιση θα διαρκέσει από 350 έως 400 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικό, αλλά και πρακτικό μέρος.
Οι άνεργοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα των πέντε ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης ή έξι ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης, εάν πρόκειται για ΑμεΑ, οροθετικοί, άτομα απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση, ανεξαρτήτου της κατοχής δικαιώματος τακτικού επιδόματος ανεργίας ή όχι.  

Θέμα 5ο


1 τεχνολόγος ζωοτέχνης στην ΕΛΒΙΖ Ξάνθης

Η ΕΛΒΙΖ του Ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. ζητά να προσλάβει ένα τεχνολόγο ζωοτέχνη πωλητή στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη.
Τηλ. 25410 – 93294 και 25410 – 93488
Πληροφορίες κ. Νικόλαο Σταυρίδη
Αποστολή βιογραφικών : stravridis@elviz.gr  
     
Θέμα 6ο


Με δανεικά το δώρο στους ανέργους

Με δανεικά θα δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, το χώρο στους περίπου 215.000 δικαιούχους – ανέργους θα δοθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων για τους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Για να βρεθούν όμως τα κονδύλια και να πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας του Δεκεμβρίου και τα δώρα Χριστουγέννων, ο Οργανισμός αναγκάστηκε να καταφύγει σε εσωτερικό δανεισμό. Ο ΟΑΕΔ δανείστηκε 230 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ και ΟΕΚ). Οι δύο οργανισμοί έχουν καταργηθεί και πλέον, τη διαχείριση των κεφαλαίων τους έχει αναλάβει ο ίδιος ο ΟΑΕΔ. Η μη καταβολή από το ΙΚΑ των εισφορών που ακόμη εισπράττει για λογαριασμό του ΟΑΕΔ αλλά δεν τις αποδίδει στον Οργανισμό, είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που οδήγησαν τον ΟΑΕΔ στην έλλειψη ρευστότητας. Συνολικά, οι οφειλές του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας προς τον Οργανισμό ανέρχονται συνολικά στα 6,5 δισ. ευρώ. Από αυτά 1,8 δισ. ευρώ τα χρωστάει στον ΟΕΕ και άλλα 800 εκατ. ευρώ στον ΟΕΚ.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…