Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πρώτα η ανανέωση με Ουζουνίδη και μετά ο σχεδιασμός

Πρώτα η ανανέωση με Ουζουνίδη και μετά ο σχεδιασμός

0
ouzounidis-web

Θετικές οι πρώτες συζητήσεις – αναμένονται υπογραφές και ανακοινώσεις

Μαρκόφσκι: «Ήταν μία περίεργη χρονιά»                

Η αγωνιστική περίοδος 2011-2012 ολοκληρώθηκε με διαφορετικά συναισθήματα αλλά στο τέλος με θετικό πρόσημο για τη Skoda Ξάνθη, καθώς κατάφερε το… ακατόρθωτο. Στο πρώτο μισό της σεζόν διεκδικούσε το ¨πλασάρισμα¨ στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο 2ο μισό του πρωταθλήματος την πήρε η κάτω βόλτα και πάλευε για την παραμονή στην κατηγορία, κάτι που πέτυχε τελικά δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.  
Συζητήσεις σε ήρεμο κλίμα  
Πλέον με την ηρεμία να έχει επιστρέψει στις τάξεις της ομάδας έχουν αρχίσει οι προεργασίες για τη νέα σεζόν. Οι κινήσεις που αναμένονται είναι λίγο – πολύ δεδομένες, καθώς όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλος, τα συμβόλαια θα «ψαλιδιστούν» και θα προωθηθούν κι άλλοι νεαροί παίκτες έτσι ώστε το «μπάτζετ» να μειωθεί.
Το πρώτο και βασικότερο βήμα για να γίνουν οι όποιες μετέπειτα κινήσεις, είναι το να ξεκαθαριστεί το ποιος θα είναι στην ¨κεφαλή¨ της τεχνικής ηγεσίας καθώς το αρχικό συμβόλαιο του Μαρίνου Ουζουνίδη αφορούσε ένα χρόνο ο οποίος ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού θα ανανεωθεί καθώς υπάρχει ικανοποίηση από τη δουλειά του Ουζουνίδη, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την αξιοποίηση των νεαρών παικτών, αλλά και με το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα στο ξεκίνημα και ανά διαστήματα στη συνέχεια.
Εξάλλου μετά την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη υπήρξε συνάντηση ανάμεσα σε Πανόπουλο και Ουζουνίδη με το κλίμα να είναι θετικό ενώ έγιναν και συζητήσεις για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως «προάγγελος» παραμονής. Επιπλέον σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Χρ. Πανόπουλος είχε τονίσει ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα είναι προπονητής της Skoda Ξάνθη και την επόμενη χρονιά οπότε όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα κλείσει με θετικό τρόπο. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν τοποθετήσεις και δηλώσεις καθώς πρώτα πρέπει να πέσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια.
Μετά την επισημοποίηση της ανανέωσης συνεργασίας αναμένονται και οι «εκκαθαρίσεις» στο έμψυχο δυναμικό και οι όποιες προσθήκες θα γίνουν κυρίως με νεαρούς παίκτες αλλά και κάποιες – ελάχιστες- με έμπειρους ποδοσφαιριστές σε θέσεις «κλειδιά».  
markovski-webΜάρκο Μαρκόφσκι: «Ήταν μία περίεργη χρονιά»  
Στον πρώτο χρόνο του στη Ξάνθη, κατάφερε να τα ζήσει όλα. Να κάνει όνειρα για Ευρώπη, να νιώσει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, να πετύχει εννιά γκολ και να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Ο Μάρκο Μαρκόφσκι, μιλώντας στην ιστοσελίδα (contra.gr) έκανε τη δική του αναδρομή στη χρονιά-ασανσέρ της Ξάνθης, αναφέρθηκε στην παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ομάδας και δίνει υπόσχεση για το επόμενο πρωτάθλημα.
Ο Σέρβος επιθετικός μεταξύ άλλων είπε:
ΕΡ: Μάρκο, μία δύσκολη χρονιά έλαβε τέλος. Πως θα την χαρακτήριζες;
Μ.Μ.: «Για μας ήταν μία πολύ περίεργη χρονιά. Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς τελείωσε. Στον πρώτο γύρο κάναμε όνειρα και σκέψεις ακόμα και για Ευρώπη με ένα εξαιρετικό σερί νικών που είχαμε. Στο δεύτερο όμως γύρο ήρθαν τα πάνω κάτω και νιώσαμε πιο κοντά από ποτέ τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Η χρονιά ήταν τελείως ανώμαλη για την ομάδα και οι δύο γύροι ήταν τελείως διαφορετικοί από άποψη αποτελεσματικότητας και βαθμών. Δεν ξέρω γιατί, αλλά καταφέραμε να χάσουμε πολλά ματς».
ΕΡ: Κάποιοι συμπαίκτες σου είπαν πως έφταιγαν οι συνεχόμενες νίκες που κάνατε και ίσως επαναπαυτήκατε. Ισχύει;
Μ.Μ.: «Ίσως και να ισχύει κάτι τέτοιο. Ωστόσο εγώ προσωπικά δεν το ένιωσα. Ειλικρινά δεν ξέρω για πιο λόγο δείξαμε δύο πρόσωπα. Σίγουρα στα οχτώ παιχνίδια που χάσαμε γίνανε αρκετά λάθη. Σε κάποια άλλα όμως ήμασταν εξαιρετικά άτυχοι και η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα».
ΕΡ: Υπήρξε στιγμή που να φοβήθηκες για τυχόν υποβιβασμό της ομάδας;
Μ.Μ.: «Φόβος υπήρχε πάντα μέσα μου. Ωστόσο ήξερα κατά βάθος πως δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει η ομάδα. Ήμουν σίγουρος πως στην κρίσιμη στιγμή θα παίρναμε τους βαθμούς που θα χρειαζόμασταν και να παίρναμε τη σωτηρία μας. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ανταπεξήλθαμε».
ΕΡ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τι στάση κρατούσε;
Μ.Μ.: «Προσπαθούσε πάντα να μας ηρεμήσει και να διατηρήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ότι γινόταν κάτι κακό στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες, το κρατούσε μακριά μας όταν τελείωνε το ματς».
ΕΡ: Πάντως κόντρα στα προγνωστικά, ο Χρήστος Πανόπουλος διατήρησε τον Ουζουνίδη στον πάγκο, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που άλλαζε συνέχεια προπονητές. Θεωρείς ότι πρέπει να αλλάζουν οι τεχνικοί ή να δίνεται αρκετός χρόνος;
Μ.Μ.: «Στο ποδόσφαιρο πάντα την πληρώνει ο προπονητής. Πιο εύκολα διώχνεις έναν προπονητή παρά 25 παίκτες. Ωστόσο είναι ένα μεγάλο ρίσκο είτε η μία απόφαση είτε η άλλη και ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου βγει. Είδαμε πως ο Παναιτωλικός άλλαξε φέτος τρεις προπονητές και δεν κατάφερε να σωθεί. Αντίθετα η Κέρκυρα που άλλαξε επίσης τρεις τεχνικούς, σώθηκε και παρέμεινε στη Σούπερ Λίγκα. Είναι δίκοπο μαχαίρι και ρίσκο. Δεν ξέρεις τι θα σου βγει. Γενικά πάντως μου αρέσει η σταθερότητα».
ΕΡ: Αν και ξεκίνησες βάζοντας πολλά γκολ, μετά ξαφνικά χάθηκες. Τι έφταιξε;
«Όπως σου είπα και πιο πάνω, όταν η ψυχολογία μας έπεσε λόγω των συνεχόμενων άτυχων αποτελεσμάτων, η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα. Ότι και να κάναμε δεν μας έβγαινε αυτό που θέλαμε στο γήπεδο. Εγώ προσωπικά ότι έκανα στον πρώτο γύρω, το ίδιο έκανα και μετά. Δεν θεωρώ ότι προσπάθησα λιγότερο ή ότι επαναπαύτηκα. Απλά η μπάλα δεν μου έκανε το χατίρι. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Και πόσο μάλλον όταν είσαι επιθετικός, έχεις σημειώσεις εννιά γκολ και ο κόσμος περιμένει από σένα πολλά».
ΕΡ: Για τη νέα χρονιά τι να περιμένουμε;
Μ.Μ.: «Στόχος όλων μας είναι να υπάρξει σταθερότητα, Αυτό που έγινε φέτος δεν υπάρχει πουθενά. Μακάρι να έχουμε σταθερότητα, να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα και να φτάσουμε την ομάδα ψηλά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…