Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βακαλάος με χόρτα και πράσινες ελιές

Βακαλάος με χόρτα και πράσινες ελιές

0
vakalaos_xorta-empros
  • 800 γρ. βακαλάος φιλέτο
  • 1 κιλό ραδίκια ή άλλα χόρτα διάφορα (άγρια, αντίδια, κλπ)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

1 κούπα μικρές πράσινες τσακιστές ελιές  
Πλένετε το φιλέτο του βακαλάου, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομμάτια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα χόρτα και τα ανακατεύετε. Όταν μαλακώσουν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι , ½ κούπα νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄περίπου. Τα μεταφέρετε και τα στρώνετε μέσα σε ένα ταψί.
Τοποθετείτε τα φιλέτα του βακαλάου πάνω από τα χόρτα, και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού .Ψήνετε το φαγητό στους 180º για 20΄-25΄περίπου. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, προσθέτετε τις ελιές και το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…