Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κασερόπιτα

Κασερόπιτα

0
kaseropita-empros
  • 400 γρ. διάφορα κασέρια τριμμένα (προτιμούμε πικάντικα) 
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 600 γρ. αλεύρι 
  • 2 κ.γ. baking powder
  • αλάτι (περίπου 3/4 ή 1 κ.γ. κοφτό, ανάλογα πάντα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας),πιπέρι
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
  • 1 γιαούρτι 200 γρ. (παραδοσιακό ή στραγγιστό) 
  • 200 γρ. τυρί φέτα  

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ αλεύρι με baking powder και προσθέτουμε το αλάτι με το πιπέρι. Σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι και το λάδι.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά: φέτα και κασέρια.
Σε βουτυρωμένο ταψί 33×27 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω στη μεσαία θέση για περίπου 40-45 λεπτά,  ή ώσπου να πάρει όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …