- 500 γρ. κάστανα
- 1/2 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 κιλό πατάτες
- 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή ένα ντοματάκι κον-κασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τα κάστανα και κόβουμε το κάτω μέρος τους ,το σκληρό. Τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν για να καθαρίζονται.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα να τσιγαριστεί ένα μεγάλο χοντροκομμένο κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε ένα κιλό καθαρισμένες και κομμένες πατάτες, αλατοπίπερο και δύο-τρεις μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκι κον κασέ.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει.
Όταν μισογίνουν οι πατάτες, ρίχνουμε τα κάστανα που τα έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και ένα φύλλο δάφνης.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα τέταρτο περίπου να μαλακώσουν όλα και να μελώσει η σάλτσα.