Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν εγκαταλείπει το έργο του Εμπορικού Κέντρου η Αθωνική

Δεν εγκαταλείπει το έργο του Εμπορικού Κέντρου η Αθωνική

0
emporiko_skales-empros

Την άδεια εκτιμά ότι θα έχει «στα χέρια της « μέχρι το Πάσχα

Κ. Κετίπης: «Είναι σπέκουλα τα περί ματαίωσης. Η καθυστέρηση αποδίδεται στην ανάγκη να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις και να προβούμε στις αλλαγές που επιτάσσει η εποχή»

Διαψεύδει τα περί ματαίωσης του σχεδίου της Αθωνικής και για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου κοντά στο πρώην εργοστάσιο ΔΕΡΑΣ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ξάνθη κ. Κώστας Κετίπης, ο οποίος αρνείται επίσης την πρόθεση της εταιρίας να αναζητήσει ξένο επενδυτή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου της συμπρωτεύουσας, για το μεγάλο project των 35 εκατ. ευρώ στην Ξάνθη.
Ο ίδιος αποδίδει την καθυστέρηση που μεσολάβησε, μετά το «ξεμπλοκάρισμα» της διαδικασίας στις επιταγές της εποχής και της σύγχρονης οικονομικής συγκυρίας, που απαιτούσαν να διερευνηθεί η δυνατότητα να γίνουν κάποιες αλλαγές στην αρχική μελέτη. Τελικά, οι αλλαγές που έγιναν δεν απέχουν πολύ από τον αρχικό σχεδιασμό και όπως σημειώνει ο κ. Κετίπης: «η αναδιάρθρωση της μελέτης ήταν υπό σκέψη, αλλά τελικά αποφασίσαμε να μην προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές».
Η εταιρία καταθέτει το φάκελο σε λίγες εβδομάδες και, σύμφωνα με τον κ. Κετίπη, εκτιμά ότι θα έχει «στα χέρια» της την άδεια για να ξεκινήσει την υλοποίηση μέχρι το Πάσχα. Ο ίδιος σημειώνει με έμφαση ότι: «συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοσή της», συμπεριλαμβάνοντας έτσι και με άρρητο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προέγκρισης.
Πάντως, για μια ακόμη φορά ο κ. Κετίπης υπογραμμίζει το μακρύ χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για να βρεθεί η εταιρία στην τελική φάση της αδειοδότησης, η οποία ξεκίνησε από το 2008. «Ήταν πράγματι μια δοκιμασία και το σημαντικότερο, χάθηκε ο σωστός χρόνος για την υλοποίηση και οπωσδήποτε η τελευταία δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από το κλίμα της εποχής», δηλώνει.

Κ. Κετίπης: «αυτή η επένδυση δε μπορεί να μείνει στη μέση»
«Σπέκουλα», ωστόσο, χαρακτηρίζει ο κ. Κετίπης τα περί ματαίωσης του σχεδίου της κατασκευής του εμπορικού κέντρου της Αθωνικής, καθώς και την αναζήτηση ξένου επιχειρηματία για την επένδυση. «Η επένδυση δεν μπορεί να μείνει στη μέση», σημειώνει, εξηγώντας ότι έχει ήδη υλοποιηθεί το πρώτο στάδιο, ενώ σχετική με την εταιρία υλοποίησης επισημαίνει: «το σχέδιο το έχουμε αναλάβει και θα το διεκπεραιώσουμε εμείς, ωστόσο πάντα λαμβάνουμε υπόψη μας το ενδιαφέρον επιχειρηματικών ομίλων για τις επιμέρους μισθώσεις επαγγελματικών χώρων, με το σκεπτικό ότι αυτοί θα αποτελέσουν την «άγκυρα» για την προσέλκυση μικρών τοπικών επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο. Άλλωστε, αυτή ήταν από την αρχή και η πρόθεσή μας να εντάξουμε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και μόνο». Πάντως, προσθέτει ότι, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ή υπογραφεί, όπως θα ήταν και αναμενόμενο, λαμβανομένων υπόψη των σύγχρονων οικονομικών συνθηκών.
Συντηρητικά η επιχειρηματική κίνηση της Αθωνικής
Αναφορικά με τη συνολική δραστηριοποίηση της Αθωνικής παραδέχεται ότι η εταιρία έχει υιοθετήσει πράγματι ένα πιο συντηρητικό προσανατολισμό, με εστίαση στα μικρά και μεσαία έργα, αφού τα μεγάλα, ούτως ή άλλως στις μέρες μας, δεν αφθονούν. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα πάντως, η εταιρεία που το 2010 είχε κύκλο εργασιών 25,5 εκατ. ευρώ και ζημίες 3,3 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα προ φόρων, το 2011 θα έχει περί τα 28-30 εκατ. ευρώ τζίρο ενώ και πάλι θα εμφανίσει ζημίες.


Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…