Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτσα στο τηγάνι με λουκάνικο χωριάτικο

Πίτσα στο τηγάνι με λουκάνικο χωριάτικο

0
rolakia-pitsas-sto-tigani
  • 4 αραβικές πίτες
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα, χωρίς το περίβλημά τους
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
  • Σάλτσα πίτσας:
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ.ρίγανη, θυμάρι,βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι  

Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε πατώντας τα με ένα κουτάλι, να διαλυθούν, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5΄. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα. Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια. Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και την κάνουμε σφιχτό ρολό. Την αφήνουμε για 3-4′ με την ένωση προς τα κάτω να σταθεί και την κόβουμε σε ρολάκια. Βάζουμε τα ρολάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαυρομάτικα σαλάτα με αβοκάντο

-500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια -2 φύλλα δάφνης -1 μέτριο φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες -2…