Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι μαθητές της κορυφής

Οι μαθητές της κορυφής

0
xatzieyfraimidis-empros

Οι πρώτοι των πρώτων στην Ξάνθη: Χαμόγελα και όνειρα για το μέλλον

Μιλούν στο «Ε» για την κρίσιμη χρονιά, την ψυχολογία των πανελλαδικών, τις σχολές επιλογής τους και εκμυστηρεύονται μικρά «μυστικά» της επιτυχία τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!
 
Αναμφίβολα, η χρονιά της Γ’ λυκείου, δε μοιάζει σε τίποτα με τις υπόλοιπες. Είναι μία εμπειρία “once in a lifetime”, δηλαδή μοναδική και ασύγκριτη, εξαιτίας του άγχους του διαβάσματος, της πίεσης των στόχων, της υπερπροσπάθειας και της θυσίας χρόνου, φίλων, εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Με βλέμμα γεμάτο αγωνία και την καρδιά να χτυπάει δυνατά «κρεμάστηκαν» από τους πίνακες με τις βαθμολογίες που αναρτήθηκαν στα σχολεία, οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, για να δουν πόσο αξιολογήθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές τους. Σε άλλους τα αποτελέσματα έφεραν ικανοποίηση και σε άλλους γέννησαν απογοήτευση, πικρία, αλλά και περισσότερο προβληματισμό για τις σχολές που θα πρέπει να επιλέξουν κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Ακούν τους ειδικούς, υπολογίζουν τις εκτιμήσεις για τα σκαμπανεβάσματα των βάσεων, συμβουλεύονται καθηγητές και προσπαθούν να καταλήξουν σε αυτή την επιλογή που θα είναι περισσότερο επιθυμητή και περισσότερο δική τους, ώστε να την υποστηρίξουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Για κάποιους όμως, για τους μαθητές της κορυφής, για τα «αστέρια» των πανελλαδικών, η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων έφερε μεγάλα χαμόγελα χαράς για την δικαίωση της προσπάθειας, αλλά και για την εκπλήρωση των ονείρων τους που ξεκινά με την κατάκτηση μιας θέσης στη σχολή της επιλογής τους. Οι μαθητές της Ξάνθης που αρίστευσαν έχουν κάθε λόγο να είναι υπερευτυχείς και αισιόδοξοι. Στα πρόσωπά τους, που φωτίζονται όταν μιλούν για την επιτυχία τους, βλέπει κανείς όλα όσα δε χρειάζεται να αναφέρουν καν με λόγια. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο δρόμο που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν. Περήφανοι μπορούν να είναι όχι μόνο οι γονείς, οι καθηγητές και οι φίλοι τους, αλλά και όλη η Ξάνθη για τα παιδιά που ανατρέφει και οδηγεί στην κορυφή.

Στο «Ε» οι πρώτοι των πρώτων
Στο «Ε» σήμερα μιλούν 9 μαθητές που κατέκτησαν βαθμολογίες κοντά στο απόλυτο. Ο Κωνσταντίνος Χατζηευφραιμίδης, η Έλενα Στογιαννίδου, η Αθηνά Γκατζελάκη, η Ελένη Πότσιου, η Ιφιγένεια Κυριάκογλου, η Γεωργία Μίγγου, ο Χρήστος Ρόιδος, ο Κωνσταντίνος Πιαλόγλου και η Κωνσταντίνα Σπανού μιλούν για την επιτυχία τους, τις αναμνήσεις από την κρίσιμη χρονιά, τα σχέδιά τους για το μέλλον και αναφέρουν μικρά «μυστικά» που βοήθησαν τον καθένα, ώστε να αριστεύσει στις εξετάσεις.
Για κάποιους εκπληρώνεται ένα όνειρο ζωής και για άλλους ανοίγει μία προοπτική και μία ενδιαφέρουσα διαδρομή που θέλουν να τολμήσουν και να δοκιμάσουν.
Την απόλυτη προτίμηση των πρωτευσάντων συγκεντρώνει η πόλη της Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μεγάλο αστικό κέντρο, φοιτητούπολη, όχι μακριά από την Ξάνθη είναι, όπως εκτιμούν οι ίδιοι και δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ακόμη απ’ όλη την Ελλάδα, η ιδανική πόλη για τις σπουδές.
Η πλειονότητα των μαθητών της κορυφής και συγκεκριμένα οι 5 από τους 9 επιλέγουν την ιατρική, «ατρόμητοι» για το απαιτητικό διάβασμα και τη διάρκεια των σπουδών. Οι μαθήτριες της θεωρητικής αδιαφορούν για την αντιστοιχία μεταξύ των δικών τους μορίων και την σχολής που διαλέγουν, προτιμώντας φιλολογίες και ψυχολογία.
Ο εξαιρετικός Κωνσταντίνος Χατζηευφραιμίδης με δύο 20 στη φυσική και τα μαθηματικά θα επιλέξει τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο ΑΠΘ.
Οι υποψήφιοι αναπληρώνουν πια σε βόλτες, καφεδάκια και μπάνια τον ελεύθερο χρόνο που στερήθηκαν. Οι βαλίτσες είναι σχεδόν έτοιμες και ο προορισμός κλεισμένος. Ώρα για διακοπές και ξεκούραση τώρα. Και το αξίζουν.

Κωνσταντίνος Χατζηευφραιμίδης: η διαφορά βρίσκεται στη λεπτομέρεια


Με 19.480 μόρια και δύο «πεντακάθαρα» 20άρια σε Φυσική και Μαθηματικά ο Κωνσταντίνος Χατζηευφραιμίδης, της θετικής κατεύθυνσης από το 1ο Λύκειο Ξάνθης, μπορεί να μιλά για τη μεγαλύτερη, ίσως, επιτυχία της ζωής του μέχρι τώρα. Ο ίδιος διατήρησε την ψυχραιμία του τόσο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσο και στις εξετάσεις. Με την ίδια σιγουριά σχεδιάζει και τα επόμενα βήματά του. Πιστεύει βαθιά ότι η ικανότητα και η θέληση είναι οι οδηγοί σε κάθε πορεία, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες.
«Πράγματι, τα θέματα της Φυσικής ήταν απαιτητικά, δεν είχαν διαβαθμίσεις. Για μένα το σημαντικό στην προετοιμασία δεν είναι πόσες ασκήσεις θα λύσεις, αλλά να κατανοείς αυτό που διαβάζεις. Η διαφορά βρίσκεται στη λεπτομέρεια. Εγώ διάβαζα 4-6 ώρες μαζί με τα φροντιστηριακά μαθήματα. Ένοιωθα ότι τόσο ήταν αρκετό. Το περισσότερο θα με άγχωνε και θα μου έκανε κακό. Με στήριξε πολύ η οικογένεια, καθηγητές μου και οι στενοί μου φίλοι. Το μάθημα στο σχολείο δυστυχώς δεν είναι αρκετό. Είναι διαφορετικό το επίπεδο των μαθητών και δεν έχουν όλοι τους ίδιους στόχους. Εγώ θα επιλέξω το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Το έχω αποφασίσει από πέρυσι. Όχι μόνο έχει πολλά μαθηματικά, που είναι κάτι περισσότερο από το αγαπημένο μου μάθημα, αλλά είναι και το επάγγελμα που θέλω να κάνω. Παρά τις σημερινές δυσκολίες, πιστεύω ότι η ικανότητα και η θέληση σε κάνουν αισιόδοξο και επιτυχημένο.

Έλενα Στογιαννίδου: «Εκπληρώνεται το όνειρο»


stogiannidou-empros«Εκπληρώνεται το όνειρο. Από παιδί ήθελα να γίνω γιατρός. Πάντα αυτό ήθελα. Αυτό εξηγεί και το μοναδικό μου άγχος. Επειδή πέρα από την ιατρική, δε μ’ ενδιαφέρει κάτι άλλο». Με τι λόγια να εξηγήσεις τα συναισθήματα της Έλενας Στογιαννίδου που κατάφερε αυτό που ονειρευόταν σε όλη την τη ζωή; Η Έλενα, μαθήτρια της θετικής κατεύθυνσης του 1ου λυκείου Ξάνθης με 19.281 μόρια και 19,2 στη «τρομακτική» φέτος Φυσική έπαψε πια να αγχώνεται, αφού έχει εξασφαλίσει τη θέση της στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ.
«Δεν είχα πολύ άγχος, πίστευα στις δυνάμεις μου και στον κόπο που είχα κάνει όλη τη χρονιά. Αγωνία προφανώς υπήρχε, αλλά με τη στήριξη των γονιών και των καθηγητών μου και την επαφή με τους φίλους που διαβάζαμε και τα συζητούσαμε μαζί, ένιωθα πολύ καλύτερα. Το συστηματικό διάβασμα είναι απαραίτητο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να μην αφήνεις κενά. Το φροντιστήριο είναι κι αυτό απαραίτητο, καθώς ένας καθηγητής με τόσα άτομα και τόσο περιορισμένες ώρες είναι αδύνατο να λύσει όλες τις απορίες των μαθητών. Σχετικά με τη σχολή που επιλέγω, δε με φοβίζει το διάβασμα και ευελπιστώ ότι όταν ολοκληρώσω τις σπουδές μου θα έχουν αλλάξει τα πράγματα και θα είναι καλύτερες οι προϋποθέσεις. Ωστόσο, για ειδικότητα σκέφτομαι να φύγω έξω, αφού εδώ οι λίστες αναμονής φτάνουν τα 7 χρόνια και μάλλον να μείνω εκεί».

Αθηνά Γκατζελάκη: «Δε θέλω να τους κάνω το χατίρι, βλέπω το μέλλον μου στην Ελλάδα»


gatzelaki-emprosΗ αριστούχος Αθηνά Γκατζελάκη από το 1ο λύκειο Ξάνθης, μαθήτρια της θεωρητικής κατεύθυνσης με 18.829 μόρια έχει μπροστά της όλες τις επιλογές, αλλά παραμένει προβληματισμένη. Θέλει να αποφύγει τμήματα με κακές προοπτικές, αλλά να επιλέξει κάτι που της αρέσει. Καταλήγει στην αγγλική φιλολογία, παρόλο που η βάση για τη σχολή είναι πολύ πιο κάτω. Η Αθηνά θέλει να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Σκέφτεται την εμπειρία του εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές ή διδακτορικό, κυρίως λόγω του μεγάλου και αμείλικτου ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας, ωστόσο εντυπωσιάζει η βεβαιότητά και η επιμονή της για παραμονή, δραστηριοποίηση και «χτίσιμο» μιας ολόκληρης ζωής στην Ελλάδα. «Δε μου είναι ευχάριστο να δουλέψω στο εξωτερικό. Δε μου αρέσει να βλέπω ότι εγκαταλείπουν τη χώρα εξαιτίας της κατάστασης. Θα το επέλεγα για την εμπειρία, αλλά για λίγο. Δε θα τους κάνω το χατίρι, θέλω να μείνω στην Ελλάδα», λέει η Αθηνά με πείσμα. Αναφορικά, με τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες από τη χρονιά που πέρασε, σημειώνει: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, κακά τα ψέματα. Ωστόσο, σπάνια ξενυχτούσα και ήταν απαραίτητο να βγαίνω για να χαλαρώνω. Πιστεύω ότι η «συνταγή» της επιτυχία είναι: πρόγραμμα, διάβασμα και καλή ψυχολογία».

Γεωργία Μίγγου: «Ήταν ευεργετικό που βρήκα κάτι να ξεφεύγει το μυαλό»


miggouΓια τη Γεωργία Μίγγου, μαθήτρια της θετικής κατεύθυνσης στο 3ο λύκειο Ξάνθης με 19.586 μόρια και 96/100 στη Φυσική η «συνταγή» της επιτυχίας προσαρμόζεται ανά μαθητή. Για την ίδια πάντως, το «κερασάκι» ήταν η ασχολία που βρήκε για να ξεφεύγει το μυαλό της, να εκτονώνεται, να ξεκουράζεται και να γίνεται ποιο δημιουργική. Τη δύναμη και την ευεξία τη βρήκε στη βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη capoeira. «Μπορεί αν είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα», αναφέρει, «είναι πολύ δύσκολο να παραμένεις συνεχώς συγκεντρωμένος».
Η Γεωργία προσανατολίζεται στην ιατρική του ΑΠΘ, ωστόσο έχει υπόψη τις άλλες παρεμφερείς σχολές, όπως φαρμακευτική ή βιολογία. Όσον αφορά την κρίση και τις επαγγελματικές, προοπτικές η ίδια αναφέρει: «όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι σε όλες τις σπουδές υπάρχει δυσκολία για να βρεις μετά δουλειά. Οπότε καλύτερα να κάνεις αυτό που σου αρέσει για να το προσπαθήσεις περισσότερο». Για το σχολείο και την προετοιμασία των πανελλαδικών εξήγησε ότι χρειάζεται διάβασμα, αλλά πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές, ενώ για την προοπτική ανεύρεσης εργασίας και παραμονής στο εξωτερικό, τόνισε: «τώρα μπορεί να μιλάμε εύκολα γι’ αυτή την προοπτική, ωστόσο στην πραγματικότητα δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση».

Κωνσταντίνος Πιαλόγλου: «Στήριξη από γονείς και μεγαλύτερα αδέρφια και οπωσδήποτε έξοδοι με τους φίλους»


pialoglouΆλλος ένας αριστούχος που θα φοιτήσει στην ιατρική του ΑΠΘ είναι ο Κωνσταντίνος Πιαλόγλου από το 3ο λύκειο Ξάνθης, με βαθμό 19.400 και 97/100 στη φυσική, το μάθημα που από πολλούς στέρησε τις πρώτες τους επιλογές. Ο Κωνσταντίνος δε φοβάται το πολύ διάβασμα της ιατρικής, «αφού δε μπορεί να είναι περισσότερο από αυτό που πέρασε» και επιθυμεί παράλληλα να φοιτήσει σε δραματική σχολή, μία εμπειρία που βρίσκει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο ίδιος δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα ούτε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ούτε στις πανελλαδικές. Διάβασε πολύ, αλλά απέφυγε τις υπερβολές. Για τον Κωνσταντίνο, σημαντική παράμετροι της επιτυχίας είναι η στήριξη των γονιών, το διάβασμα με μεγαλύτερα αδέρφια που γνωρίζουν τη διαδικασία και οι έξοδοι με φίλους. Δύο φορές την εβδομάδα απαραιτήτως για τον ίδιο. Πάντως, ο Κωνσταντίνος γνωρίζοντας την αναμονή, την κατάσταση και τις δυσκολίες στην χώρα μας για τους απόφοιτους της ιατρικής, δηλώνει «έτοιμος για έξω». «Θέλω πολύ να γνωρίσω πώς είναι να ζεις έξω, να έχω αυτή την εμπειρία».

Ιφιγένεια Κυριάκογλου: «Δε το περίμενα καθόλου!»


kyriakoglou-emprosΆρωμα… γυναίκας έχει η επιτυχία στο 2ο λύκειο Ξάνθη, αφού μεγάλο μέρος από τις πρωτιές καταλαμβάνεται από μαθήτριες που κατέκτησαν την κορυφή. Μία από αυτές η Ιφιγένεια Κυριάκογλου της θετικής κατεύθυνσης πήρε 19,9 στη Φυσική συγκεντρώνοντας συνολικά 19.338 μόρια. «Δε το περίμενα καθόλου», αναφέρει η ίδια και η έκπληξη και ο ενθουσιασμός είναι ζωγραφισμένα στο πρόσωπό της. «Δε ρωτούσα τους καθηγητές μετά από κάθε μάθημα για να μην αγχωθώ και με πάρει από κάτω», εξηγεί και προσθέτει: «με μένα λειτουργεί πολύ η συγκέντρωση. Έτσι, διάβασα πάρα πολύ, περιόρισα τις εξόδους γιατί ένιωθα να με αποπροσανατολίζουν και ξέρω ότι τώρα έχω όλο το χρόνο να αναπληρώσω τις θυσίες. Η ιατρική δεν ήταν στα σχέδια μου γιατί θεωρούσα ότι δε μπορούσα να το φτάσω. Αλλά να που έγινε. Χρωστάω πολλά στην οικογένειά μου, αλλά θεωρώ ότι με βοήθησε πολύ και η πίστη μου στο Θεό. Όσο για την κρίση και τη δική μας γενιά, πιστεύω ότι μπορεί άλλους να τους δυσκολέψει, αλλά άλλους να τους πεισμώσει περισσότερο και να τα καταφέρουν. Εξάλλου, εμείς έτσι θα μάθουμε να επιβιώνουμε, άρα δε θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε μία νέα κατάσταση, όπως οι παλαιότεροι».

Ελένη Πότσιου: «Θέλει αυτοπεποίθηση και γιατί όχι… πίστη στο απίθανο!»


potsiou-emprosΓια την Ελένη Πότσιου, η επιλογή της φιλολογίας ως γενικού αντικειμένου είναι στάση ζωής και μια καθοριστική επιρροή από τη μητέρα της που είναι επίσης φιλόλογος. Και είναι πολύ όμορφη γιατί η Ελένη, όχι μόνο αγαπάει το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, αλλά έλκεται πολύ και από τη διδασκαλία. Η Ελένη έχοντας 19,25 (λατινικά:20, αρχαία:19 και ιστορία 19,7) θα επιλέξει την ελληνική φιλολογία Θεσσαλονίκης
«Η χρονιά δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο λένε. Πιο πιεστική, αλλά τα χωράει όλα. Είχα τις εξόδους μου, πήγα στην 7ήμερη, πήγα στο Στρασβούργο με το euroscholar και ταξίδια με την οικογένεια. Το διάβασμα μου ήταν πολύ ευχάριστο και πηγαίνω με πολύ όρεξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αν μη τι άλλο με τη διδασκαλία προσφέρει στα παιδιά. Άγχος δεν είχα πολύ. Προσπαθούσα να έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι καμιά φορά μπορεί να συμβεί και το απίθανο και να γράψεις πολύ καλά, χωρίς να το περιμένεις! Για το μέλλον, πιστεύω ότι, παρά την κρίση και τις δυσκολίες οι καλοί θα βρουν τον τρόπο να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες και να προσαρμοστούν».

Κωνσταντίνα Σπανού: «Στη Γ’ λυκείου πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου»


spanou-emprosΗ Κωνσταντίνα Σπανού από το 3ο Λύκειο με βαθμό πρόσβασης 19.142 και «ιλιγγιώδεις» βαθμούς σε λατινικά (20), ιστορία (19,9) και βιολογία γενικής (19,8) είναι αποφασισμένη, παρά τη μικρή πίεση που δέχεται, να ακολουθήσει αυτό που θα διαλέξει με βάση τι της αρέσει. Προσανατολίζεται στην ψυχολογία και θα φοιτήσει στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που και η ιδέα μιας όμορφης επαρχιακής πόλης δε θα της φαινόταν αποτρεπτική, αλλά με βάση της επιλογή της θα μπορούσε να τη βρει μόνο στο Ρέθυμνο. Λόγω της πίεσης τη χρονιά που πέρασε τη θυμάται «αμυδρά», όπως η ίδια λέει με χαμόγελο. «Πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χρειάζεται πολύ διάβασμα, αλλά δεν πρέπει να πιέζεσαι υπερβολικά. Τελικά το αποτέλεσμα δεν το περίμενα καθόλου, γι’ αυτό η χαρά μου είναι διπλή, τριπλή και τετραπλή!», λέει η Κωνσταντίνα. Για την περίπτωση ωστόσο του εξωτερικού, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων στη χώρα μας η θέση της είναι ξεκάθαρη: «είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις γλώσσα και νοοτροπία. Είναι για μένα θυσία. Θα πρέπει να είναι κάτι σπουδαίο για να με κερδίσει και να φύγω στο εξωτερικό».

Χρήστος Ρόιδος: «Η ιατρική για μένα είναι πρόκληση, όνειρο ζωής και πάνω απ’ όλα προσφορά»


roidos-emprosΓια το Χρήστο Ρόιδο, μαθητή του 3ου λυκείου Ξάνθης από τη θετική κατεύθυνση με βαθμό πρόσβασης 19.458 η έκπληξη ήρθε από την έκθεση. Είναι ένας αδιαμφισβήτητα άριστος μαθητής με 19,3 στα μαθηματικά, 17,7 στη φυσική και 19,5 στη βιολογία, ωστόσο το 18,6 στην έκθεση είναι ένας βαθμός που δύσκολα καταφέρνεις και πιο δύσκολα το προβλέπεις. Ο Χρήστος θα εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο, όπως λέει, και θα φοιτήσει στην ιατρική του ΑΠΘ, επιστήμη που θεωρεί πρόκληση, αλλά και πάνω απ’ όλα προσφορά. Γι’ αυτό το διάβασμα και οι απαιτήσεις της σχολής δεν τον φοβίζουν. Ο ίδιος εντοπίζει την επιτυχία του στο πολύ διάβασμα και την πειθαρχία, η οποία του ήταν γνωστή και οικεία εξαιτίας της ενασχόλησής του με το μπάσκετ. «Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Σίγουρα απαιτεί πολύ διάβασμα. Λόγω του αθλητισμού είχα μάθει να είμαι σε πρόγραμμα  από μικρός. Σίγουρα έκανα την υπέρβασή μου και περιόρισα κάποιες ώρες προπονήσεων», αναφέρει, ενώ σχετικά με την κρίση και την επιρροή της στις επιλογές των υποψηφίων σχολίασε: «πράγματι, στις μεταξύ μας συζητήσεις είναι έντονο το θέμα της κρίσης, γι’ αυτό θα αυξηθούν και όσοι θα δηλώσουν στρατιωτικές σχολές γιατί σου εξασφαλίζει δουλειά. Αλλά αν δε διαλέξεις αυτό που θες θα είναι για μια ζωή contra ρόλος. Η προοπτική για το εξωτερικό υπάρχει λόγω των μεγαλύτερων αποδοχών και ευκαιριών. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αφήσω την Ελλάδα, αγαπάω τη ζωή μου εδώ. Είναι κάτι που θα το σκεφτώ. Προς το παρόν νιώθω χαρούμενος και παίρνω μεγάλες ανάσες μετά από τόση αγωνία».    

 

Με 19.586 η Γεωργία Μίγγου είναι η πρώτη των πρώτων στην Ξάνθη

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…