Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Ντελή Γιουσούφ «αδειάζει» τον Μάντατζη

Ο Ντελή Γιουσούφ «αδειάζει» τον Μάντατζη

0
deli_giousouf-empros

«Η Μπακογιάννη βοήθησε, όχι ο Μάντατζη και οι υπόλοιποι βουλευτές στο πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας», υποστηρίζει

Ο Μάντατζη στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι επιλύθηκε το θέμα κατόπιν δικών του πρωτοβουλιών

«Άλλος μαγειρεύει …άλλος τρώει» στο θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας των Βακουφίων που επιλύεται με πολύ φρέσκια νομοθετική ρύθμιση από τον υφ. ΥΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκη. Μόλις το πήρε «μυρωδιά» ο κ. Μάντατζη έσπευσε με ανακοίνωσή του να δηλώσει ότι: «Κατόπιν πρωτοβουλιών του 1,5 και πλέον χρόνου επιλύθηκε το θέμα…», και ουσιαστικά να το οικειοποιηθεί για ευνόητους λόγους,  ευχαριστώντας τον κ. Σηφουνάκη και τον κ. Παπακωνσταντίνου και ρίχνοντας …άγκυρες στο ΠΑΣΟΚ! Όμως «το ψέμα έχει κοντά πόδια» και αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσής του τον διαψεύδει ευθέως ο πρώην αντινομάρχης Ξάνθης κ. Ντελή Γιουσούφ, ο οποίος εξιστορώντας στο «Ε» όλα τα στάδια και τις πτυχές της υπόθεσης αποδεικνύει ότι με δική του, αγωνιώδη και επίμονη προσπάθεια οφείλεται η ευνοϊκή εξέλιξη του θέματος και όχι στον κ. Μάντατζη! Η μαρτυρία του κ. Γιουσούφ παρουσιάζεται από το «Ε» όχι μόνο για να «μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…»αλλά και γιατί παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς αποτελεί ένα κραυγαλέο δείγμα της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, των λειτουργών του αλλά και των tsetin_mantatzi6-emprosπολιτικών!

6 χρόνια πέρασαν, τρεις κυβερνήσεις άλλαξαν και το θέμα σέρνονταν …
Σύμφωνα με τον κ. Γιουσούφ μέχρι το 2006 για να βγει μια άδεια επέκτασης, συντήρησης, ή κατασκευής ενός τεμένους, λόγω της ιδιότυπης κατάστασης που επικρατεί με τα Βακούφικα αρκούσε στην Πολεοδομία Ξάνθης μια βεβαίωση του μουφτή και μια βεβαίωση του οικείου δημάρχου, όπως άλλωστε ισχύει αδιάλειπτα και στην Κομοτηνή. Η «περιπέτεια»– σύμφωνα με τον κ. Ντελή – ξεκινά επί υπουργία του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη αν και το πρόβλημα προέκυψε μόνο στην Πολεοδομία της Ξάνθης μετά την άρνηση του αρμοδίου προϊσταμένου να εκδίδει άδειες για τα τζαμιά επικαλούμενος σχετικό άρθρο που καθορίζει το ύψος του μιναρέ. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Ντελή δημιουργήθηκε εμπλοκή και στις άδειες των σπιτιών αφού από την Πολεοδομία ζητούσαν συμβόλαια προς του 1965 και στο πλείστον των περιπτώσεων δεν υπήρχαν. Μετά απ’ όλα αυτά ξεκίνησε από τον κ. Ντελή ως αντινομάρχη αλλά και έκτοτε μια μαραθώνια προσπάθεια προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί το θέμα που μπλοκαρίστηκε ακόμη περισσότερο με τα μεγάλο πρόστιμο στο τζαμί της Σμίνθης. Συνεχείς ήταν οι επισκέψεις του στην Αθήνα, συνεχείς ήταν και οι «οχλήσεις του» στη Ντόρα Μπακογιάννη που όπως είπε σ’ αυτή και ως υπουργού Εξωτερικών αλλά και μετέπειτα έως και τώρα οφείλεται η θετική εξέλιξη της υπόθεσης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ρύθμιση του προστίμου του τεμένους στην Σμίνθη έγινε μετά από δική της παρέμβαση στην κα Διαμαντοπούλου ενώ και η τελευταία νομοθετική ρύθμιση που επιλύει το θέμα οφείλεται επίσης στην κα Μπακογιάννη.

Ντελή: «Η Μπακογιάννη βοήθησε, όχι ο Μάντατζη και οι υπόλοιποι βουλευτές…»
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ντελή είχε γνωστοποιήσει το πρόβλημα στον τότε πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου όταν επισκέφτηκε το Δημάριο, λαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα επιλυθεί άμεσα και μάλιστα ορίστηκε ως αρμόδιος ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Σώκος, ο οποίος έστειλε και συνεργάτες του προκειμένου να βρεθεί λύση όμως και πάλι το γραφειοκρατικό κράτος «μπλόκαρε»  τη διεκπεραίωση του θέματος: «Επί ΠΑΣΟΚ το 2010 πήραμε εγκρίσεις για την επέκταση του τζαμιού στην Κοτύλι, για την κατασκευή νέου στην Άλμα, για την κατεδάφιση και για κατασκευή στο Ζουμπούλι. Όμως και πάλι το θέμα «μπλόκαρε» στην Πολεοδομία Ξάνθης που ζητούσε γνωμοδοτική. Συντάχτηκε γνωμοδοτική αλλά την βρήκαν ελλιπή. Φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε να πάμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Κάναμε προσπάθεια να γίνει με δικαστικό διακανονισμό . Ο πρόεδρος Πρωτοδικών ήθελε να βοηθήσει όμως δεσμευόταν από τον νόμο. Απευθύνθηκα και πάλι στην κα Μπακογιάννη η οποία παρότι ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω του προβλήματος υγείας του συζύγου της αμέσως ανταποκρίθηκε και μετά από λίγα λεπτά με ενημέρωσε ότι θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση την οποία θα καταθέσει ο κ. Σηφουνάκης Έτσι έγιναν τα πράγματα. Τώρα αν ο κ. Μάντατζη που το έμαθε από τον κ. Σηφουνάκη θέλησε να το καπηλευτεί είναι δικό του θέμα. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές δεν βοήθησαν καθόλου»! Αυτά επισημαίνει ο κ. Ντελή που δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση του θέματος αλλά και ιδιαίτερη εκτίμησή του για την κα Μπακογιάννη. Παρόλα αυτά δεν επιβεβαιώνει ότι θα είναι υποψήφιος με την κα Μπακογιάννη τονίζει όμως με έμφαση: «Αχάριστος δεν υπήρξαν ποτέ»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …