Σχόλια 30/11/2012

0

Κρατάμε τα 40 δις και δίνουμε στον Γιούνγκερ τα 3 δις για πουρμπουάρ
Θωμάς Βουγιουκλής

Οι Αλβανοί  


Δήλωσε λοιπόν ο μεγάλος Σαλί Μπερίσα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, ότι η Μεγάλη Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα στην Ελλάδα!
Μέσα δε στο άπλωμα της γεωγραφικής του μεγαλοσύνης περιέλαβε τμήματα της FYROM, της Σερβίας, Κοσσόβου και Μαυροβουνίου!
Φυσικά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα και ο Μπερίσα τα μάζεψε.
Αυτό μας έλειπε τώρα, να έχουμε και τέτοια προβλήματα με τους Αλβανούς. Οι οποίοι βέβαια εν όψει εκλογών, κάνουν παιγνίδια με τους γείτονές τους.
Εκείνο όμως που ξενίζει είναι το θράσος τους. Γιατί από τέτοιες εθνικιστικές δηλώσεις έχουν ξεκινήσει πολλές τραγωδίες για τους λαούς.
Γι’ αυτό είναι επικίνδυνες και καταδικαστέες.
«Ε»    

Ο Δεκέμβριος των γιορτών  


Μπαίνουμε πλέον στον Δεκέμβριο από αύριο. Και ημερολογιακά στον Χειμώνα με την ελπίδα ο καλός καιρός να συνεχισθεί. Για τους γνωστούς οικονομικούς λόγους βέβαια που ενδιαφέρουν όλους.
Με την είσοδό μας όμως στον Δεκέμβριο, μπαίνουμε και στην αρχή μιας μεγάλης περιόδου, με γιορτές που κορύφωσή τους θα έχουν τη Γέννηση του Χριστού και την έλευση του Νέου Χρόνου.
-Να που έφτασε η ώρα να πούμε Καλό Χειμώνα!
«Ε»    

Στα υπουργεία!  


Θετική εντύπωση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της χώρας η δήλωση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ότι, «θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου και συχνά στα υπουργεία, θα είμαι ένας διαφορετικός Πρωθυπουργός».
Όπερ σημαίνει ότι θα πηγαίνει στα κρίσιμα υπουργεία ο πρωθυπουργός συχνά, θα έχει συνεργασία με τους υπουργού και θα παρακολουθεί από κοντά την υλοποίηση των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων των υπουργείων για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν υπογραφεί.
«Ε»            

Πρώτα να το δούμε  


Να το δούμε (με τα μάτια μας) και να μην το πιστεύουμε μετά από τόσα χρόνια αναμονής. Ποιο; Ότι από τον Ιούνιο του 2013 μπαίνει σ’ εφαρμογή η ανακύκλωση σ’ όλη την Περιφέρειά μας!
Μετά από 9 χρόνια κινήσεων μπρος-πίσω, μετά από αναίτιες καθυστερήσεις, το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων θα ολοκληρωθεί!
Απίστευτο μας φαίνεται; Ναι!
Γι’αυτό και θα περιμένουμε να δούμε την πορεία του. Γιατί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όλα τα στραβά κι ανάποδα είναι δυνατόν να συμβούν. Κυρίως δε από ανθρώπους βεβαίως…
«Ε»  

Διάλογος  


1. Ευχαριστώ που με διαβάζεις. Κι εγώ το ίδιο.
2. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου. Το ανταποδίδω.
3. Αν υπάρξει επόμενη φορά ελπίζω να είναι με λογοπαίγνιο όπου είσαι ακαταμάχητος. Τώρα απάντησες στο δικό μου στυλ. Απλά ελληνικά.
4. Τα τσιγάρα είναι και του παρόντος.
VEN.KAR.    

Απατεώνες παραμονεύουν στο κινητό σας  


Τους τελευταίους μήνες οι κυβερνοεγκληματίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η χρήση των οποίων εξαπλώνεται ραγδαία σε όλον τον κόσμο.
Εγκαθιστώντας αόρατους ιούς παραβιάζουν την ασφάλεια συσκευών, κλέβουν προσωπικά δεδομένα (από μηνύματα και φωτογραφίες μέχρι κωδικούς και αριθμούς τηλεφώνων) και σε ορισμένες περιπτώσεις αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τα κρούσματα εξαπάτησης κατόχων κινητών, έχουν αυξηθεί τόσο πολύ ώστε το FBI αναγκάστηκε να εκδώσει προειδοποίηση εφιστώντας την προσοχή των χρηστών στο «κακόβουλο λογισμικό που πλήττει τα smartphones.
Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Android εγκαθιστώντας δούρειους ίππους (trojan horses): πρόκειται για προγράμματα που «κρύβονται» σε εφαρμογές και μολύνουν το κινητό με «κακόβουλο» λογισμικό.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι κακόβουλου λογισμικού: από προγράμματα που κατασκοπεύουν τις κινήσεις ενός ατόμου και υποκλέπτουν τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιεί, μέχρι εφαρμογές που κάνουν αυτόματη εγγραφή σε υπηρεσίες επί πληρωμή, φουσκώνοντας την πιστωτική κάρτα του θύματος.      

Τη Δευτέρα το δώρο του ΟΓΑ  


Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων σε 784.797 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.
Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη του Οργανισμού, για την καταβολή της σύνταξης και του δώρου, ανέρχεται σε 678.198.104 ευρώ.      

Μαραθώνιος δρόμος…  


Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη ακόμα για μια οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος. Κάποια στιγμή όμως (το 2015 ή και νωρίτερα) δεν θα μπορέσει να το αποφύγει. Παρά την αναμενόμενη ελάφρυνση του χρέους -κατά 40 δισ.- το πρόγραμμα μέχρι το 2020 θα χρειαστεί πρόσθετες παρεμβάσεις. Χρειαζόταν, λ.χ., για μια οριστική λύση, ελάφρυνση της τάξης των 80 δισ., δηλαδή περικοπή του επίσημου χρέους, που οι εταίροι δανειστές μας αυτήν τη στιγμή δεν αντέχουν…
Μια, πάντως, εμπροσθοβαρής λύση θα έδινε σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία, θα εξισορροπούσε τα υφεσιακά φαινόμενα και θα λειτουργούσε πολιτικά εξαιρετικά σταθεροποιητικά και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Ομως δεν πρέπει να υποτιμάται και μια πιθανή ελάφρυνση της τάξης του 20%. Μπαίνουμε σ’ έναν δύσκολο «δρόμο αντοχής». Η μείωση του χρέους και η εκταμίευση της δόσης θα δώσουν μια σημαντική ώθηση για ν’ αρχίσει ο «μαραθώνιος». Διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε ούτε να ξεκινήσουμε.
Η βοήθεια που αναμένεται, αν όλα πάνε καλά, δεν είναι λίγη, αλλά ούτε όση χρειαζόμαστε. Μπαίνουμε σε μια συνεχή διελκυστίνδα μεταξύ προσπάθειας και αναγκαίας βοήθειας, για να βγούμε τελικά από την κρίση, με πολλά «παράθυρα» απρόβλεπτων κινδύνων. Η ένταση της παρέμβασης του ΔΝΤ κατέδειξε το πρόβλημα στο εύρος του, έστω κι αν στη συμβολή του έχει, με τις ακραίες και άστοχες πολιτικές λιτότητας, και το ίδιο μεγάλες ευθύνες. Από την άλλη μεριά η στάση των ευρωπαϊκών ηγεσιών αποδεικνύει πόσο απροετοίμαστη θεσμικά, ιδεολογικά και πολιτικά είναι ακόμα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις «ατέλειες» των μελών της και της ίδιας.
Ένας συμβιβασμός έχει έναν χαρακτήρα προσωρινής «σταθεροποίησης» του ελληνικού προβλήματος, με πολλά θέματα ανοιχτά, καθώς η «διόρθωση» του προγράμματος στηρίζεται πάλι σε «φιλόδοξες» προϋποθέσεις και αφορά μεγάλο χρόνο, όπου κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα οικονομικά στην Ευρώπη και διεθνώς. Εν πάση περιπτώσει μπορεί να γίνει ένα «εφαλτήριο» για μια δική μας προσπάθεια. Και για να εξηγούμαστε: Εάν εμείς δεν διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και δεν διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό και διοικητικό μοντέλο, κανείς δεν θα μας σώσει…  
Παναγιώτης Παναγιώτου      

Μιλάμε για χοντρό δούλεμα …


…αυτό που μας επεφύλασσε ο κ. Δένδιας…Και αναφέρομαι στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης που εν μία νυκτί έγινε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών. Προφανώς για να κατευνάσει τις αντιδράσεις υποσχέθηκε τον Αύγουστο στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες ότι θα είναι μια τελείως προσωρινή κατάσταση και ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν μεταφερθεί οι μετανάστες και θα λειτουργήσει η Σχολή. Μετά …μας έριξαν οι γείτονές μας οι Κομοτηναίοι και οι Εβρίτες γιατί είχαν τα πολιτικά μέσα και έμεινε μόνο η δική μας Κέντρο Κράτησης ενώ οι δικές τους όχι. ¨Όμως δεν πρόλαβαν να χαρούν γιατί λίγο μετά ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν για 2 χρόνια οι Αστυνομικές Σχολές και τώρα έρχεται και ΦΕΚ το οποίο αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία, ιδρύει επίσημα Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, το Παρανέστι, την Κόρινθο και την Αθήνα. Δηλαδή και με την βούλα πλέον έχουμε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην Ξάνθη! Συνολικά στην Θράκη έχουμε τρία και τα υπόλοιπα δύο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τι να λέμε δηλαδή…Ότι είναι παρείσακτο για την Αθήνα το φέρνουν και το πετάνε στην Θράκη. Αυτό θα πει …αποκέντρωση!
Μ.Ξ.

Ντοκιμαντέρ γυρίζει η Μάγια Τσόκλη στην Ξάνθη


Όπως έγραψε το “xanthipress.gr” η δημοσιογράφος και τέως βουλευτής Μάγια Τσόκλη βρίσκεται στην Ξάνθη αυτές τις μέρες και πραγματοποιεί τα γυρίσματα για το νέο της ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην περιοχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια που δεν έχει σχέση με παλαιότερες εκπομπές της στην ΝΕΤ που ήταν τουριστικού χαρακτήρα. Τώρα επιχειρεί μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα να προσεγγίσει τη συμβίωση μειονοτικών και πλειονοτικών στην περιοχή. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν αρκετές μέρες και η κα Τσόκλη καθημερινά συναντά ανθρώπους της περιοχής και μιλά μαζί τους. Ουσιαστικά θέλει να αποτυπώσει την εικόνα και τη σύγχρονη πραγματικότητα που ζουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι στην περιοχή μας. Περιμένουμε να δούμε…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…