Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τούρτα παγωτό με Βύσσινο

Τούρτα παγωτό με Βύσσινο

0
Tourta-pagoto-me-vissino-empros
  • Για το παγωτό
  • 1 κουτί μόρφατ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 2-3 βανίλιες
  • Μπισκότα ψιλοκομμένα, ότι γεύση θέλετε
  • Βύσσινο γλυκό κουταλιού  
  • Γαρνίρισμα
  • 200 γρ. φύλλο κανταΐφι 
  • Λίγο βούτυρο
  • Αμύγδαλα καραμελωμένα ή ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • Βύσσινο γλυκό κουταλιού και λίγο από το σιρόπι του
  • Σαντιγί (με 100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 1 κουτ. σούπας άχνη)  

Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπώ το μόρφατ να γίνει αφράτο και ρίχνω συνεχίζοντας το χτύπημα τα γάλατα, και τις βανίλιες, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Τοποθετώ το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, στη συντήρηση,  μετά το αδειάζω χτυπάω 8 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.  Τρίβω μέσα μπισκότα και ψιλοκόβω και γλυκό βύσσινο.
Βάζω το παγωτό σε φόρμα με τσέρκι, και το τοποθετώ στην κατάψυξη να σφίξει καλά
Αφού πήξει τρεις-τέσσερις ώρες, κόβουμε το κανταΐφι σε μεγάλα κομμάτια, το ξαίνουμε και το ψήνουμε με λίγο βούτυρο σε ταψάκι να πάρει χρώμα. Αφού κρυώσει, βγάζουμε τη φόρμα απ’ την κατάψυξη κι απλώνουμε επάνω το κανταΐφι. Στολίζουμε με σαντιγύ, αμύγδαλα, βύσσινο και σιρόπι επάνω στο κανταΐφι.
Το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη και όταν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …