- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250γρ (1 συσκευασία) μαργαρίνη, για λιγότερες θερμίδες προτιμήστε light
- ½ πεπόνι (περίπου) πολτοποιημένο στο μπλέντερ
- 200γρ τυρί κρέμα light
Αρχικά καθαρίστε και βάλτε στο μπλέντερ το μισό πεπόνι μέχρι να πολτοποιηθεί. Θα χρειαστείτε μία κούπα πολτό πεπονιού. Στη συνέχεια χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να «ασπρίσει» το μίγμα. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το τυρί κρέμα και τον πολτό πεπονιού. Αφήστε να ανακατευτούν καλά. Τέλος ρίξτε στον κάδο και το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι από το μίγμα. Αλείψτε την φόρμα που θα βάλετε το κέικ με μαργαρίνη, αλευρώστε και τινάξτε το περιττό αλεύρι. Ψήστε στους 175 βαθμούς για περίπου μια ώρα και για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο βυθίστε ένα μαχαίρι προς το κέντρο της φόρμας: το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι βγει εντελώς στεγνό!