Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Βραχνάς» τα κοινόχρηστα

«Βραχνάς» τα κοινόχρηστα

0

Μία στις 3 πολυκατοικίες της Ξάνθης δεν έχει θέρμανση γιατί δεν πληρώνονται απ’ όλους τους ενοίκους τα κοινόχρηστα

«Σκοτώνονται» μεταξύ τους οι ένοικοι…Στη μέση βρίσκονται οι εταιρείες διαχείρισης που προσπαθούν να τα μαζέψουν

Τεστ αντοχής στα νεύρα τους κάνουν οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών καθώς βλέπουν να συσσωρεύονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί των ενοίκων και αυτοί να βρίσκονται …στη μέση προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα αυτών που πλήρωσαν και να παίζουν το ρόλο του «κακού» πιέζοντας αυτούς που δεν πλήρωσαν. Τεστ αντοχής …και στο κρύο κάνουν οι ένοικοι αφού η μη πληρωμή των κοινοχρήστων απ’ όλους έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και να …τουρτουρίζουν ιδιαίτερα τώρα που περνάμε ένα από τους σκληρότερους χειμώνες των τελευταίων 27 ετών!

Η «μάχη» των κοινοχρήστων – Μία στις 3 πολυκατοικίες της Ξάνθης δεν έχει θέρμανση
«Ο κόσμος έχει χάσει τη ψυχραιμία του…Του ήρθαν όλα μαζεμένα…είναι και πολύ αυξημένο το πετρέλαιο…Ειδικά φέτος είναι περίοδος για γερά νεύρα. Μία στις 3 οικοδομές περίπου στην Ξάνθη δεν έχει θέρμανση γιατί δεν πληρώνονται τα κοινόχρηστα , συσσωρεύονται οι λογαριασμοί έχουν τελειώσει και τα αποθεματικά του πετρελαίου, και δεν μπορούν να έχουν θέρμανση και αυτοί που πληρώνουν. Εμείς γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», μας λέει ο Βασίλης Πανίδης από τη ΠΑΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στις πολυκατοικίες της Ξάνθης αλλά και την δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι διαχειριστικές εταιρείες.

«Σκοτώνονται» μεταξύ τους οι ένοικοι…
Την ίδια κατάσταση επιβεβαιώνει ο κ. Μακρής Αθανάσιος από την εταιρεία ΕΣΤΙΑ: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ιδιαίτερα φέτος υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία στην πληρωμή των κοινόχρηστων ακόμη και σε οικοδομές που παραδοσιακά δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Σε ποσοστό 30% στις πολυκατοικίες δεν υπάρχει θέρμανση. Δημιουργούνται πολλοί τσακωμοί μεταξύ των ενοίκων για το θέμα των κοινοχρήστων». «Όπου φτώχεια και γκρίνια» και όπως καταδεικνύεται στο πρόβλημα της θέρμανσης προστίθεται και ένα ακόμη κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της διάσπασης της κοινωνικής συνοχής με έριδες που δημιουργούνται μεταξύ των ενοίκων. 

Ακριβό το πετρέλαιο …κομμένη η πίστωση
Ανεργία, «λουκέτα» περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, φόροι άμεσοι και έμμεσοι και επιπλέον «σκληρός χειμώνας» με …κερασάκι στην τούρτα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 15 λεπτά από πέρσι και έφτασε στο 1 ευρώ το λίτρο. Όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά και τα πιο γερά βαλάντια …λυγίζουν. Στο μεταξύ τα πρατήρια καυσίμων έχουν κόψει την πίστωση και γιατί σε κάθε παραγγελία που κάνουν από τις εταιρείες πετρελαιοειδών πρέπει να πληρώσουν το αργότερο σε 5 μέρες: «Φέτος είναι το κάτι άλλο. Έχουν μειωθεί πάνω από 40% οι παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στις πολυκατοικίες. Απ’ την πλευρά μας τα χέρια είναι δεμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε διευκολύνσεις γιατί οι εταιρείες μας πιέζουν να πληρώνουμε τις παραγγελίες μας σε 5 μέρες. Τα περισσότερα πρατήρια υπολειτουργούν…», τονίζει ο πρόεδρος των πρατηριούχων καυσίμων κ. Γιάννης Σιούτας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…