Υλικά
500 γραμμάρια σοκολάτα με περιεκτικότητα70% σε κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
50 γραμμάρια τεμαχισμένα και καβουρντισμένα καρύδια
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού Â Â
Εκτέλεση
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε με απαλές και αργές κινήσεις, έως ότου το μείγμα αποκτήσει μία λεία και αφράτη υφή. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρύδια που έχει ψιλοκόψει και καβουρντίσει ελαφρώς, καθώς επίσης και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Συνεχίζεται το ανακάτεμα. Σε ένα τετράγωνο ή κυκλικό ταψάκι με ,μικρό βάθος (είναι ιδανικό αυτό που χρησιμοποιείτε για την πίτσα) στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλας και ρίξτε σε αυτό το μείγμα της σοκολάτας, απλώστε το ομοιόμορφα και βάλτο στο ψυγείο για δύο ώρες.
Όταν «παγώσει» και στερεοποιηθεί, τότε το βγάζετε από το ψυγείο και τεμαχίζετε σε μακρόστενα κομμάτια, τα οποία φυλάσσετε, καλυμμένα, στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθούν.