Σχόλια 25/04/2012

0
sidiropoulos

Τα βάρη αυτής της χώρας ούτε ένας Πύρρος Δήμας δεν μπορεί να τα σηκώσει…

   
Πολλοί οι υποψήφιοι  


Μπορεί ο χρόνος των εκλογών να είναι σύντομος κι αυτό να δυσκολεύει τους νέους υποψηφίους βουλευτές κυρίως, όμως οι υποψήφιοι για άλλη μια φορά είναι αρκετοί.
Μάλιστα αυτή τη φορά πολλοί περισσότεροι!
Για να δούμε: Υποψήφιοι υπάρχουν αρκετοί, να υπάρξουν και αρκετοί ψηφοφόροι θα ήταν το ιδανικό…
«Ε»    

 

Μεγάλη έκπληξη  


Έκπληξη πρώτου μεγέθους η υποψηφιότητα του Τάκη Σιδηρόπουλου και μάλιστα με τον ΛΑΟΣ.
Και η έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι ο Σιδηρόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης της Ν.Δ.
Τώρα ως προς τον Τάκη Σιδηρόπουλο, οι συστάσεις και τα πολλά λόγια είναι περιττά. Τον γνωρίζουν όλοι. Όπως γνωρίζουν την προσφορά του στα κοινά. Με ήθος και αρχές και βέβαια έργο και προσφορά.
Άνθρωπος ευγενικός, ήπιος και χωρίς κακίες, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο του. Γι’ αυτό και μάλλον θα πάει καλά στις εκλογές και σίγουρα θ’ αποσπάσει αρκετούς σταυρούς από τη Νέα Δημοκρατία προς το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ.
«Ε»      

 

Ευχές  


Έστω και με μικρή καθυστέρηση, η στήλη εύχεται «Χρόνια Πολλά» στην κυρία Γεωργία Ανδρέου για την ονομαστική της γιορτή.
Παράλληλα εκφράζει τις ευχές της για επιτυχία στον αγώνα της ως υποψήφιας βουλευτού με τη Νέα Δημοκρατία.
«Ε»      

 

Η τρίτη έδρα  


Όλοι την θέλουν αυτήν την τρίτη, ορφανή, έδρα του νομού.
Κατά πως λένε οι εκλογολόγοι, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα πάρουν από μία έδρα. Η δεύτερη είναι όνειρο άπιαστο. Ως εκ τούτου θα μείνει μια έδρα. Που την διεκδικούν πολλοί μεν ως πολύφερνη νύφη, αλλά αυτή κάνει τα ναζάκια της ώσπου ν’ αποφασίσει σε τίνος την αγκαλιά θα πέσει.
Το είπαμε. Τη διεκδικούν πολλοί. Και από τα δεξιά αλλά και τα αριστερά. Για να δούμε πού τελικά θα κάτσει…
«Ε»  

 

Συλλήψεις εντυπωσιασμού  


Οι συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο, και δη γνωστών και επωνύμων συνεχίζονται. Ο εκδότης της Αυριανής και ιδιοκτήτης του καναλιού ALTER, Γιώργος Κουρής οδηγήθηκε εχθές με χειροπέδες στον εισαγγελέα για χρέη στο Δημόσιο ύψους 307.040,34 ευρώ.
Ο εκδότης, κατά την προσαγωγή του στο εισαγγελικό γραφείο, όταν είδε τους δημοσιογράφους, τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερς, που τον περίμεναν, σήκωσε μόνος του τα χέρια του για να δείξει τις χειροπέδες που φορούσε. Όπως είπε “στους πολιτικούς που κλέβουν, δεν φορούν χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που δουλεύουν και δημιουργούν. Το δημόσιο μου χρωστάει 15 δισ. δραχμές”. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.
Σύντομα θα κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Κουρής, όπως και τόσοι άλλοι διάσημοι οφειλέτες, που έφυγαν την άλλη μέρα σαν κύριοι, χωρίς να πληρώσουν ούτε ευρώ από τα υπέρογκα χρέη τους.
Όλα γίνονται για το θεαθήναι, μέρες που είναι…    

 

   
«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί»  


Σε δήλωση στήριξης της Ν.Δ. και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, όπως φημολογούνταν από μέρες, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.
«Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας», υποστηρίζει ο κ. Καραμανλής. «Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και ζήτησε από τους ψηφοφόρους της παράταξής του τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά.    

 

 
«Βουβές» εκλογές….


 Την μεθεπόμενη Κυριακή έχουμε εκλογές και το κοινωνικό κλίμα μόνο προεκλογικό δεν μοιάζει…Ο κόσμος είναι τόσο αδιάφορος, τόσο βυθισμένος στα προβλήματά του που παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι πιο κρίσιμες ίσως μεταπολεμικά, ωστόσο ουδείς δείχνει να νοιάζεται. Κι αυτό οφείλεται στην απαξίωση του κόσμου για το πολιτικό σύστημα …στην απογοήτευσή τους που έχει παγιωθεί ως πεποίθηση ότι τίποτε δεν μπορεί ν’ αλλάξει! Μόνο οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει τίποτε και συνεχίζουν σε περιορισμένη – είναι αλήθεια κλίμακα, κάποιες εμφανίσεις τους φοβούμενοι κυρίως τις αντιδράσεις του κόσμου…¨Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτές οι εκλογές θα έχουν πολλές εκπλήξεις πολλές ανατροπές. Τίποτε δεν μπορούμε να προδικάσουμε…
Μ.Ξ.

Σπάει ένας κρίκος του γαλλογερμανικού άξονα


 Μια ανάσα αισιοδοξίας δίνει η επικράτηση στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών του σοσιαλδημοκράτη ηγέτη, Φρανσουά Ολάντ. Αν αυτό παγιωθεί και στο δεύτερο γύρο τότε σπάει ο ένας κρίκος του γαλλογερμανικού άξονα …αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη και αυτό αποτελεί μια ελπίδα ότι τουλάχιστον και για τη χώρα μας θ’ αλλάξει αυτό το κλίμα της απάνθρωπης λιτότητας και των δυσβάστακτων μέτρων. Μια ελπίδα ότι δεν θα είναι τόσο ισχυρό το μοντέλο Μέρκελ – Σαρκοζί, θα υπάρξει μια δυνατότητα διαπραγμάτευσης και επιτέλους θα δοθεί μια έμφαση σε αναπτυξιακά προγράμματα και όχι μόνο λιτότητα και περικοπές…

 

Μ.Ξ.    
Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει τα «βάρη» του ΠΑΣΟΚ  


Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Ισχυρό «χαρτί» για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η υποψηφιότητά του, αφού πρόκειται για άνθρωπο που χάρισε ουκ ολίγες συγκινήσεις στους Έλληνες, ενώ με το ήθος και τη στάση του έχει κερδίσει την εκτίμηση του λαού.
Ε.Δ.      

 

Αυτοδυναμία ή βαρβαρότητα  


Σαμαράς και Βενιζέλος απειλούν για τις περιπέτειες που θα περιέλθει η χώρα –λες και λίγες είχε μέχρι τώρα- αν δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα και αν κρίνουμε από την προεκλογική ατμόσφαιρα μάλλον «πιάνει» τόπο. Ωστόσο, αυτό που δε λένε είναι ότι τα δεινά θα προκύψουν από τη δική τους απροθυμία (ή ανικανότητα) να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού. Το πρώτο πείραμα έδειξε την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος σε όλο της το μεγαλείο! Βλέπετε, η παντοδυναμία του δικομματισμού όλα αυτά το χρόνια δημιούργησε την πεποίθηση ότι κανένας πολιτικός δε χρειάζεται να συνεργαστεί ή έστω να συζητήσει με αντιπολιτευόμενους. Και αντίστοιχα, κανένα μέλος της αντιπολίτευσης δε διανοήθηκε ως τώρα ότι θα πρέπει να πάψει τη στείρα αντίδραση και να καταθέτει προτάσεις με ευθύνη και ωριμότητα.
Ιδού η πρόκλησή σας, λοιπόν!
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…