Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Έλλειμμα Δημοκρατίας & σκοτεινή εποχή

Έλλειμμα Δημοκρατίας & σκοτεινή εποχή

0
dimokratia-web

Δεν είναι δα και τόσο περίεργο που φτάσαμε στο σημείο τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής να καθορίζουν την σύσταση του νέου Κοινοβουλίου, στο όνομα της κάθαρσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η τελευταία επίθεση στον κο Ευθυμίου έβγαλε από την καραντίνα τον πολιτικό κόσμο, που αίφνης ανακάλυψε πως εδώ κάτι περίεργο συμβαίνει. Σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα αποδοκίμασαν φραστικά την εν λόγω επίθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η οργάνωση αυτή δεν πρέπει με καμία δύναμη να μπει στη Βουλή.
Η υποκρισία περισσεύει. Τόσο καιρό που τα τάγματα εφόδου των ναζί χτυπούσαν όχι μόνο μετανάστες αλλά και πολίτες, που βρίσκονταν όλοι αυτοί που τώρα κόπτονται για το επικίνδυνο του πράγματος; Τόσες φορές που αυτές οι ομάδες κατατρομοκρατούσαν τον κόσμο αν δεν έπαιρναν τα φυλλάδιά τους και ασχημονούσαν σε βάρος όσων διαφωνούσαν με τις πρακτικές τους σε πολλά σημεία του ελλαδικού χώρου, που βρίσκονταν όλοι αυτοί που τώρα καίγονται για την έντονη δημοσκοπική παρουσία των κάθε λογής ροπαλοφόρων που στοχεύουν στο ανακάτεμα της Βουλής;
Πέρασε πολύς καιρός μέχρι κάποιοι να καταλάβουν πως έχουμε περάσει ήδη σε μια νέα περίοδο, αν αναλογιστεί κανείς και τα ποσοστά και των άλλων ακροδεξιών κομμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλοντας και μη πλέον θα ασχοληθούν με την Χρυσή Αυγή αφού οι δημοσκοπήσεις την βάζουν με 3,5% περίπου στο κοινοβούλιο. Την ίδια στιγμή, βέβαια, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως δεν ευθύνονται για την άνοδο αυτή. Τότε ποιος ευθύνεται; Μήπως ο συνταξιούχος που βλέπει στο όνομα της οργάνωσης αυτής την εθνική κάθαρση ή ο άνεργος την κοινωνική δικαιοσύνη; Μήπως όλοι αυτοί οι παραπλανημένοι πολίτες, που κουρασμένοι από την κομματική παρλάτα, επέλεξαν να καταφύγουν σε τέτοιου είδους σχήματα για να αποδοκιμάσουν την εξαχρειωμένη και ξεθωριασμένη Δημοκρατία;
Η αλήθεια, φίλες και φίλοι, είναι μία: όλες αυτές οι ομάδες τύπου Χρυσής Αυγής ευνοούνται από την συντηρητικοποίηση του πολιτικού κόσμου και την μιντιακή ρατσιστική προπαγάνδα κατά των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών, που στην καλύτερη περίπτωση «παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων» και στην χειρότερη χαρακτηρίζονται «κακοποιά στοιχεία». Η προπαγάνδα αυτή, που συνεχίζεται ακατάπαυστα, τους προσφέρει την μοναδική ευκαιρία εκεί που βρίσκονταν στο περιθώριο, να εμφανίζονται τώρα ως Ρομπέν των Δασών, υποκαθιστώντας σε κάθε περίπτωση την Αστυνομία στις περιπτώσεις εκδίωξης των μεταναστών και της εκκαθάρισης από τα «ξένα στοιχεία».
Αρκετοί λοιπόν είναι οι πολίτες που πριμοδοτούν την οργάνωση αυτή, και το πολίτευμα μόλις τώρα διαπιστώνουν κάποιοι από τα άλλα κόμματα ότι κινδυνεύει. Είναι αυτοί ακριβώς που υποστήριξαν τις ενέργειες Χρυσοχοΐδη για δημιουργία στρατοπέδων εγκλεισμού των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, οι ίδιοι που κραύγαζαν επανειλημμένως για μαζική απέλαση των κάθε λογής κατατρεγμένων, που πληρώνουν το αντίτιμο της παγκοσμιοποίησης και της συρρίκνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τρίτο κόσμο. Οι όψιμοι αυτοί «δημοκράτες» που αγανακτούσαν στην θέα των προσφύγων και μιλούσαν για ανέγερση φραγμάτων και τειχών στον Έβρο, έρχονται τώρα και προειδοποιούν για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Μα πολύ απλά, αγαπητοί φίλοι και φίλες, αυτοί είναι που τους εξέθρεψαν   και τους άνοιξαν ενσυνείδητα το δρόμο! Γιατί ,μην μου πείτε πως δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτών των ομάδων…
Η υποκρισία, λοιπόν, όπως είπα, φτάνει και περισσεύει. Μαζί με την στήριξη και σύμπραξη των καναλιών αλλά και την αδράνεια της Πολιτείας, η Χρυσή Αυγή αναμένεται να εισέλθει στην Βουλή, μιας και η ξενοφοβία αλλά και η διαφθορά αποτελούν τα βασικά της όπλα στον προεκλογικό αγώνα. Η αποδοκιμασία του κου Ευθυμίου, λοιπόν, ήταν αναμενόμενη και απόρροια αυτών ακριβώς των ενεργειών από την πλευρά της Πολιτείας αλλά και των κομμάτων. Τώρα πια που πλησιάζουμε την ώρα της κάλπης είναι πολύ αργά να αντιστραφεί το πολιτικό κλίμα που ευνοεί τις νεοναζιστικές απόψεις και πρακτικές. Είναι αργά για λόγια και θεωρίες καθώς ή χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την νέα εποχή που βρίθει από ρατσισμό και ξενοφοβία. Και δυστυχώς, στα μάτια αρκετών πολιτών, η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη λύση αφού το κράτος απουσιάζει.
Γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω, φίλες και φίλοι. Τα κόμματα όμως που κόπτονται για την Δημοκρατία, είναι αυτά που ευθύνονται περισσότερο για την θεματική άνοδο της ακροδεξιάς. Σε σημείο μάλιστα που να απορούν και τα ίδια για τις δημοσκοπήσεις. Ας αναλάβουν, λοιπόν, τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό, που μέσα στην οργή του για το μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα στρέφεται σε νοσταλγούς της χούντας αλλά και νεοναζί. Ας πάρουν το ρίσκο μια φορά οι όποιοι «σοσιαλιστές» και ας απολογηθούν στους πολίτες που με τις συμπεριφορές τους γιγάντωσαν τον νεοσυνηρητισμό και διαφήμισαν υποβολιμαία τον νεοφασισμό.
Γιατί όλα αυτά θα τα πληρώσει ο τόπος στο εγγύς μέλλον και περιθώρια για επανόρθωση δεν θα υπάρξουν. Γιατί μπορεί ακόμη να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα, το μέλλον όμως προβλέπεται σκοτεινό από την επανεμφάνιση νοσταλγών του Χίτλερ που χαιρετούν ναζιστικά στα κέντρα των ελληνικών πόλεων, προκαλώντας ευθέως τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις που καλούνται να ανταπεξέλθουν στην νέα αυτή λαίλαπα που συνοδεύει τα μέτρα του μνημονίου. Και επειδή συνήθως ο λαός βγάζει το φίδι από την τρύπα, μάλλον για άλλη μια φορά θα πρέπει να καταγγελθεί στην κάλπη αυτή η πολιτική συμπεριφορά των «δημοκρατικών κομμάτων» με παράλληλη όμως κατακραυγή προς την Ακροδεξιά και τον νεοναζισμό, που έσπευσαν να επωφεληθούν από το δημοκρατικό έλλειμμα.

Φίλιππος Ζάχαρης
(phil.zaharis@gmail.com)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Φίλιππος Ζάχαρης
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…