Μποναμάς 10 εκ. για τη ΣΕΚΑΠ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Έπιασαν τόπο ως φαίνεται οι εκκλήσεις για βοήθεια από την διοίκησηκαι  τουςεργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ καθώςκαι οι παραινέσεις και οι παρεμβάσεις των τοπικών πολιτικών παραγόντωνκαι ουφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. προανήγγειλε από το βήματης Βουλήςότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της ρευστότητα της εταιρεία με δάνειο 10εκ.ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Τουλάχιστον απ’ το καλοκαίρι ζητά η ΣΕΚΑΠ το δάνειο και από τηνδιοίκηση είχε κατατεθεί αίτημα για 20 εκ. ευρώ και μόλις πριν τη λήξητουδιαγωνισμού πώλησης το υπουργείο εδέησε να της …κάνει τη χάρη!
 
Μποναμάς 10 εκ. λίγο πριν την πώληση
«Περιμένουμε το άνοιγμα των προσφορών από τη μεριά των τραπεζών καιμε τη ρευστότητα που θα δοθεί μέσω του δανείου που θα εξασφαλίσει ηεταιρείαμέσω της εγγύησης που θα πάρει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θαμπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της και ταυτοχρόνως να είναιελκυστική σ’αυτούς τους επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν και ναστηρίξουνμετά την επιχείρηση αυτή με τα κεφάλαια τα οποία θα τοποθετήσουν», είπεο κ.Σαχινίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Καβάλας. ΔημήτρηΠαπουτσή. Αναφορικά δε με το μέλλον της εταιρείας τόνισε ότι «για ναμπορέσεινα συνεχίσει να λειτουργεί η ΣΕΚΑΠ, η οποία κατέχει ένα σημαντικόμερίδιο στην παραγωγήτσιγάρων που καταναλώνονται στην ελληνική αγορά αλλά διαδραματίζει καιένασημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερηςπεριοχήςγύρω από το Νομό Ξάνθης θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν μπορείνασυνεχίσει να λειτουργεί εξαρτώμενη από κρατικές επιδοτήσεις, αλλά ναστηριχθείσε μια αναπτυξιακή στρατηγική.»
 
Δώρον άδωρον;
Για «δώρον …άδωρον» κάνει λόγο ο διευθυντής της ΣΕΚΑΠ κ. ΧρίστοςΠούλιος επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά αυτά τα χρήματα θα τα πάρει η ΑΤΕκαταλογίζοντας ευθύνες τόσο στο υπουργείο όσο και στην ΑΤΕ που τόσοκαιρόάφησαν την εταιρεία να …σέρνεται χωρίς την απαραίτητη ρευστότητα ενώ μετηνκατάπτωση των εγγυητικών και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της από τηνΑΤΕ τηνέθεσαν για πολύ καιρό εκτός αγοράς όταν μάλιστα ήταν σε εξέλιξη οδιαγωνισμόςπώλησης του μετοχικού πακέτου της ΑΤΕ.: «Δεν έχει νόημα τώρα αυτή ηδανειοδότηση. Ότι ήταν να γίνει έγινε…Τόσο καιρό τώρα φωνάζουμε ναβοηθήσουντην εταιρεία αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω…Τώρα είναι δώρον άδωρονκαθώς αυτάτα λεφτά θα τα πάρει η ΑΤΕ», επισημαίνει ο κ. Πούλιος.
 
Πλήρωσε χθες την κατάπτωση των εγγυητικών
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό μόλις χθες και η ΑΤΕ…εδέησε να πληρώσειτην κατάπτωση των εγγυητικών ύψους 31 εκ. ευρώ ενώ ήταν υποχρεωμένη νατο κάνειμέσα σε τρεις μέρες και μεσολάβησαν…103!
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι καθυστερημένα ή όχι τοδάνειο είναι μια ένεση ρευστότητας για την εταιρεία απλά δεν δόθηκε στοσωστόχρόνο!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…