- Υλικά
- 1/3 κούπας λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
- 1 μεγάλο καρότο ζουλιέν
- 1 1/2 κιλό αγριογούρουνο σε μερίδες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/4 κουταλάκι δεντρολίβανο
- 10 κόκκους μπαχάρι
- 2 γαρύφαλλα
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- 4 κούπες κόκκινο κρασί ξηρό
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κιλό χυλοπίτες χωριάτικες
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το μπέικον. Προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν. Αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα τα σοταρισμένα υλικά και προσθέστε στην κατσαρόλα το κρέας. Σοτάρετέ το να ροδίσει ελαφρά απ΄ όλες τις πλευρές. Προσθέστε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το θυμάρι, τα σοταρισμένα υλικά και το κρασί. Βράστε 5΄ επάνω σε δυνατή φωτιά με την κατσαρόλα ακάλυπτη, να φύγει το οινόπνευμα. Προσθέστε τον πελτέ, τα ντοματάκια, σκεπάστε και σιγοβράστε 3 ώρες. Περάστε τη σάλτσα από λεπτή σίτα και ρίξτε την και πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις χυλοπίτες και σιγοβράστε, ώσπου να φουσκώσουν και να πιουν σχεδόν όλη τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό