Υλικά
1 κούπα καλαμποκέλαιο (ή μισή καλαμποκέλαιο και μισή βούτυρο)
1 και 2/3 της κούπας σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες γάλα
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
4 βανίλιες
1 κούπα ινδική καρύδα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
λίγη έξτρα καρύδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ψηθεί μέτρια. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε το σιρόπι αυτό στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ώσπου το μίγμα να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της κατσαρόλας, κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα.
Βάζουμε το μισό μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και στο υπόλοιπο, όπως είναι ζεστό προσθέτουμε τα 4/5 της κουβερτούρας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Το προσθέτουμε από πάνω. Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε πασπαλίζοντας με λίγη καρύδα και την υπόλοιπη κουβερτούρα τριμμένη.