Σχόλια 21/08/2012

0

Ξάνθειος Ζευς
Θωμάς Βουγιουκλής

Ένας Ξανθιώτης έφυγε  


Η Ξάνθη έχασε έναν άνθρωπό της, τον Γιάννη Σπανίδη, πατέρα του Μιχάλη Σπανίδη.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής και προσηνής, αγαπητός απ’ όλους. Ο καρκίνος τον κατέβαλε και τον νίκησε. Η κηδεία του έγινε Δευτέρα μεσημέρι.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς του.
«Ε»      

 

Να κοπούν  

 


Τώρα λοιπόν που το ανθρώπινο δυναμικό στο δήμο Ξάνθης υπάρχει, θα πρέπει να επιληφθεί και με το καθάρισμα κάποιων δρόμων που στα πρανή τους φυτρώνουν δέντρα, π.χ. βρωμούσες, συκιές και άλλα άγρια χόρτα.
Μια βόλτα στην Βλαχοπούλου και αλλού θα το επιβεβαίωνε. Όπως και σε άλλα σημεία της πόλης βέβαια, περιφερειακά, που κι εκεί οι κάτοικοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους του κέντρου.
«Ε»      

 

Παίζουν με τους κάδους  

 


Το φαινόμενο είναι γνωστό: Κάποιοι «έξυπνοι» μετακινούν νύχτα τους κάδους απορριμμάτων που τοποθέτησε ο δήμος προς άλλες κατευθύνσεις. Αρκεί να φύγουν από αυτούς…
Η όλη ιστορία επαναλήφθηκε στην οδό Σταθμού από κάποιον «έξυπνο» που μετακίνησε τον ένα από τους δύο κάδους που η υπηρεσία είχε τοποθετήσει. Μάλιστα είχε δημιουργήσει και σχετική θέση για τους δύο κάδους.
Τώρα έμεινε ο ένας γιατί  νύχτα μετακινήθηκε ο άλλος!
Τραγελαφικό; Βεβαίως. Αλλά αυτή η ιστορία θα πρέπει να διορθωθεί με την παρέμβαση της υπηρεσίας καθαριότητας.
«Ε»      

 

Ευχές για το Μπαϊράμ  

 


Οι συμπολίτες μας Μουσουλμάνοι γιόρτασαν την Κυριακή το Μπαϊράμ, και για την ακρίβεια το Σεκέρ Μπαϊράμ.
Με ειλικρινείς ευχές απ’ όλους και από τη στήλη για Υγεία και Ευτυχία.
«Ε»        

 

Γιατί ήρθε;  

 


Και μια και γίνεται λόγος για το Μπαϊράμ, σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη η επίσκεψη στη Ροδόπη και την Ξάνθη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπεκίρ Μποζντάζ με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.
Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με πολλή προσοχή την παρουσία του τούρκου αντιπροέδρου στα μειονοτικά χωριά και τις επαφές που επέμεινε να πραγματοποιήσει με την αποκαλούμενη  «Τουρκική Νεολαίο της Κομοτηνής», τον ψευδομουφτή Ξάνθης, αλλά και με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Τελικά ο αντιπρόεδρος ήρθε για να προσευχηθεί, όπως έλεγε, ή να κάνει εξωτερική πολιτική μαζί με τον ψευδομουφτή;
«Ε»          

 

Συμφωνούμε  

 


Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η άποψη που εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή στον Βήμα FM για το θέμα των προσωπικών δεδομένων. Είπε:
«Τι θα πει προσωπικά δεδομένα; Ποιο είναι το όνομα του υπαλλήλου που απελύθη χθες; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ανακοινωθεί. Το προσωπικό δεδομένο είναι ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική σου ζωή, με τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Αν είσαι κρατικός λειτουργός σε τσακώνουν, έχεις κλέψει το Δημόσιο, έχεις καταχραστεί χρήμα, τι θα πει προσωπικό δεδομένο;»
«Ε»      

 

Δεν μετακινείται  

 


Ως και τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση για την ώρα στη διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης και επομένως θα παραμείνει ο Θανάσης Μπαμπαλίδης, παρά τη φημολογία που επικράτησε το τελευταίο διάστημα.
Από την πλευρά του υπουργού οι διοικητές των Νοσοκομείων έλαβαν σήμα να συνεχίσουν το έργο τους, με τη σημείωση ότι η εμπιστοσύνη στα πρόσωπά τους διατηρείται.
Ε.Δ.  

 

Οι έννοιες «σύντομα» και «άμεσα» έχουν χάσει το νόημά τους  

 


Για άλλη μια φορά ακούσαμε από υπουργικά χείλη και δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου ότι η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης αποτελεί «άμεση προτεραιότητα» της κυβέρνησης. Πόσο «άμεση» είναι δηλαδή αυτή η προτεραιότητα που από τότε που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση συνεχώς αναφέρει ότι το εν λόγω μέτρο συνιστά «πρώτη προτεραιότητα»;
Ο πολίτης χάνει και την ελάχιστη εμπιστοσύνη που πασχίζει να διατηρήσει για κράτος και θεσμούς, αφού τα λόγια των κυβερνώντων ελάχιστη απήχηση έχουν στην πραγματικότητα και άρα και στη συνείδηση των πολιτών.
Ε.Δ.  

 

Και συνεχίζει…  

 


Και μιας και ο λόγος για τη… συνέπεια της κυβέρνησης είναι απαίσιος ο τρόπος που διατηρεί την μικροκομματική λογική, η οποία δείχνει να μην έχει εκλείψει ούτε στο ελάχιστο. Με τρόπο προκλητικό κάνει την εμφάνισή της όχι μόνο στις κεντρικές της αποφάσεις, αλλά και με παραδείγματα στην τοπική κοινωνία που δημιουργούν αποστροφή και αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει όχι μόνο συναίσθηση της κατάστασης που έχει βρεθεί η χώρα, αλλά και πλήρης απροθυμία για να αλλάξει το παθογενές μοντέλο που οδήγησε στην καταστροφή. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που δε σέβονται ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό…
Ε.Δ.    

 

Έβγαλαν …σπυριά απ’ το κακό τους…  


Την μάτιασαν…την παραλία Μυρωδάτου επειδή φέτος αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην επισκεψιμότητα από όλες τις άλλες παραλίες του νομού και άρχισαν να διασπείρουν φήμες ότι πήρε κόκκινη σημαία λόγω ακαταλληλότητας των νερών …και ότι κάποιοι λουόμενοι έβγαλαν σπυριά – λέει! Όπως μάθαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Θανάση Μπαμπαλίδη δεν υπήρξαν περιστατικά στο νοσοκομείο. Όπως ενημερωθήκαμε απ’ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αβδήρων κ. Σωκράτη Ξανθόπουλο οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις γίνονται ανά 15νθήμερο και από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης και από ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία έχει απευθυνθεί ο δήμος για να συμπληρώσει τον αριθμό των 20 ελέγχων ώστε να έχει τη δυνατότητα του χρόνου να υποβάλει αίτημα για γαλάζια σημαία. Όμως μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, δεν τίθεται θέμα ακαταλληλότητας των νερών τα οποία στην ανάλυση βγαίνουν πεντακάθαρα. Μάλιστα σήμερα –  αύριο στο δήμο αναμένουν  τ’ αποτελέσματα από την Δ/νση Υγείας της δειγματοληψίας που έγινε στις 7 Αυγούστου. Οπότε ας μην προτρέχουν κάποιοι και ας μην βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα κάνοντας τον ψύλλο καμήλα γιατί μάλλον όλα είναι φήμες από κάποιους ανταγωνιστές …που έβγαλαν σπυριά απ’ το κακό τους και όχι από μυκητιόκκοκο των νερών του Μυρωδάτου. Όσο για την κόκκινη σημαία που κάποιοι λένε ότι είδαν, μήπως μπερδεύτηκαν από το κόκκινο πανί που σηκώνει ο ναυαγοσώστης όταν λήγει η βάρδια του;
Μ.Ξ.

Νέο «φαρμάκι»…


…έχουν σκοπό να χορηγήσουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της χώρας και  της Ξάνθης αφού και πάλι έχουν σκοπό να αναστείλουν την εκτέλεση των συνταγών, όπως και παλαιότερα δημιουργώντας έτσι νέα περίοδο ταλαιπωρίας και προβλήματα στη χορήγηση φαρμάκων ιδιαίτερα σε ασθενείς με βαριές παθήσεις που χρειάζονται ακριβά φάρμακα. Το πότε ακριβώς θα αρχίσουν την αναστολή θα τα’ αποφασίσουν στις 25 Αυγούστου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος ενώ χθες το βράδυ είχαν σύσκεψη στον Φαρμακευτικό σύλλογος της Ξάνθης προκειμένου ν’ αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν στην νέα κινητοποίηση. Απ’ την μεριά τους έχουν και οι φαρμακοποιοί τα δίκια τους καθώς ο Οργανισμός έχει αποδώσει μόνο το 48% των οφειλών του για το μήνα Μάιο και πολλά φαρμακεία αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Αλλά όλο αυτό ξεσπά πάνω στην πλάτη των ασφαλισμένων και μάλιστα ανθρώπων που χρειάζονται φάρμακα. Γι αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση και να μην διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Και τη λύση μπορεί να τη δώσει το αρμόδιο υπουργείο με άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ που ως γνωστόν έγινε στο πόδι γι αυτό κι όλα αυτά τα προβλήματα. Και καλά να το λες το θέμα είναι να μπορεί να το κάνεις …γιατί ως γνωστόν λεφτά δεν υπάρχουν ( όπως τουλάχιστον μας έχουν πείσει). Όμως εδώ μιλάμε για την Υγεία κι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να …κόψουν τα κεφάλια τους και να τα βρουν…Οι δε φαρμακοποιοί ας δείξουν κατανόηση γιατί καλός ο συνδικαλισμός αλλά εδώ πρόκειται για τον ανθρώπινο πόνο!
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…