Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Στα χαρτιά» η πεζοδρόμηση της Π. Πόλης

«Στα χαρτιά» η πεζοδρόμηση της Π. Πόλης

0

10 μέρες μετά την ισχύ του μέτρου …πάνε κι έρχονται τα τροχοφόρα παρά την απαγορευτική πινακίδα

Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία ερίζουν για τις αρμοδιότητες αστυνόμευσης.
Στον «αέρα» οι ανεμοφράκτες

«Ζει και βασιλεύει» ο …ζαμανφουτισμός στους δημότες της Ξάνθης και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι γράφουν στα «παλιά τους  τα παπούτσια» την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για την πεζοδρόμηση της Π. Πόλης. Ο οποιοσδήποτε περαστικός  διαπιστώνει όπως και οι μαγαζάτορες ότι αυτοκίνητα και μηχανάκια πάνε κι έρχονται όλη την ώρα και αυτά δεν είναι μόνο των μονίμων κατοίκων για τους οποίους επιτρέπεται η διέλευση. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι από την  7η Αυγούστου έχει τοποθετηθεί πινακίδα σήμανσης στην αρχή της οδού Αμοιρίδη που είναι απαγορευτική για την κυκλοφορία και την στάθμευση των οχημάτων στην οδό Φ. Αμοιρίδη και τμήμα της οδού Ορφέως. 

Κάνουν την πάπια…οι οδηγοί
Το γεγονός ότι η πεζοδρόμηση της Π. Πόλης έμεινε μόνο στο χαρτί της 440/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και ότι στην πράξη 10 μέρες τώρα δεν εφαρμόζεται το μέτρο είναι γνωστό στην Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης αλλά και στην Τροχαία Ξάνθης. Αλλά η σύγχυση που επικρατεί μεταξύ των δύο υπηρεσιών αναφορικά με τις αρμοδιότητες της καθεμιάς καθιστά διάτρητη και αναποτελεσματική την αστυνόμευση την οποία και εκμεταλλεύονται οι οδηγοί…κάνουν την πάπια στην απαγορευτική πινακίδα: « Έχουμε μοιράσει 5.000  φυλλάδια ενημερώνοντας τους κατοίκους για την έναρξη της εφαρμογής της πεζοδρόμησης κομματιού της Π. Πόλης. Έχουμε έναν υπεύθυνο που έχουμε προσλάβει με το πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας. Έχουμε εφοδιάσει τους μόνιμους κατοίκους με κάρτα ώστε να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία απ’ αυτούς.  Όμως  δυστυχώς παρόλα αυτά οι παραβιάσεις συνεχίζονται…δεν υπάρχει συμμόρφωση στις νέες ρυθμίσεις. Εμείς σαν δημοτική αστυνομία έχουμε αρμοδιότητα μόνο στην παράνομη στάθμευση των οχημάτων. Η  αστυνόμευση για παράνομη κυκλοφορία είναι αρμοδιότητα της Τροχαίας με την οποία έχουμε συνεργασία», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος της δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Τσεγγελίδης.

Η Τροχαία έχει γράψει μερικούς παραβάτες
Να σημειώσουμε ότι  όπως πληροφορηθήκαμε η Τροχαία έχει γράψει μερικούς παραβάτες  αλλά ο έλεγχος δεν γίνεται σε καθημερινή βάση. Επιπρόσθετα απ’ την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης ρίχνουν το …μπαλάκι στην Δημοτική Αστυνομία και μάλιστα αρμόδιος επέρριψε ευθύνες στο δήμο ότι δεν ενημέρωσε την Τροχαία εγγράφως αλλά μόνο με δελτίο τύπου.

Στον «αέρα» οι ανεμοφράκτες…
Στο μεταξύ ένα άλλο θέμα για το οποίο επίσης έχει ληφθεί απόφαση βρίσκεται στον αέρα λόγω της απροθυμίας των καταστηματαρχών να τοποθετήσουν ανεμοφράκτες οι οποίοι και θα τους «προφυλάξουν» από πρόστιμα για το κάπνισμα το χειμώνα. Ο κ. Τσεγγελίδης ανέφερε στο «Ε» ότι κανείς δεν έχει μπει στη διαδικασία παρότι έχουν συμφωνήσει εκφράζοντας πάντως την απόφασή του για πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου καθώς έχει και επώνυμες καταγγελίες πολιτών για μια λίστα μαγαζιών που τον παραβιάζουν. Γι αυτό το λόγο και προτρέπει τους καταστηματάρχες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τους ανεμοφράκτες γιατί το Σεπτέμβρη αρχίζει το …σαφάρι κατά του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους και θα δουν κλήσεις από τον εισαγγελέα και θα τρίβουν τα μάτια τους…όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…