Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καρπουζόπιτα

Καρπουζόπιτα

0
karpouzopita-empros
  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μέλι
  • σουσάμι 

Αφού θα αφαιρέσετε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, θα το στύψετε μέσα σε ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και θα το αφήσετε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.
Στη συνέχεια θα προσθέσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο θα τα προσθέσετε σιγά-σιγά για να διαπιστώσετε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.
Στη συνέχεια αφού λαδώσετε ένα ταψάκι και το πασπαλίσετε με σουσάμι θα αδειάσετε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2,5 εκ., και θα πασπαλίσετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180ο. Όταν βγάλετε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει θα ρίξετε το υπόλοιπο μέλι, για να απορροφηθεί και θα πασπαλίσετε με σουσάμι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
  • Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

    -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί -4 φρέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελιόπιτα κέικ

  -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…