Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Τσέπελης: «Κλείνουμε μία εκκρεμότητα 20 ετών συνεπείς στο τοπικό επιχειρείν»

Μ. Τσέπελης: «Κλείνουμε μία εκκρεμότητα 20 ετών συνεπείς στο τοπικό επιχειρείν»

0

Δήλωση του δημάρχου Ξάνθης, με αφορμή τη δημοπρασία για την αγορά οικοπέδου στο πρώην εργοστάσιο «ΔΕΡΑΣ»

«Μια πρωτόγνωρη διαδικασία όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, με τη διενέργεια της δημοπρασίας για την αγορά οικοπέδου στο πρώην εργοστάσιο «ΔΕΡΑΣ» και την κατανομή δύο τεμαχίων συνολικής εκτάσεως ενενήντα (90) περίπου στρεμμάτων, με τη συμμετοχή 38 επαγγελματιών της περιοχής μας». Με αυτά τα λόγια η δημοτική αρχή περιγράφει την πρόσφατη πρώτη δημοπρασία για τα οικόπεδα στο «ΔΕΡΑΣ», ενημερώνοντας ότι: «ήδη από το καλοκαίρι του 2019, ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία βιοτεχνικού χώρου στη συγκεκριμένη περιοχή, καλώντας τους επαγγελματοβιοτέχνες που πληρούν τις προϋποθέσεις και καλύπτουν τον αριθμό που απαιτεί ο σχετικός Νόμος να αποκτήσουν χώρο, μέσα από την προβλεπόμενη και νόμιμη διαδικασία. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης θα πρέπει να λειτουργούν σε χώρους εκτός του αστικού ιστού. Η πανδημία ανέκοψε τις διαδικασίες, όπως και σε τόσους άλλους τομείς, ωστόσο, ο προγραμματικός σχεδιασμός της διοίκησης συνέχιζε τις προσπάθειες για την υλοποίηση του στόχου».

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σχετικά τόνισε: «συνεπείς από την αρχή απέναντι στο τοπικό “επιχειρείν” κλείνουμε μια μεγάλη εκκρεμότητα 20 ετών περίπου -αποτέλεσμα και της πολύ καλής και αδιάλειπτης συνεργασίας με τους επαγγελματίες της περιοχής μας».

«Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν οι βέλτιστες συνθήκες για έναν νέο επιχειρηματικό και επαγγελματικό περιβάλλον», επισήμανε ο ίδιος και αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη αυτής της πολιτικής, όπως η εναρμόνιση με τη νομοθεσία, η ελάφρυνση του αστικού ιστού και φυσικά, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…