Σχόλια 24/05/2012

0
fanari-empros

Στείλαμε στη σύνοδο κορυφής τον πρωθυπουργό να ζητήσει ευρωομόλογο…να γελάσει λίγο και ο πικραμένος ευρωπαίος εταίρος…    

Τι συμβαίνει;  


Συμπολίτες ρωτούν να μάθουν την αιτία που δεν λειτουργούν συνέχεια τα φανάρια στον γνωστό κόμβο μπροστά από το ξενοδοχείο PARIS στην οδό Δημοκρίτου.
Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό κόμβο με συμβολή πέντε δρόμων με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Είναι προφανές ως εκ τούτου η όποια βλάβη ή άλλη αιτία ν’ αποκατασταθεί άμεσα.
Εκτός κι αν οι βροχές είναι η αιτία, οπότε, τι να πει κανείς…      

 

 
Παράπονα από την Σταυρούπολη  


Οι φωνές πολλές. Και με αγωνία και πίκρα μαζί από την ορεινή Σταυρούπολη. Από κατοίκους που επιμένουν να φυλάνε Θερμοπύλες (μέχρι πότε όμως;)
Πρόσφατο και όχι τελευταίο παράπονό τους, η λειτουργία του υποκαταστήματος της ΑΤΕ μόνον για μια ημέρα την εβδομάδα.
Κάθε Πέμπτη. Τις υπόλοιπες κλειστό.
Έτσι όμως δεν βοηθιέται η οικονομία της περιοχής. Έτσι δεν υπάρχει πρόοδος. Και το ΑΤΜ, συνήθως μένει χωρίς χρήματα διότι ανεφοδιάζεται αργά!
Πίκρα, υποβάθμιση, απογοήτευση για μια περιοχή που ζητά διαφορετική αντιμετώπιση για να πάρει και πάλι μπρος, για να ξεφύγει από τον μαρασμό.
«Ε»    

 

Ο τουρισμός από Τουρκία  


Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να αξιοποιήσουν την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή μας.
Το αίτημα υπήρχε για να ρυθμιστεί η υπόθεση αυτή. Και τώρα δεν απομένει να δούμε πώς θα υπάρξουν οφέλη στην περιοχή μας από τους Τούρκους τουρίστες-εκδρομείς.
Δυνατότητες υπάρχουν, η ευκαιρία δόθηκε, τώρα θα πρέπει να κινηθούμε εμείς σωστά και να προσελκύσουμε τους γείτονές μας.
Η απόφαση για τη ρύθμιση της βίζας έχει εφαρμογή από 20 Μαρτίου και ήδη υπάρχουν οι πρώτοι επισκέπτες.
-Ιδού λοιπόν ευκαιρία μεγάλη για την αύξηση των τουριστών στην περιοχή μας.
«Ε»    

 

Αρχοντικό  


Ένα νέο και πολύ όμορφο κεντρικό κατάστημα απέκτησε η πόλη μας.
Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και το όνομά του «Αρχοντικό».
Και πράγματι είναι ένα στολίδι, μια γωνιά για καφέ, αναψυκτικά και μια σειρά από διάφορες ποικιλίες παγωτών, σάντουιτς και ποτών.
Για μια ήσυχη συνάντηση, πολιτισμένο περιβάλλον και διακριτικό. Το νέο στέκι των ξανθιωτών λειτουργεί ήδη και ξεχωρίζει σε όλα του.
Η στήλη εύχεται στους ιδιοκτήτες του «Αρχοντικού» καλές δουλειές.
«Ε»  

 

   
Λεηλασία  


Στην περιοχή της Σταυρούπολης υπήρχε για κάποια χρόνια η βιομηχανία μοκετών Τζων Φιλ.
Για διάφορους λόγους και αιτίες η επιχείρηση έκλεισε. Το εργοστάσιο για λίγα χρόνια είχε φύλακα. Αυτό όμως σταμάτησε. Κι αφού σταμάτησε αυτό, ξεκίνησε η λεηλασία.
Κλάπηκαν όλα! Χιλιάδες κιλά μηχανημάτων και άλλων υλικών εκλάπησαν. Και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μάλιστα.
Έμεινε ένα άδειο κουφάρι το εργοστάσιο, να φθείρεται στο χρόνο και να μην έχει καμία αξία πλέον.
Ενδεικτικό κι αυτό το γεγονός της εγκατάλειψης, δυστυχώς…
«Ε»      

 

       
Δεοντολογία  


Το προχθεσινό μας σχόλιο για την «κλοπή» ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, κυρίως αφορούσε εφημερίδες και δευτερευόντως Ηλεκτρονικά Μέσα της Θράκης.
Σε καμία δε περίπτωση δεν αφορούσε το διαδικτυακό τόπο Xanthi Press.
«Ε»      

 

Πρωτοβουλία Δασκαλόπουλου για εργασιακή ειρήνη  


Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου για την αναστολή του μέτρου της μετενέργειας και την επαναδιαπραγμάτευση των εργασιακών σχέσεων.
Ο κ. Δασκαλόπουλος έστειλε επιστολή σε εργοδοτικές οργανώσεις με την οποία καλεί σε νέο διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του δεύτερου μνημονίου. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι σαφώς να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη που έχει διαταραχθεί με την ισχύ της μετενέργειας από τις 14 Μαΐου, στέλνοντας εκατομμύρια εργαζόμενους στα «κάγκελα» (και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ).
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το δεύτερο μνημόνιο, υπήρχαν εργοδοτικοί κύκλοι που πίεζαν την τρόικα να απαιτήσει την μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και την μείωση κατώτατου μισθού, χωρίς βέβαια να κατονομάζει αυτούς τους κύκλους.
Δεδομένου του γεγονότος ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητες να μεταβάλει κανένα ψηφισμένο νόμο, η κίνηση αυτή του κ. Δασκαλόπουλου προφανώς γίνεται απλά για να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα εν όψει των εκλογών.
Και κυρίως για να αποτρέψει την ροή των εξαγριωμένων εργαζομένων σε… «αντιευρωπαϊκές» επιλογές στην κάλπη.  

 

   
Η…ταμπακιέρα των εκλογών  


Δεν είναι και λίγα τα 50 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τη διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου (αν και το 2009 ήταν περίπου 80 εκ. ευρώ). Ο π. υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίστης ξόδεψε όλο το ποσό που προοριζόταν για την εκλογική αναμέτρηση και τώρα θα χρειαστεί νέα… «σούμα».
Για τις προηγούμενες εκλογές τα κόμματα πήραν ως εκλογική ενίσχυση 10,2 εκατ. ευρώ. Το 60% αυτού του ποσού «μοιράσθηκε» στα κόμματα τα οποία πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, εκπροσωπούνταν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Το 40% θα δοθεί στα κόμματα τα οποία πήραν πάνω από 1,5% στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και είχαν συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών.
Επιπλέον, με ΚΥΑ Γιαννίτση και Σαχινίδη δόθηκαν άλλα 7 εκ. ευρώ ως τακτική ενίσχυση του β’ τριμήνου του 2012.
Για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 δικαιούνται ακόμη 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 60% θα το μοιραστούν μεταξύ τους τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου και το 40% θα το πάρουν τα κόμματα τα οποία θα συγκεντρώσουν πάνω από 1,5% στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.
Μισό σχεδόν το «ταμείο», διπλάσια τα κόμματα στη Βουλή.
Ε.Δ.  

 

Δεύτερη μέρα εξετάσεων  


Συνέχισαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους χιλιάδες υποψήφιους, που διαγωνίστηκαν σε μαθήματα γενικής παιδείας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έκριναν βατά τα θέματα σε Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική, αλλά πιο δύσκολα τα θέματα στη Βιολογία. Ειδικότερα το ερώτημα που ζητούσε να προσδιορίσουν οι μαθητές εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες, πιθανό να μπέρδεψε και να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές.
Οι εξετάσεις συνεχίζουν την Παρασκευή με Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.
Ε.Δ.  

 

Η ησυχία που αγχώνει  


Όσο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις ζυμώσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, «ησυχία» επικρατεί στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, αφού όλοι αναμένουν τις κατευθύνσεις για να μπουν στο δεύτερο γύρο δυναμικά.
Η λίστα ωστόσο, κάνει απρόθυμους πολλούς πρώην υποψηφίους να μπουν στο «παιχνίδι», ενώ δεν αποκλείεται η παραμονή τους, ακόμα και οι ενέργειές τους να λειτουργήσουν αντίστροφα στην (εκάστοτε) παράταξη και τον «εκλεκτό» της.
Ένα ακόμη σημείο που προβληματίζει είναι οι διαστάσεις που θα πάρει η αποχή. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί δε θέλησαν ούτε την πρώτη φορά να επιβαρυνθούν με το κόστος της μετακίνησης, κάποιοι ίσως δυσκολευτούν να πάρουν ξανά άδεια, ενώ και οι φοιτητές της χώρας θα βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…