Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατατοκροκέτες

Πατατοκροκέτες

0
Patatokroketes-me-zambon-empros
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6-7 ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλας
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα 

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό. Τις στραγγίζουμε ,τις ξεφλουδίζουμε ,και τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών να γίνουν πουρές .
Ρίχνουμε σε μπολ τον πουρέ πατάτας και προσθέτουμε το τυρί ,το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ,την γαλοπούλα ,και αλάτι πιπέρι. Αδειάζουμε το αλεύρι σε ρηχό σκεύος παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά ή μακρόστενα .
Κυλάμε τις πατατοκροκέτες μέσα στο πιάτο με το αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες. Σερβίρουμε  και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…