Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα

0
ouzounidis-web

Τα συμπεράσματα από την προετοιμασία της Skoda Ξάνθη

Μία μεταγραφή και τέλος για τη συμπλήρωση του «παζλ»          

Μετά από ένα αρκετά κοπιαστικό δίμηνο, με διπλές προπονήσεις σε σχεδόν καθημερινή βάση και ασκήσεις σε υψηλή ένταση, η θερινή προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ολοκληρώθηκε και πλέον παίκτες, προπονητικό επιτελείο και περισσότερο απ’ όλους οι Ξανθιώτες φίλαθλοι, περιμένουν την ερχόμενη Κυριακή για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην ¨πρεμιέρα¨ του φετινού πρωταθλήματος Super League. Εκεί όπου η Ξάνθη θα αγωνιστεί απέναντι στον Ο.Φ.Η. στο Ηράκλειο, αν και η κρητική ομάδα δεν έχει πάρει τη σχετική αδειοδότηση για το γήπεδο της κι έτσι αντί για το «Γεντί Κουλέ» ίσως αλλάξει η έδρα και το ματς να διεξαχθεί στο «Παγκρήτιο». Στον Ο.Φ.Η. πάντως υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα σχετικά με την αδειοδότηση η τύχη για την οποία πιθανόν θα αποφασιστεί σήμερα (περισσότερα για την ¨πρεμιέρα¨ του πρωταθλήματος στην επόμενη σελίδα). Τα βασικότερα συμπεράσματα από την προετοιμασία και τις κινήσεις της Skoda Ξάνθη κατά το διάστημα του καλοκαιριού, συνοπτικά φανερώνουν ότι:  
Σε σύστημα 4-3-3 προσανατολίζεται ο Ουζουνίδης  
Το 4-3-3 θα είναι το σύστημα το οποίο προτιμάει περισσότερο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αν και αυτό ανάλογα με τις περιστάσεις του εκάστοτε αγώνα θα μπορεί να αλλάζει σε 4-4-2. Η επιλογή τεσσάρων παικτών για την αμυντική θωράκιση θεωρείται δεδομένη, ενώ η τριάδα του κέντρου θα καλείται να καλύπτει αμυντικά, αλλά και να οργανώνει επιθετικά. Πολλές επιθέσεις θα δημιουργούνται και από τα άκρα κυρίως με τους Μαρσελίνιο – Πλατέλλα, ενώ ο Μαρκόφσκι θα καραδοκεί στην κορυφή της επίθεσης για να σπρώχνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Σε ένα διαφορετικό πλάνο, αντί για τριάδα στο κέντρο θα ξεκινούν δύο αμυντικογενείς μέσοι και οι πλαϊνοί θα οπισθοχωρούν για να σχηματίζεται τετράδα στη μεσαία γραμμή ώστε να προσθέτεται ένας επιπλέον παίκτης στην επίθεση.
Σύμφωνα λοιπόν, με τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στα φιλικά, το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτά και την απόδοση τους, ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο σχετικά με τα πλάνα του για την αρχική 11άδα στους επίσημους αγώνες.
Όπως όλα δείχνουν αυτή θα ξεκινάει με τον Βιβιανί στη θέση κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέρτο (δεξιά) – Βάλλα, Κομεσίδη (κέντρο άμυνας) – Μπαξεβανίδη (αριστερά) στα ¨μετόπισθεν¨, τους Ντάνι – Βασιλακάκη – Μάνταλο στο κέντρο, τους Μαρσελίνιο – Πλατέλλα στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μαρκόφσκι στην κορυφή αυτής.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι μόλις ανέβουν οι ρυθμοί και η αγωνιστική ετοιμότητα των Γκλέισον – Καζούμπα, οι Βραζιλιάνοι θα αρχίσουν να υπολογίζονται και ως ¨βασικοί¨, ενώ στον μεσοεπιθετικό τομέα, υπάρχει ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι ο οποίος θα παίζει είτε στη θέση ενός εκ των Μαρσελίνιο ή Πλατέλλα, ή αντί του Μάνταλου (σε σχήμα 4-4-2), ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού.
Αναλυτικά το ¨ρόστερ¨ της Skoda Ξάνθη, με τη σειρά «επιλογής» που προορίζεται για τους παίκτες έχει ως εξής:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζοντί Βιβιανί, Γιούρι Λοντίγκιν, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Μιχάλης Ζαρόπουλος.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σπύρος Βάλλας, Σάντος Γκλέισον, Δημήτρης Κομεσίδης, Δημήτρης Γούτας, Κώστας Τσαμούρης.
ΠΛΑΓΙΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μανώλης Μπέρτος, Δήμος Μπαξεβανίδης, Άλεξ Καζούμπα.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Ρικάρντο Ντάνι, Θοδωρής Βασιλακάκης, Πέτρος Μάνταλος, Κώστας Φλίσκας, Λάζαρος Γκατσολάρι, Θόδωρος Τορομανίδης.
ΠΛΑΓΙΟΙ ΜΕΣΟΙ: Μαρσελίνιο Λέιτε, Βαγγέλης Πλατέλλας, Παναγιώτης Τριάδης, Ντάνιελ Κούτεφ, Φώτης Δουμάνης.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάρκο Μαρκόφσκι, Μπέντζαμιν Ονουάτσι, Αντώνης Ράνος, Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι.  
«Μοιρασμένα» τα αποτελέσματα της προετοιμασίας  
Παραλίγο να υπάρξει απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα των φιλικών που έδωσε η Skoda Ξάνθη κατά το διάστημα της προετοιμασίας της στα Πηγάδια. Το ξανθιώτικο συγκρότημα ξεκίνησε με δύο νίκες απέναντι στην Ομάδα Νέων και την κυπριακή Ν. Σαλαμίνα, ενώ στη συνέχεια είχε τρία ισόπαλα αποτελέσματα απέναντι στην ΑΕ Πάφου, τον Πανθρακικό και τον Εθνικό Γαζώρου. Ακολούθησε η εντός έδρας νίκη με τη Δόξα Δράμας, η ήττα στο γήπεδο της Τούμπας από τον Π.Α.Ο.Κ. και τέλος η εντός έδρας ήττα από τη Βέροια.
Σε γενικές γραμμές, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους και οι περισσότεροι είχαν θετική παρουσία. Ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Πλατέλλας οι οποίοι προορίζονται για βασικοί, ενώ παράλληλα φάνηκε η έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης για την επίθεση. Ο Ονουάτσι ανέβασε ρυθμούς και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα αλλά και στο σκοράρισμα όταν προωθείται, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους νεαρούς παίκτες που προβιβάστηκαν από την Ομάδα Νέων και έδειξαν ότι ¨κατέχουν¨ το άθλημα και διψούν για διάκριση. Επίσης ο Γιούρι Λοντίγκιν με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι θα αποτελεί μία πολύ καλή λύση για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, όταν δεν θα αγωνίζεται ο Γάλλος Ζοντί Βιβιανί.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας:
Skoda Ξάνθη – Ομάδα Νέων Skoda Ξάνθη: 2-0 (5’ Μάνταλος, 85’ Ονουάτσι)
Skoda Ξάνθη – Ν. Σαλαμίνα Κύπρου: 3-0 (15’ Πλατέλλας, 21’ Μαρσελίνιο, 55’ Ντάνι)
Skoda Ξάνθη – ΑΕ Πάφου Κύπρου: 0-0
Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός: 0-0
Skoda Ξάνθη – Εθνικός Γαζώρου: 2-2 (25’ Αλτιπαρμακόφσκι, 47’ Βασιλακάκης – 75’ Ζυγκερίδης, 88’ Χαριτίδης)
Skoda Ξάνθη – Δόξα Δράμας: 3-1 (11’ Βασιλακάκης, 23’ Γκλέισον, 31’ Μαρκόφσκι – 85’ Καπέλ)
Π.Α.Ο.Κ. – Skoda Ξάνθη: 2-1 ( 71’ Γεωργιάδης, 87’ Δεληγιαννίδης – Ονουάτσι 49’)
Skoda Ξάνθη – Βέροια: 0-1 (33’ Μπαρκάν Κενάν)  
Μία μεταγραφή και τέλος  
Την πραγματοποίηση τριών μεταγραφών από την Skoda Ξάνθη είχε προαναγγείλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας (κι ενώ ήδη είχαν αποκτηθεί οι Ονουάτσι, Τριάδης και Κούτεφ) και από αυτές μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκαν οι δύο, με την απόκτηση των Γκλέισον και Καζούμπα.
Επομένως, η ξανθιώτικη ομάδα αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή. Πλέον στην Ξάνθη ψάχνουν για κάποιον επιθετικό, αφού έχει κλείσει το ρόστερ στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή της ομάδας.
Ωστόσο, ακόμα και αν η Ξάνθη προλάβει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να πάρει κάποιον παίκτη, δύσκολα θα παίξει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Να σημειώσουμε ότι τελευταία – χρονικά – μεταγραφή ήταν αυτή του 24χρονου Βραζιλιάνου, Άλεξ Καζούμπα.
Ο Καζούμπα αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, ενώ έχει περάσει και από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι με συμπαίκτες τους Ζουνίνιο και Λεονάρντο.
Πέρσι αγωνίζονταν στην Φεροβιάρια της Βραζιλίας, ενώ με την απόδοσή του στην… δοκιμαστική περίοδο ικανοποίησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο οποίος και άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του.
Ο Καζούμπα είναι 24 ετών ενώ έχει αγωνιστεί σε 11 ομάδες συνολικά, οι περισσότερες βραζιλιάνικες με τη μορφή δανεισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …