- Υλικά
- 1 κούπα αρακά
- 1/4 κούπας λάδι
- 1/2 κούπα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
- 1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κούπες κεφαλογραβιέρες της αρεσκείας μας
- λίγη φρυγανιά
- 2 κονσέρβες αγγιναρούλες (400 γρ. η κάθε μία)
- 1 κούπα ζαμπόν
- αλάτι – πιπέρι
- για τη μπεσαμέλ
- 1 κούπα έτοιμη μπεσαμέλ
- 1/4 κρέμα γάλακτος
- λίγο μοσχοκάρυδο
Σωτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι στο λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το σπανάκι με τον άνηθο και σωτάρουμε ελαφρά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και 1 κούπα με τα τυριά και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε 1 πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε στο πυρέξ το μίγμα με το σπανάκι. Ξεπλένουμε τις αγγιναρούλες και τις αραδειάζουμε πάνω στο σπανάκι. Από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν, 1 κούπα με τα υπόλοιπα τυριά και τον αρακά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μπεσαμέλ με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο. Την περιχύνουμε στο φαγητό και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45′-50′.