Σχόλια 27/06/2012

0
xristina_xristodoulou-empros

Όσο δύσκολα βρίσκεις Φοροφυγάδες τόσο δύσκολα βρίσκεις Υπουργούς Οικονομικών
Θωμάς Βουγιουκλής  

Στάδιο «Χριστίνα Χριστοδόυλου» στο Εύμοιρο  


Το όνομα της 19χρονης Χριστίνας Χριστοδούλου, μιας λαμπρής παρουσίας του αθλητισμού στην πόλη μας με πολλά υποσχόμενη πορεία και στο χαντμπολ, αλλά και στον ακαδημαϊκό τομέα, που έφυγε πρόωρα εξαιτίας της επάρατης νόσου, θα λάβει το δημοτικό αθλητικό κέντρο Ευμοίρου, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Δημήτρης Βορίδης ζήτησε να τοποθετηθεί και ειδική πλακέτα, όπου θα αναγράφεται το βιογραφικό της αθλήτριας, οι διακρίσεις και το ήθος της, ώστε όσοι επισκέπτονται το αθλητικό κέντρο να γνωρίζουν την ξανθιώτισσα αθλήτρια και η πρόταση έγινε αποδεκτή.
Ε.Δ.

Πρυτάνεις στη φυλακή  


Συνολικά οδηγήθηκαν εννέα κατηγορούμενοι στη φυλακή για τις ατασθαλίες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ένοχοι κρίθηκαν τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του πανεπιστημίου για το γνωστό σκάνδαλο υπεξαίρεσης 8 εκατομ. Ευρώ (2 δις δραχμές!) και έξι μέλη του διοικητικού προσωπικού. Όλοι τους οδηγήθηκαν στη φυλακή με πολυετείς ποινές.
Συμπέρασμα: Οι οικονομικές ατασθαλίες όταν εντοπίζονται θα πρέπει να τιμωρούνται, όποιοι κι αν είναι οι δράστες.
«Ε»  

 

 
Στο κλάμπ  


Η κρίση στην Ευρωζώνη αναζωπυρώνεται και τα πράγματα παίρνουν άλλον δρόμο. Κι αυτό γιατί η Κύπρος και η Ισπανία μπαίνουν πλέον ολοταχώς στο κλαμπ του Μνημονίου. Για να μας κάνουν παρέα.
Καλώς να ορίσουν λοιπόν…
«Ε»    

 

Γιατί δεν παραιτείται;  


Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου. Ήταν Πρύτανης και ήταν εναντίον του νόμου για την Παιδεία που ψήφισε η βουλή των Ελλήνων. Και μάλιστα πολύ φανατικός.
Τώρα, δέχτηκε και τον όρκισαν υφυπουργό Παιδείας!!
Πως αλήθεια θα συνδυαστούν αυτά; Γιατί δεν παραιτείται όπως θα περίμενε κανείς; Για τον υφυπουργό Παιδείας ο λόγος, τον άξιο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, που τσιμουδιά δεν βγάζει τώρα, γιατί του άρεσε το κοστούμι του υφυπουργού. Γιατί το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξα κανείς.
Έτσι και ο υφυπουργός μας. Που δεν ιδρώνει το αυτί του στο γεγονός πως μέχρι πριν λίγο άλλα υποστήριζε και τώρα, αλήθεια τι θα υποστηρίζει;
Εκτός κι αν τον έβαλαν εκεί, για να κατεδαφίσει τελείως το νόμο της Διαμαντοπούλου. Οπότε άξιος ο μισθός του. Και μπράβο στην επιλογή του, όποιοι το σκέφτηκαν, εκπροσωπώντας την συντεχνία των Πανεπιστημιακών…
«Ε»    

 

Περιπτώσεις  

 


1η περίπτωση: Τον γνωρίζεις χρόνια πολύ καλά. Τον έχεις βοηθήσει. Κι όταν τον χρειαστείς σου ΓΥΡΙΖΕΙ την πλάτη.
2η περίπτωση: Δεν τον γνωρίζεις καν. Κι όταν τον χρειαστείς ΒΑΖΕΙ πλάτη.
Ποιος είναι ο ΦΙΛΟΣ;  
VEN.KAR.  

 

Η λανθάνουσα γλώσσα  


Η λανθάνουσα γλώσσα, την αλήθεια δεν την κρύβει. Αυτό φάνηκε και από τα λόγια του δημάρχου που έσπευσε να επιτεθεί στον Νίκο Ανταμπούφη, όταν ο τελευταίος παρομοίασε την πορεία της ΕΑΠΑΞ με το δήμο Ξάνθης. «Αν έχετε στοιχεία για ατασθαλίες του δήμου να τα καταθέσετε, αλλιώς είστε ένας κοινός συκοφάντης». Μα ο κ. Ανταμπούφης δε μίλησε για κακοδιαχείριση, ούτε ο δήμαρχος θέλησε να διαψεύσει κάτι τέτοιο για την ΕΑΠΑΞ, πράγμα που δείχνει ότι οι «αμαρτίες» δεν κρύβονται πια.
Ε.Δ.    

 

Κι ας γίνω εγώ ο νεκροθάφτης  

 


Δε του δώσανε τελικά μία μετοχή που ζήτησε του Θανάση Ξυνίδη, ώστε να παραστεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΑΠΑΞ την Παρασκευή. «Δώστε μας μία μετοχή να παραστούμε, κι ας γίνω εγώ ο νεκροθάφτης για όλες τις Αναπτυξιακές»… είπε ο Θανάσης Ξυνίδης, που πήρε το «κολάι» με τη διαδικασία για κλείσιμο της Αναπτυξιακής ΑΕ.
Ε.Δ.      

 

Βραδινές εξετάσεις  


Τις οικονομικές δυσκολίες του πανεπιστημίου παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Κολλάρος. Ανέφερε μάλιστα ότι για εξοικονόμηση ρεύματος οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις βραδινές ώρες, για να μη λειτουργούν τα κλιματιστικά.
Το χειμώνα έκαναν μαθήματα τις λιγοστές ώρες που δούλευαν τα καλοριφέρ και τώρα δίνουν εξετάσεις με τη… δροσιά του καλοκαιρινού δειλινού…
Ε.Δ.    

 

Επιβάλλετε πρόστιμα επιτέλους!  


Ένα θέμα που η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ έχει θίξει πολλές φορές επανέφερε ο Θανάσης Ξυνίδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τα αυτοκόλλητα που κολλούν νεαροί, καταστήματα και εν γένει ασυνείδητοι σε φανάρια και πινακίδες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά να γίνεται και επικίνδυνη η κίνηση στην πόλη. Επιτέλους, οι δικαιολογίες ότι τα αυτοκόλλητα δεν αναφέρουν ονόματα και διευθύνσεις είναι παιδαριώδη, πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα για να σταματήσει αυτή η ιστορία στην πόλη!
Ε.Δ.          

 

Βρε, καλώς τα παιδιά!  


Με αφορμή την παραχώρηση χώρου του Λημνίου και του Αρίωνα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από συλλόγους, ο Μανόλης Φανουράκης πρότεινε να ζητηθεί και η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του λούνα παρκ, αφού η περίοδος παραχώρησης (για τα καρναβάλια) έχει λήξει, αλλά το σύνολο των κατασκευών παραμένουν σε χώρο του Λημνίου.
«Βρε, καλώς τα παιδιά», απάντησε με μια δόση ειρωνίας ο Χρίστος Πούλιος, αφού πολλές φορές στο παρελθόν η παράταξή του έχει καταθέσει προφορικώς το ίδιο αίτημα, αλλά το λούνα παρκ παραμένει εκεί, ενδεχομένως για τα επόμενα καρναβάλια!
Ε.Δ.    

 

     
ΕΑΠΑΞ, το μεγάλο φινάλε  


Τίτλοι τέλους έπεσαν και επισήμως με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να οδηγήσει την εταιρία σε λύση και εκκαθάριση, μη μπορώντας πλέον, παρά τις φιλότιμες ,αν και κάπως άγαρμπες, προσπάθειες να στηρίξει τη βιωσιμότητα της εταιρίας. Το μεγάλο φινάλε δε δίνεται ωστόσο ακόμη, εκτός και αν όσα θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση του πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης περιληφθούν σε δεύτερο μέρος της πολυτάραχης ιστορίας της.
Πάντως, φαίνεται τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τη συμπολίτευση ότι πολλά θα αποκαλυφθούν τότε. Κι ας είναι ανεξάρτητη εκείνη η υπόθεση με το κλείσιμο της εταιρίας.
Ε.Δ.            

 

Το σιελ σου πάει  


Και για να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, που ήταν βαριά και «ασήκωτη» στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τη νωχελικότητα του καλοκαιριού, εξαιτίας του μείζονος ζητήματος της ΕΑΠΑΞ, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, οι προτιμήσεις των δημοτικών συμβούλων δεν κρύβονται!
Κάποιοι ήρθαν μαυρισμένοι από τα καλοκαιρινά μπάνια (λίγοι, λίγοι αυτοί) κι άλλοι πιο κοκκινωποί, από τις πρώτες εκθέσεις στον ήλιο.
Πάντως, το χρώμα του φετινού καλοκαιριού για το δημοτικό συμβούλιο ήταν το σιελ, που φαίνεται να προτιμάται από τα μέλη του Σώματος, ακόμη και από τις λιγοστές θηλυκές παρουσίες. Από το ήμισυ τουλάχιστον. Κατά τα άλλα το άσπρο παραμένει κλασικό και προτιμάται από τους πιο casual…
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…