- 2 κουταλιές ελαιόλαδοÂ
- 2 μεγάλα αυγάÂ
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκιαÂ
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκιαÂ
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένοÂ
- 30 γραμμ. φέτα τριμμένη με το χέριÂ
- αλάτι, πιπέριÂ
- 1 πρέζα ρίγανη Â
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγη ώρα να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σοτάρουμε για 2-3′ ακόμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε και τη ρίγανη.
Αδειάζουμε το μίγμα των λαχανικών σε ένα μικρό πυρέξ και ανοίγουμε 2 μικρές λακκούβες-φωλιές. Σπάμε σε κάθε φωλιά από 1 αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε την τριμμένη φέτα πάνω από τα λαχανικά και ψήνουμε τα αυγά για 20′ περίπου.