Σχόλια 28/06/2012

0

Εντατικά μαθήματα έκαναν στον Παπούλια για τη σύνοδο κορυφής. Τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα…

Κατανόηση


 Το λαϊκό ρητό είναι καθαρό  και ιδού ποιο είναι: Δεν είναι που θα ψοφήσει ο γάιδαρος, λέει ο χότζας, αλλά είναι τι λογαριασμό θα δώσεις στον κόσμο…»
Το παραπάνω ρητό ισχύει για κάποιους εδώ στην Ξάνθη που έχουν εκτεθεί τόσο πολύ που πλέον θα πρέπει να βρουν πολύ ισχυρή δικαιολογία για να δικαιολογηθούν.
Και προσπαθούν οι άνθρωποι, αλλά δυσκολεύονται και τους καταλαβαίνουμε…
«Ε»    

Μπράβο, μπράβο!  


Ονομαστικά παραθέτει τους ευγενείς επισκέπτες του ο Μαχητής. Και καλώς πράττει. Ο άνθρωπος είναι ειλικρινής και μας κάνει γνωστούς αυτούς που τον επισκέφτηκαν και ζητούσαν την στήριξή του «φίλου και αδελφού» Λάκη Στυλιανίδη.
Ονόματα όπως Ταρενίδης, Σπυριδόπουλος, Δημαρχόπουλος και Μπένης. Τους ξεμπροστιάζει ο Π.Π. και μάλιστα ονομαστικώς!
Γι’ αυτό ας μην προβληματίζονται. Μόνοι τους έκαναν την επιλογή τους, ας δεχτούν  τώρα τη δημόσια αναφορά, για να μην πούμε κάτι βαρύτερο και χειρότερο…
Τους αξίζουν όντως δημόσια συγχαρητήρια όλων και μάλιστα με μια ευχή: Να το επαναλάβουν…
«Ε»    

Ημερίδες-ημερίδες…  


Από Ημερίδες και Διημερίδες πάμε καλά.
Το ίδιο γινόταν με τον Γιώργο Παυλίδη τότε νομάρχη, το ίδιο συνεχίζεται και με τον αντιπεριφερειάρχη Φώτιο Καραλίδη (προσοχή, Φώτιος, όχι Φώτης και μειώσουμε τον άνθρωπο).
Βρήκαν χρήματα και ευκαιρίες για ημερίδες. Και συμπεράσματα και έξοδα και λόγια και μελέτες ήδη υπαρχόντων μελετών. Για να’ χουμε να λέμε ότι κάτι κάνουμε. Στα λόγια. Στα έργα κάτω απ’ το μηδέν.
Γνωστή ιστορία, χρόνια τώρα και μαζί με τον Φώτιο Καραλίδη από κοντά και ο Παπακοσμάς. Που αφού δεν μπορούν να παράγουν έργο, το έριξαν στις ημερίδες.
Όμως κύριοι δεν σας ψήφισε ο κόσμος για τις ημερίδες και τα λόγια, για έργα σας ψήφισε. Και από αυτά, ελάχιστα είδε. Ενώ από λόγια, χόρτασε.
Καιρός είναι το παραμύθι αυτό να σταματήσει και να προχωρήσετε σε έργα. Η διάγνωση έχει γίνει καιρό τώρα. Προχωρήστε σε έργα. Φτάνει πλέον η λεζάντα και τα πολλά λόγια. Αυτά έχουν ειπωθεί κατά το παρελθόν.
Το να τα επαναλαμβάνεται σημαίνει ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε πράξεις. Οπότε, μένετε στα λόγια, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Και σίγουρα γι’ αυτό δεν σας ψήφισε ο κόσμος.
-Κατανοητό;
-Δεν νομίζουμε!
«Ε»  

Κρέμασαν σκόρδα στη ΝΔ


Το κακό ξεκίνησε με την περιπέτεια της υγείας του πρωθυπουργού. Λίγο αργότερα ήρθε η περιπέτεια του Βασίλη Ράπανου, που τον οδήγησε, μάλιστα, εκτός κυβερνητικού σχήματος. Και το κακό τρίτωσε με την παραίτηση του εφοπλιστή Βερνίκου.
Έτσι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων κρέμασαν δύο αρμαθιές από σκόρδα για να… ξορκιστεί το κακό.
Εσείς εδώ κυρία Σούλα δεν θα λάβετε τα μέτρα σας;    

Κεραυνοί Σόρος κατά Μέρκελ  


Η Γερμανία εξελίσσεται σε «μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ο κ. Σόρος χαρακτηρίζει τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, «παγιδευμένη», επειδή, όπως λέει, «έχει συνειδητοποιήσει ότι με την πολιτική της δεν μπορεί να λειτουργήσει το ευρώ, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα επιχειρήματα που έχει επικαλεστεί».
Ο μεγαλοεπενδυτής συγκρίνει την κατάσταση της Γερμανίας με αυτήν των ΗΠΑ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν, όπως υποστηρίζει, με το σχέδιο Μάρσαλ και η Ευρώπη ωφελήθηκε αλλά και η Αμερική «επιβλήθηκε ως ευεργέτιδα δύναμη».
Σήμερα, υπογραμμίζει, «η Γερμανία δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί κάτι τέτοιο και είναι τραγικό ιστορικό σφάλμα να μην αναγνωρίζει αυτές τις δυνατότητες».
«Είναι πολύ κοντόφθαλμη η γερμανική θέση. Τώρα, τα σημάδια κρίσης στη Γερμανία δεν είναι ορατά. ‘Αν, όμως, δεν επιλυθεί ταχέως η κρίση του ευρώ, πολύ σύντομα η Γερμανία θα αρχίσει να νοιώθει αυτή την συνολική κάμψη για την οικονομική δραστηριότητα καθώς έχει χορηγήσει δάνεια τα οποία δεν θα εξοφληθούν», εκτιμά ο ίδιος.
Τέλος, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τολμηρές αποφάσεις στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής και τάσσεται, μεταξύ άλλων, υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου εξαγοράς χρέους.    

Ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις άμεσα από ΟΣΕ- θυγατρικές ΑΤΕ  


Την άμεση εκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε ο πρωθυπουργός οι οποίες ίσως ξεκινήσουν και σήμερα.
Αν και δεν μπορεί να πάει στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο είχε διαρκείς συσκέψεις με συνεργάτες τους, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν από σήμερα Πέμπτη στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις και τα πρώτα λουκέτα δημόσιων φορέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη αποκρατικοποίηση θα αφορά το λειτουργικό κομμάτι του ΟΣΕ και κάποιες θυγατρικές της Αγροτικής, πιθανότατα της Δωδώνης και της ΣΕΚΑΠ. Επίσης άμεσα θα μπουν λουκέτα σε κάποιους από τους φορείς, από τον μακρύ κατάλογο που συνέταξε ο Θ. Πάγκαλος.
Προσπαθεί ο πρωθυπουργός να στείλει με τον τρόπο αυτό σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι παρά τις δυσκολίες, εργάζεται πυρετωδώς με κατεύθυνση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα στα πλαίσια του μνημονίου.  

 
Γκρίζοι Λύκοι στην Ξάνθη


 Ο αρχηγός του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελή επισκέπτεται τη Θράκη και μας ήρθε και στην Ξάνθη. Αρχηγός κόμματος είναι του έδωσαν βίζα…Με την ίδια λογική μπορεί να δούμε τον αρχηγό του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» να επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη…αν του το επιτρέψουν βέβαια…Το ανησυχητικό σ’ όλα αυτά είναι η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη και η νομιμοποίησή τους, παρότι είναι γνωστό τι εκφράζουν και τι μέσων μετέρχονται για να πετύχουν τους στόχους τους. Και των δύο οι θέσεις απέχουν παρασάγγας από κάθε έννοια δημοκρατίας…
Μ.Ξ.    

Για τους πρώτους  


Η συνάντηση με τους αριστούχους μαθητές που πραγματοποιεί το «Ε» κάθε χρόνο στα πλαίσια αφιερώματος για την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά της Ξάνθης, είναι πάντα ενδιαφέρουσα και φέρει ένα μήνυμα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.
Συναντήσαμε και πάλι νέα παιδιά, που βγήκαν νικητές από την υπερπροσπάθεια που απαιτεί η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν μόνο επιμονή για διάβασμα, αλλά ήταν συνειδητοποιημένα, είχαν όρεξη και όνειρα, που καμία κρίση δεν μπορεί (και πάλι καλά) να τους στερήσει. Άλλωστε, αξίζει να σημειωθούν οι παρατηρήσεις ότι θα πρέπει ο κάθε φοιτητής να επιλέξει ο ίδιος τις σπουδές του ώστε να το υποστηρίξει και να γίνει όσο πιο καλός γίνεται και ότι οι ίδιοι αποτελούν τη νέα γενιά που δε θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις δυσκολίες, αλλά θα «καταφτάσει» στην αγορά μέσα σε αυτές, οπότε και θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ευκολότερα, αφού αυτά θα είναι τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
Ε.Δ.    

Για τους νέους φοιτητές  


Μαζί τους χιλιάδες ακόμη υποψήφιοι θα αποτελέσουν το πρώτο έτος των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ανεξάρτητα από το κατά πόσο θα ακολουθήσουν τις σπουδές τους, θα εκφραστούν μέσα από αυτές και θα τις αξιοποιήσουν, αυτή η γενιά είναι μία από αυτές που αργότερα θα κληθεί να αναδιαρθρώσει, να αλλάξει και να στηρίξει το νέο οικοδόμημα της χώρας. Γι’ αυτό και η επένδυση σ’ αυτές της γενιές είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ουσιαστική. Καλή σταδιοδρομία σε όλους!
Ε.Δ.    

Με στόχο την παραγωγή  


Την παρατήρησή του σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού κάνει ο διευθυντής των σχολείων ΑΞΙΟΝ Σταύρος Λίτσας, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή σχολών με μέλλον και κύρια τις σχετικές με τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή και τα οικονομικά. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία με τα οποία θα μπορούμε να παράξουμε. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα», σημειώνει ο ίδιος.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…