Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει «φτερά» στον τουρισμό η Α.Μ – Θ

Ανοίγει «φτερά» στον τουρισμό η Α.Μ – Θ

0
aerodromio_alexandroupolis-empros

Συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Aegean για προσέλκυση μαθητικού και περιηγητικού τουρισμού

Σχεδιάζεται γραμμή με Αγία Πετρούπολη από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Έτοιμη να «βάλει φτερά» …στοχεύοντας στην προσέλκυση μαθητικού, περιηγητικού τουρισμού από την ενδοχώρα αλλά και…Ρώσους τουρίστες είναι η περιφέρειά μας, επιχειρώντας ένα άνοιγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η αποδοχή πρότασης συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία Aegean από την Επιτροπή Πολιτισμού Τουρισμού της ΑΜ – Θ η οποία έγκειται στην ενίσχυση του πτητικού έργου της εταιρείας προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» με αύξηση των πτήσεων και ταυτόχρονα με μείωση το κόστος του εισιτηρίου για τους επιβάτες προς και από την Αλεξανδρούπολη, ώστε να καταστεί ελκυστικός προορισμός για ένα τριήμερο ή για μαθητικές εκδρομές.  
Συνεργασία της ΑΜ – Θ με την αεροπορική εταιρεία Aegean
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Κώστα Παπακοσμά μέσω της συνεργασίας τίθεται και το θέμα της διασύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προσέλευσης Ρώσων τουριστών: «Η μείωση του εισιτηρίου που προτείνει η εταιρία θα αφορά επιβάτες που θα έχουν μία παραμονή πλην μίας ή δύο ημερών στην περιοχή. Ο στόχος είναι ένα κοινό που έχει να κάνει με τους μαθητές και με τον περιηγητικό τουρισμό. Άρα λοιπόν, μιλάμε για οργανωμένες εκδρομές που θα έχουν ως προορισμό την Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια περιήγηση στην ευρύτερη Περιφέρεια. Πιστεύουμε πως μέσα από μια τέτοια συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Aegean θα τονωθεί η κίνηση το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και η τουριστική επισκεψιμότητα στον ν. Έβρου αλλά και σ’ όλη την Περιφέρεια. Προσπαθούμε μέσα από στοχευμένες δράσεις να διαχέεται η τουριστική προβολή σ’ όλους τους νομούς της περιφέρειας», σημείωσε ο κ. Παπακοσμάς , μιλώντας στο «Ε». Η Επιτροπή Πολιτισμού Τουρισμού τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Aegean και θα περιμένει όπως είπε ο κ. Παπακοσμάς, ολοκληρωμένη πρόταση όπου θα αναλύονται και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής της συνεργασίας με την εταιρία.  
Πρωινό με την ταυτότητα γεύσης της ΑΜ – Θ
Μία από τις προϋποθέσεις που τέθηκαν ήταν η προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα ηλεκτρονικά και έντυπα της Aegean. Επίσης η Επιτροπή συζήτησε το ενδεχόμενο καθιέρωσης πρωινού που θα έχει την ταυτότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρωινό που σχεδιάζεται να προσφέρεται σε όλα τα ξενοδοχεία ακόμα και εστιατόρια της περιοχής μας, θα διαμορφωθεί από ειδικό σε συνεργασία με ανθρώπους που ασχολούνται με τη μαγειρική καθώς και την τοπική κοινωνία. Φιλοσοφία του εγχειρήματος είναι να καθιερωθεί ένα πρωινό που να βασίζεται σε προϊόντα που παράγονται στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και θα αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …