Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

0
mosxari-melitzanes
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε μερίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκιες ή 400 γρ. κονσέρβας πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά ξύδι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά μελιτζάνες μακριές
  • Ατομα: 5-6

Πλύντε και καθαρίστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες και ετοιμάστε τες, όπως τις ετοιμάζετε για τηγάνισμα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε και σωτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σωτάρετέ το κι αυτό, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε τις ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε το μαϊντανό. ΄Ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι το κρέας και από το είδος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. ΄Οταν το κρέας είναι εντελώς έτοιμο με την απαραίτητη σάλτσα του, τηγανίστε τις μελιτζάνες και ρίξτε τες μέσα σ’ αυτό. Ανακατέψτε ελαφρά κι αφήστε το φαγητό να σταθεί 10′ επάνω σε χαμηλή φωτιά, πριν το σερβίρετε. Για να το παρουσιάσετε σε μπουφέ, κόψτε το κρέας σε κύβους 4 εκ. Κόψτε τις μελιτζάνες σε μακριές φέτες, όσο είναι το μήκος τους, τηγανίστε τες και τυλίξτε μέσα σ’ αυτές το κρέας. Βάλτε τις φέτες της μελιτζάνας δύο-δύο σταυρωτά και τοποθετήστε στο κέντρο ένα κομμάτι από το κοκκινιστό μοσχάρι. Τυλίξτε τες επάνω από το κρέας και στερεώστε τες καρφώνοντάς τες με ξύλινες φουρκέτες. Αν θέλετε, καρφώστε μαζί μια φέτα ντομάτας κι ένα κομματάκι πιπεριάς. Αραδιάστε τες σ’ ένα πυρέξ σκεύος και περιχύστε τες με τη σάλτσα του κοκκινιστού. Λίγο πριν τις σερβίρετε, βάλτε τες στο φούρνο και ψήστε τες 15′-20′.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…