Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έκανε τα εύκολα δύσκολα

Έκανε τα εύκολα δύσκολα

0
terma-empros

Επειγόντως νίκη για να μη μπλέξει σε περιπέτειες θέλει η Skoda Ξάνθη

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των τελευταίων έξι αγωνιστικών και τις ομάδες που δίνουν «μάχη» για την παραμονή

 Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος της Skoda Ξάνθη δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η αγαπημένη του ομάδα θα μπορούσε να βρεθεί σε αυτή την… κατάντια, λίγους μήνες μετά την εκπληκτική πορεία και τις εμφανίσεις που είχαν κάνει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να μιλάει με τα καλύτερα λόγια.
Η Ξάνθη που μέχρι και την 18η αγωνιστική πήγαινε ¨τραίνο¨ και είχε φτάσει σε απόσταση ¨αναπνοής¨ από το πλασάρισμα της στην πρώτη πεντάδα και τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έφτασε έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν να ρίχνει ματιές προς τα… χαμηλά και να προσπαθεί να πάρει κάποιο βαθμό ώστε να έχει ήσυχο το κεφάλι της και να μη μπλέξει σε περιπέτειες.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και τη 18η αγωνιστική, όταν επικράτησε του Ολυμπιακού στα Πηγάδια, η Ξάνθη είχε πετύχει συνολικά 24 γκολ, δηλαδή σκόραρε περισσότερο από ένα σε κάθε ματς, ενώ είχε δεχθεί 17.
Από τότε και έπειτα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη γνώρισε έξι διαδοχικές ήττες και μάλιστα σε αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ούτε ένα γκολ!  
«Άνετη» όχι όμως και ασφαλής  
Η Ξάνθη είναι ακόμα «άνετη» έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και σχετικά καλό πρόγραμμα. Αν όμως δεν καταφέρει να επικρατήσει την Κυριακή του ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια, εξασφαλισμένη δεν θα μπορεί να νιώθει.
Γι’ αυτό από χθες κιόλας επιχειρείται ανασύνταξη δυνάμεων ώστε αφενός να μην επιστρέψουν οι… εφιάλτες στα Πηγάδια και αφετέρου να μην ολοκληρωθεί με άσχημο τρόπο μια χρονιά η οποία είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα.  
Επειγόντως νίκη  
Μετά από έξι συνεχόμενες ήττες, η Skoda Ξάνθη έφτασε στο σημείο να βρίσκεται σε απόσταση πέντε βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο κίνδυνος να βρεθεί σε χειρότερη θέση θα γίνει μεγαλύτερος, αν δεν καταφέρει να σημειώσει μία νίκη άμεσα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτό θα γίνει αν η Ξάνθη πάρει το ¨τρίποντο¨ ή τουλάχιστον κάποιους βαθμούς, αρκεί βέβαια να την ευνοήσουν και τα υπόλοιπα ματς και κυρίως τα αποτελέσματα ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από αυτήν στη βαθμολογία.
Οι επτά ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από την ξανθιώτικη στη βαθμολογία, θα δώσουν σκληρή μάχη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές για να παραμείνουν στην κατηγορία, με τα προγνωστικά να είναι εντελώς ανοιχτά σε όλα τα αποτελέσματα, αφού όπως απέδειξαν είναι όλες ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο.
Πανιώνιος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Εργοτέλης και Δόξα Δράμας δεν έχουν σκοπό ν’ αφήσουν βαθμό να πέσει κάτω, καθώς όλοι είναι σε απόσταση τριών πόντων ο ένας από τον άλλο (με εξαίρεση την Δόξα), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη δύο εξ’ αναβολής παιχνίδια, αυτά ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας – Ατρόμητο Αθ. που θα διεξαχθούν αύριο και με τα οποία θα ολοκληρώσουν τα ¨χρωστούμενα¨ οι παραπάνω τέσσερις ομάδες και θα φτάσουν στα 24 παιχνίδια, όσα έχουν δηλαδή και οι υπόλοιπες 12 ομάδες της κατηγορίας.  
Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας  
Βάσει του προγράμματος, πολλές είναι οι πιθανότητες να υπάρξουν ισοβαθμίες και ειδικότερα ανάμεσα στις ομάδες που θα παλέψουν ώστε να μη βρεθούν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Να υπενθυμίσουμε ότι θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις ομάδες που θα καταλάβουν τις ισάριθμες τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες τερματίσουν με τους ίδιους βαθμούς, θα ισχύσουν τα παρακάτω κριτήρια:
Κανόνες κατάταξης
1) Οι μεταξύ τους βαθμοί.
2) Τα μεταξύ τους γκολ.
3) Ένας αγώνας μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο αν είναι 2 οι ομάδες.
4) Αν είναι παραπάνω από δυο τότε πάλι έχουμε αγώνες μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.  
Χωρίς Ντάνι θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ  
Όσον αφορά το επόμενο «κομβικό» εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18/03/2012) στις 15:00, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ρικάρντο Ντάνι, καθώς ο Πορτογάλος μέσος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο προχθεσινό ματς στην Κέρκυρα. Εκτός του Ντάνι δεν υπάρχουν άλλες απουσίες ενώ στα θετικά είναι η επιστροφή των Μαρσελίνιο, Μπέρτου και Σουάνη που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr      

   

Η «μάχη» της παραμονής 25η αγωνιστική 26η αγωνιστική 27η αγωνιστική 28η αγωνιστική 29η αγωνιστική 30η αγωνιστική
Skoda Ξάνθη (29β.) ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) Ατρόμητος Αθ. (εκτός) Δόξα Δράμας (εντός) Λεβαδειακός (εκτός) Πανιώνιος (εκτός) Εργοτέλης (εντός)
Πανιώνιος (26β.) Δόξα Δράμας (εντός) Άρης (εκτός) Λεβαδειακός (εντός) Παναθηναϊκός (εκτός) Skoda Ξάνθη (εντός) Αστέρας Τρ. (εκτός)
Λεβαδειακός (25β.)* Ατρόμητος Αθ. (εντός) Δόξα Δράμας (εκτός) Πανιώνιος (εκτός) Skoda Ξάνθη (εντός) Εργοτέλης (εκτός) ΠΑΟΚ (εντός)
ΠΑΣ Γιάννινα (24β.)* Skoda Ξάνθη (εκτός) Εργοτέλης (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) ΑΕΚ (εντός) Ολυμπιακός (εντός) ΟΦΗ (εκτός)
Παναιτωλικός (24 β.) ΠΑΟΚ (εντός) ΑΕΚ (εκτός) Ολυμπιακός (εντός) ΟΦΗ (εκτός) Άρης (εντός) Παναθηναϊκός (εκτός)
Κέρκυρα (24β.) Εργοτέλης (εκτός) ΠΑΟΚ (εντός) ΑΕΚ (εντός) Ολυμπιακός (εκτός) ΟΦΗ (εντός) Άρης (εκτός)
Εργοτέλης (23β.) Κέρκυρα (εντός) ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) Ατρόμητος Αθ. (εντός) Δόξα Δράμας (εκτός) Λεβαδειακός (εντός) Skoda Ξάνθη (εκτός)
Δόξα Δράμας (15β.)* Πανιώνιος (εκτός) Λεβαδειακός (εντός) Skoda Ξάνθη (εκτός) Εργοτέλης (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) ΑΕΚ (εντός)

   

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…