Σχόλια 21/07/2012

0
kiniti-empros

Για όσους παρέλαβαν το εκκαθαριστικό της εφορίας το καλοκαίρι τελείωσε απότομα…

Ευχάριστη είδηση  


Μειώσεις έως 45% στις κλήσεις προς κινητά απ’ όλα τα δίκτυα (σταθερά και κινητά). Κι αυτό θα ξεκινήσει το 2012 και θα ολοκληρωθεί το 2013.
Καιρός ήταν να γίνει και στη χώρα μας η μείωση αυτή, κάτι που απολαμβάνουν χρόνια τώρα οι καταναλωτές σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.
-Εκεί όμως είναι Ευρώπη, δεν είναι Βαλκάνια…
«Ε»

Κι εμείς χτενιζόμαστε…  


Η είδηση που δημοσιεύεται στις εσωτερικές σελίδες λέει: Ενδιαφέρον από Αυστραλούς για εξόρυξη χρυσού στη Θράκη. Σχέδια επιχειρηματιών για επενδύσεις αν προωθηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.»
Ενδιαφέρον υπάρχει. Και μάλιστα από Αυστραλούς και βεβαιωμένο. Με μία όμως προϋπόθεση «να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες». Που σημαίνει, τα γνωστά ελληνικά εμπόδια των ολίγων οικολογούντων παπαρολόγων και των τοπικών «αρχόντων» της αυτοδιοίκησης που το μόνο που κάνουν είναι να αρνούνται να γίνουν επενδύσεις.
Κι ενώ υπάρχει λοιπόν ενδιαφέρον για επενδύσεις, εμείς εδώ, χτενιζόμαστε, μοιραίοι και άβουλοι, υποκύπτοντας στις ορέξεις των μειοψηφιών.
-Τι κρίμα, δυστυχώς…
«Ε»      

 

Δικαιοσύνη και Διαφθορά  


Ένα από τα θεμέλια στα οποία θα δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από τη συνέπεια των πολιτών έναντι των φορολογικών υποχρεώσεών τους, την καθιέρωση ενός δίκαιου αλλά και αυστηρού φορολογικού συστήματος και κυρίως την ανάθεση εφαρμογής του σε μια αδιάβλητη, πλήρως εξοπλισμένη και αμείλικτη υπηρεσία.
Ακούγεται δικαιολογημένη η έκκληση του αρμόδιου υφυπουργού προς τους διευθυντές των εφοριών όλης της χώρας να δώσουν μάχη για τη συλλογή των φόρων και να «ξεχάσουν τις διακοπές τους φέτος, για να μην πάνε μόνιμα… διακοπές τον Δεκέμβριο».
Την ίδια στιγμή, όμως, η καταδίκη των επίορκων εφοριακών αναδεικνύει το κενό στην αυτοκάθαρση των φορολογικών αρχών, αλλά και στον τρόπο απονομής δικαιοσύνης σε υποθέσεις διαφθοράς. Χρειάστηκαν σχεδόν έντεκα χρόνια δικαστικών αγώνων και δύο αθωωτικές αποφάσεις, μέχρις ότου καθίσουν και πάλι στο σκαμνί οι επίορκοι εφοριακοί. Χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να διαπιστωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εφοριακοί διέθεταν βίλες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και offshore εταιρείες που προφανώς δεν δικαιολογούνταν από τον μισθό τους, περιουσίες που ακόμη όμως απολαμβάνουν.
«Ε»    

 

Δώδεκα χρόνια…  


Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε, ως να επρόκειτο για το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, ότι γιος μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου, έγκλειστου τώρα στον Κορυδαλλό, σταμάτησε να υποβάλλει δηλώσεις στην Εφορία από το 2000!
Αλλά δεν ακούσαμε ταυτόχρονα την παραπομπή στη διοικητική ή στην τακτική Δικαιοσύνη των υπαλλήλων που χειρίζονταν τον φορολογικό φάκελο του μεγαλόσχημου υιού. Υπάλληλοι που δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν για δώδεκα χρόνια…
Δεν ανήκουν, φυσικά, όλοι οι εφοριακοί σε αυτή την κατηγορία. Γι’ αυτό ακριβώς η αποκάλυψη όλων των επίορκων και η παραδειγματική τιμωρία τους προστατεύουν όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και όλους τους έντιμους υπαλλήλους.
Συνεπώς η προειδοποίηση ότι κάποιοι μπορούν να πάνε «μόνιμα διακοπές τον Δεκέμβριο» είναι θετική, εφόσον εξασφαλισθεί ότι το αναπαυτήριό τους δεν θα είναι πολυτελείς βίλες και εξοχικά ιδιοκτησίας «αγνώστου ταυτότητος» offshore.
«Ε»    

 

Απεργία ναι! Εργασία;  


Όσα συμβαίνουν εννέα μήνες τώρα στην Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο αποτελούν αποκορύφωμα αυθαιρεσίας εκ μέρους μειοψηφικών ομάδων.
Συγκεκριμένα, μία ομάδα εργαζομένων κήρυξε απεργία η οποία κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια. Παρότι λοιπόν υπάρχει η απόφαση αυτή και θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αυτό δεν μπορούσε να γίνει διότι μια μερίδα απεργών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, έκλεινε την είσοδο και με τη βία εμπόδιζε όσους ήθελαν να δουλέψουν.
Έτσι, για την Αριστερά (Κομμουνιστική και μη) η απεργία είναι ιερή, ενώ η επιθυμία για εργασία είναι υπό διαπραγμάτευση ή εάν θα το επιτρέψουν οι λίγοι!
Έτσι, εννέα μήνες τώρα η μειοψηφία εμπόδιζε την πλειοψηφία των εργαζομένων να εργασθεί. Είναι όλα αυτά δημοκρατικά; Και εν τέλει ποιος ζημιώνεται από αυτήν τη στάση και συμπεριφορά του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής που συμπλέουν στο θέμα;  

Ισχυροί


Οι ισχυροί οφείλουν να ανέχονται τους αδύναμους και να μην κάνουν ότι θέλουν. Ο καθένας ας φροντίσει να είναι αρεστός στον πλησίον, για να τον βοηθά στο καλό.  
Προς Ρωμαίους ιε΄1-2
Για την αντιγραφή – Ο Σχολιαστής

Χατζηδάκης: Σοβιετική χώρα  

 

 


«Εμείς πρέπει να εκπλήξουμε θετικά την Ευρώπη και τις αγορές. Πολλοί θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι χαμένη περίπτωση και μας θέλουν εκτός ευρώ, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αποφασιστικότητας, να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ένα μικρότερο κράτος και διοίκηση μικρότερη κατά 30% και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης  Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός τόνισε ότι «θα αποκρατικοποιηθούν και η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ. Απαιτούνται κανόνες διαφάνειας και πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις στην αγορά. Ο προγραμματισμός υπήρχε, αυτή την ώρα είναι έξι προγράμματα στον αέρα, υπάρχουν ακόμη εννέα επιμέρους προγράμματα και στο δικό μας υπουργείο πέρα της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και θα δουλέψουμε για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ».
«Διεθνώς δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε Σοβιετική χώρα, με τις αποκρατικοποιήσεις περνάς το μήνυμα ότι είμαστε χώρα φιλικοί στην επιχειρηματικότητα. Για κάθε αποκρατικοποίηση που γίνεται στέλνουμε το μήνυμα να έρθουν κι άλλοι επενδυτές» είπε ο κ. Χατζηδάκης.  

Δε μίλησαν  


Το λόγο ζήτησαν οι πρώην υπάλληλοι των συνεταιριστικών εργοστασίων που δουλεύουν σε προγράμματα της ΕΑΠΑΞ, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προφανώς για να μιλήσουν για το εργασιακό τους καθεστώς που απειλείται.
Ο δήμαρχος όμως, εξέφρασε ευθέως την αντίθεσή του με το να πάρουν το λόγο, αιτιολογώντας το στη βάση της προσπάθειας που γίνεται για να διευθετηθεί το θέμα των υπαλλήλων.
Άρα η δρομολόγηση αφορά τους τέσσερις της ΕΑΠΑΞ ή και τους υπόλοιπους εργαζομένους στην εταιρία; Γιατί αν είναι έτσι η κατάσταση περιπλέκεται. Και πρώτα απ’ όλα νομικά.
Όπως ζήτησε και ο δήμαρχος, ας περιμένουμε να δούμε.
Ε.Δ.  

 

Γιορτές με 70.000 ευρώ  


Κονδύλι 70.000 ευρώ για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης προστέθηκε στον προϋπολογισμό του δήμου Ξάνθης, πράγμα που τουλάχιστον δίνει μια πρώτη εικόνα ότι οι διάσημες γιορτές της πόλης θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή χρονιά, παρά την κρίση και τα λειψά οικονομικά.
Και βέβαια το θέμα είναι να γίνει μια αξιοπρεπής προσπάθεια, έστω και αν το «ταμείο» δε σηκώνει υπερπαραγωγές. Πλείστα όσα παραδείγματα, ότι αυτό γίνεται. Ε.Δ.  

 

Δωρεά για τα καπνά  


Αποδέχθηκε τελικά ο δήμος Ξάνθης τη δωρεά της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, η οποία πρόσφερε στο δήμο το ποσό των 16.000 ευρώ, στο πλαίσιο της καμπάνιας υποστήριξης που εφαρμόζει για τις περιοχές που παράγουν καπνά. Με αυτά τα χρήματα θα κατασκευαστεί δρόμος 70 μ. στην Ισαία.
Ο Γιώργος Κολλάρος διαφώνησε ως προς τους όρους του συμφωνητικού, ενώ ο Χρίστος Πούλιος ψήφισε λευκό για «συνειδησιακούς λόγους», όπως είπε. Μαζί του και ο Δημήτρης Βορίδης. Τις αντιρρήσεις του είχε εκφράσει με ανακοίνωση και ο Νίκος Ανταμπούφης που ήταν απών στη συνεδρίαση.
Ε.Δ.  

 

… Διακριτικά  


Γιατί κύριε Δημαρχόπουλε μειοψηφήσατε στην απόφαση παραχώρησης κατά χρήση στη ΔΕΥΑΞ δημοτικού ακινήτου για να μεταστεγάσει τις υπηρεσίες της;
Το όλο σκηνικό πάντως, είχε μια δόση ευθυμίας με τον κ. Τσέπελη να λέει «ομόφωνα, πρόεδρε» και τον ίδιο να απαντά «κατά πλειοψηφία», με χαμόγελο… αινιγματικό.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…