Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Βόλεϊ: «Κόντρες» στους διαιτητές της Περιφέρειας

Βόλεϊ: «Κόντρες» στους διαιτητές της Περιφέρειας

0
vollei2-empros

Ανάμεσα στους συνδέσμους Θράκης και Αν. Μακεδονίας

Η… παρ’ ολίγον συγχώνευση μετατράπηκε σε ασυμφωνία      

     
Ένας νόμος του 1999 και η απροθυμία μερίδας παραγόντων του βόλεϊ από τη Β. Ελλάδα πιθανόν να οδηγήσει σε εκ νέου αναβολή της ¨πρεμιέρας¨ των περιφερειακών πρωταθλημάτων και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα στις διαιτησίες και στη συνέχεια.  
«Δεν έγινε η συγχώνευση το 1999 και τη θυμήθηκαν τώρα»  
Σε συλλογικό επίπεδο, το 2003, στα πλαίσια ανασυγκρότησης της διοικητικής οργάνωσης και την ανάπτυξη του αθλήματος, υπήρξε συγχώνευση των Ενώσεων Θράκης και Αν. Μακεδονίας και Τροποποίηση Καταστατικού με αποτέλεσμα να προκύψει η ΕΣΠΕΘΡΑΝΜΑΚ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης – Αν. Μακεδονίας) με έδρα την Αλεξ/πολη και χωρική περιφέρεια αγωνιστικής και διοικητικής αρμοδιότητας τις γεωγραφικές περιοχές Νομών Έβρου – Ροδόπης – Ξάνθης – Καβάλας και Δράμας.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο και σε διαιτητικό επίπεδο, όπου οι Σύνδεσμοι που υπήρχαν στην περιφέρεια, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Θράκης (με έδρα την Αλεξ/πολη) και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αν. Μακεδονίας (με έδρα την Καβάλα) παρέμειναν ως είχαν και συνέχισαν τη δραστηριότητα τους μέχρι και πέρσι, με τους διαιτητές από τους δύο παραπάνω συνδέσμους να σφυρίζουν κανονικά σε αναμετρήσεις ομάδων της περιφέρειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥ.Δ.ΠΕ. Αν. Μακεδονίας κ. Δήμο Κωστόπουλο, ενώ μέχρι την περσινή σεζόν οι διαιτητές του καβαλιώτικου συνδέσμου ορίζονταν κανονικά σε επίσημους αγώνες φέτος αυτό απαγορεύτηκε καθώς ορισμένοι παράγοντες του βόλεϊ αποφάσισαν ότι ο σύνδεσμος της γειτονικής μας πόλης είναι παράνομος.
Αναλυτικά ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε στο «Ε»:
Δ.Κ.: «Ο αθλητικός Νόμος του 1999 αφορούσε συγχώνευση Ενώσεων και Συνδέσμων διαιτητών ώστε να συνεχίσει η λειτουργικότητα με μικρότερο κόστος. Ωστόσο αυτό δεν ίσχυσε καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η συγχώνευση διαιτητών κι έτσι τόσο εμείς, όσο και ο Σύνδεσμός Θράκης είχε κριτές και διαιτητές σε επίσημους αγώνες. Αυτό διάρκεσε μέχρι πέρσι ενώ φέτος κάποιοι αποφάσισαν να ισχύσει η συγχώνευση και να ενσωματωθεί ο Σύνδεσμος μας σε αυτόν της Θράκης, αν και δεν εξηγείται πουθενά ο λόγος για να γίνει αυτό. Εκτιμώ ότι όλο αυτό γίνεται για να διαλυθεί ο δικός μας σύνδεσμος αν και δεν βλέπω κάποιον πραγματικό λόγο για να γίνει αυτό. Το αντίθετο μάλιστα, αν διαλυθούμε θα προκύψουν πολλά προβλήματα στον ήδη προβληματικό τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Παράλληλα φέτος μας απέκλεισε και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης από τις Εθνικές κατηγορίες και απ’ ότι φαίνεται για να καλύψει τους αγώνες ίσως επιστρατεύσει ανενεργούς διαιτητές».
Ο κ. Δήμος Κωστόπουλος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:
«Οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Αν. Μακεδονίας γιατί δεν τίθεται θέμα εγωισμού αλλά αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα και να αναπτυχθεί το άθλημα στην ευρύτερη περιοχή».  
Σύνδεσμος διαιτητών Θράκης: «Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα»  
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τους διαιτητές και το ενδεχόμενο νέας αναβολής της ¨πρεμιέρας¨ των πρωταθλημάτων μίλησε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Θράκης κ. Διαμαντής Τζεπκινλής. «Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τους αγώνες. Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αν. Μακεδονίας όμως εμείς κοιτάμε τα του συνδέσμου μας. Οι διαιτητές μας είναι σε ετοιμότητα εάν πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αν αναβληθεί δεν το γνωρίζω, αυτή είναι απόφαση που μπορεί να πάρει μόνο η ΈΣΠΕΘΡΑΝΜΑΚ».
* Η παραπάνω «κόντρα» που χαρακτηρίζεται επίσημα από την ΕΣΠΕΘΡΑΝΜΑΚ ως «θέματα διαιτησίας» ήταν ο λόγος που αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την προηγούμενη Κυριακή (04/11) έναρξη των πρωταθλημάτων Κορασίδων – Παγκορασίδων της Ένωσης. Η 1η αγωνιστική αναβλήθηκε και μετατέθηκε στο τέλος των αντίστοιχων πρωταθλημάτων για… για οργανωτικούς λόγους (θέματα διαιτησίας) όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
* Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι αμφότεροι οι σύνδεσμοι διαιτητών αντιμετωπίζουν (όπως σε όλους τους τομείς του αθλητισμού) οικονομικά προβλήματα καθώς ¨έχουν να παίρνουν¨ παλαιότερα χρέη για πληρωμές διαιτητών και λειτουργικά έξοδα που έχουν βάλει από την τσέπη τους, ενώ ανάλογο πρόβλημα με «κόντρα» συνδέσμων διαιτητών υπάρχει ανάμεσα στους συνδέσμους Λαμίας – Λάρισας, όπου εκκρεμεί η συγχώνευση, όμως στους διαιτητές του συνδέσμου Φθιώτιδας έχει δοθεί άδεια για να σφυρίζουν επαγγελματικούς αγώνες.        

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …