Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: «Ξέμεινε» από πλάγιους αμυντικούς ενόψει Ολυμπιακού!

Skoda Ξάνθη: «Ξέμεινε» από πλάγιους αμυντικούς ενόψει Ολυμπιακού!

0
mpertos-empros

Αμφίβολος ο Μπέρτος – εκτός ο Μπαξεβανίδης

Το Σάββατο (20/10) η αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» – αναλυτικά το πρόγραμμα          

Με αρκετά προβλήματα στην άμυνα και ειδικότερα στις θέσεις των πλάγιων μπακ συνεχίζει η Skoda Ξάνθη την προετοιμασία της ενόψει του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Ο Μανώλης Μπέρτος που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς έχασε όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα κι έτσι η συμμετοχή του στον αγώνα στο «Καραϊσκάκη» κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ οριστικά εκτός από το ίδιο παιχνίδι είναι ο Δήμος Μπαξεβανίδης καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και το τεχνικό επιτελείο επέλεξε το συγκεκριμένο παιχνίδι για να εκτίσει ο 24χρονος την ποινή της μίας αγωνιστικής.
Οι δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές ήταν στις έξι αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί οι δύο βασικοί πλάγιοι μπακ, (Μπέρτος δεξιά – Μπαξεβανίδης αριστερά) κι έτσι αν λείψουν από τον επερχόμενο αγώνα ο Νίκος Κωστένογλου θα πρέπει να προχωρήσει σε… αλχημείες για να καλύψει τα κενά τους.
Το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί ο Κομεσίδης δεξιά και αριστερά ο Βραζιλιάνος Άλεξ Καζούμπα, ενώ σε αυτή την περίπτωση στο κέντρο της άμυνας ¨παρτενέρ¨ του Σπύρου Βάλλα θα είναι ένας εκ των 18χρονων Δημήτρη Γούτα ή Κώστα Τσαμούρη, ενώ ως εναλλακτική λύση μπορεί να οπισθοχωρήσει και να αγωνιστεί ως ¨κατ’ ανάγκη¨ στόπερ ο Κώστας Φλίσκας. Εξάλλου και ο Σάντος Γκλέισον θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις μήνες κι έτσι ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναχώρησε για την πατρίδα του όπου θα μείνει για κάποιες ημέρες συνεχίζοντας το πρόγραμμα αποθεραπείας του (έκανε εγχείρηση στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού).
Αντίθετα με τα προβλήματα στην άμυνα, ο Νίκος Κωστένογλου δεν αντιμετωπίζει απουσίες στους παίκτες της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής.
Έτσι το πιθανότερο είναι οι κεντρικοί Ντάνι – Βασιλακάκης – Μάνταλος να έχουν θέση στο αρχικό σχήμα όπως και οι Μαρκόφσκι – Μαρσελίνιο στην επίθεση, με τους Πλατέλλα, Νάκα, Μαρίν να διεκδικούν τη μία επιπλέον θέση στο δεξί άκρο της.  
Ο παρ’ ολίγον… Ξανθιώτης που έπαιξε με την Εθνική Σλοβακίας  
Ένας παρ’ ολίγον… Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον προχθεσινό αγώνα της Εθνικής Σλοβακίας με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο 80ο λεπτό μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή για τους Σλοβάκους ο Καρίμ Γκουέντε. Ο 27χρονος σήμερα Γερμανοτογκολέζος με σλοβακική υπηκοότητα, στις 6 Ιουλίου 2009 είχε ανακοινωθεί από τη Skoda Ξάνθη, όμως λόγω εμπλοκής στο συμβόλαιο του με την προηγούμενη ομάδα του (Αρτμέντια) δεν κατάφερε να πάρει την ¨ελευθέρας¨ και να μετακομίσει στην πόλη μας. Τελικά έμεινε στη Σλοβακία και συνέχισε στην Σλόβαν Μπρατισλάβα κι έπειτα πήρε μεταγραφή στη γερμανική Φράιμπουργκ. Στον αγώνα απέναντι στην Ελλάδα ο Γκουέντε σημείωσε την 7η του συμμετοχή με την Εθνική Σλοβακίας.    

         
SUPER LEAGUE  


7η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012
17.15: Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη (Novasports 2)
17.15: Πανιώνιος – Κέρκυρα (Novasports 3)
19.30: Π.Α.Ο.Κ. – A.E.K. (Novasports 1)
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
16.00: Αστέρας Τρίπολης – Βέροια (Novasports 1)
18.15: Ατρόμητος Αθ. – Λεβαδειακός (Novasports 1)
18.15: Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 3)
20.30: Παναθηναϊκός – Άρης (Novasports 1)
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012
20.30: Πλατανιάς – Ο.Φ.Η. (Novasports 2)  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Ολυμπιακός 18
2. Πανιώνιος 15
3. Π.Α.Ο.Κ. 13
4. Πλατανιάς 11
5. Αστέρας Τρίπολης 10
6. Ατρόμητος Αθ. 9
7. Βέροια 8
8. Παναθηναϊκός 7
9. Ο.Φ.Η. 6
10. Πανθρακικός 6
11. Άρης 5
12. Κέρκυρα 5
13. Skoda Ξάνθη 5
14. ΠΑΣ Γιάννινα 5
15. Λεβαδειακός 4
16. A.E.K. 2  
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …