Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Με συγκίνηση υποδέχθηκε το Όλβιο τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου

Με συγκίνηση υποδέχθηκε το Όλβιο τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου

0

Ο Δήμαρχος Τοπείρου συνέχισε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου τιςομιλίες του στους οικισμούς Π. Ολβίου και στο χωριό του το Όλβιο. Στονοικισμό τουΠ. Ολβίου τον περίμεναν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, Χριστιανοί καιΜειονοτικοίκαι ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του τούς ευχαρίστησε για τηνυπομονή τουςνα τον περιμένουν με τα παιδιά τους μέσα στο κρύο, για την αγάπη καιτηνεμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.
«Είμαστε συγχωριανοί» είπε ο Δήμαρχος, «με γνωρίζετε απόπαιδί και ξέρετε πόσο αγαπώ το χωριό σας, γιατί εδώ είναι οι ρίζες μου,εδώ μεέφερνε ο πατέρας μου στα χωράφια μας και δεσμεύομαι ότι, όπως μέχρισήμερα, θακάνω ό,τι μπορώ περισσότερο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και τααιτήματάσας».
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος με τους συμβούλους του, έφτασε στοχωριό του, το Όλβιο, όπου η υποδοχή των συγχωριανών του ήταναποθεωτική.Πυροτεχνήματα, πυρσοί, οι γυναίκες του χωριού, που τον έχουν σαν παιδίτους,τον έραναν με ροδοπέταλα. Όλο το Όλβιο στο πόδι.
Βαθειά συγκινημένος είπε: «Τι μπορώ να πω για το Όλβιο; Πωςμπορώ να μιλήσω στο χωριό μου; Πώς να κρατήσω τη βαθειά μου συγκίνησηότανβρίσκομαι εδώ που ξεκίνησα, που με βγάλατε Πρόεδρο στην Κοινότητα 24χρονών,τον νεότερο Πρόεδρο στην Ελλάδα; Όταν είστε τόσα χρόνια πάντα στοπλευρό μου,με την έμπρακτη στήριξη και την αγάπη σας; Τα πάντα τα οφείλω στον τόπομου.Εσείς με κάνατε να αγαπήσω την Αυτοδιοίκηση, εσείς με μάθατε να μηλογαριάζωκόπο, να μην μετρώ ώρες, να δίνω την ψυχή μου για ‘σας, για τα δίκαιααιτήματάσας, για την υπεράσπιση των συμφερόντων σας». «Ήταν εδώ χθες, οαντίπαλοςσυνδυασμός και απουσίαζαν ακόμη και οι σύμβουλοί τους απ’ το χωριό μας.Τιήρθαν να σας πουν; Να κατηγορήσουν τον Δήμαρχο ότι δεν έκανε τίποτα καινα σαςτάξουν ότι αυτοί θα κάνουν τα πάντα;
Ποιοι είναι αυτοί; Εσείς τους γνωρίζετε πολύ καλά. Άνθρωποιάσχετοι με το χωριό μας, που βλέπουν το Δήμο μας σαν ευκαιρία ναξεκινήσουν μιανέα καριέρα, άνθρωποι γαμπροί απ’ την Κρήτη, άφαντοι στο χωριό, πουέχουν πάρειεργολαβικά τον προεκλογικό αγώνα του Μίχογλου και δυστυχώς, και κάποιοιπου τοχωριό τους αγκάλιασε, αλλά αυτοί δεν έχουν τσίπα και κορόιδευαν τουςπαιδικούςτους φίλους, μέχρι την τελευταία στιγμή.
Σας είπαν για το δρόμο «Όλβιο – Κοσσός – Βανιάνο» κι εμείςσας φέραμε εδώ σήμερα, στη διάθεσή σας καί την εγκριτική απόφαση τουΥπουργείουκαί την επίσημη αλληλογραφία του Δήμου για τη δημοπράτηση του έργου.Ξέρετεόλοι ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώραμας,κάποια προγράμματα έχουν σταματήσει. Όμως, ο δρόμος είναι ενταγμένοςκαι θαγίνει κι ό,τι κι αν σας λένε. Κλείστε τ’ αυτιά σας κι αγνοήστε τους.
Και το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο, που τόλμησαν να πουν,εδώ στο Όλβιο, ότι ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τα νεκροταφεία τουχωριούπου είναι θαμμένοι οι γονείς του. Κρατιέμαι με κόπο να μην εκστομίσωδημόσιαβαριές εκφράσεις για την μικροψυχία τους.
Εσείς όμως ξέρετε ότι ενώ έχει γίνει η δωρεάν παραχώρηση τουοικοπέδου στο Δήμο, καθυστερεί την μεταβίβασή του συγκεκριμένος τύπος,μέλοςτης Εκκλησιαστικής Επιτροπής, που απαξιώνω και να τον ονομάσω και εγώσήμεραδεσμεύομαι στο χωριό ότι, αν από Δευτέρα δεν προχωρήσουν από μόνοι τουςσεσυνεδρίαση, θα αναθέσω στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει σεαναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου, που ο δικαιούχος του μεγαλόψυχαπαραχώρησε για αυτό το σκοπό».
Στη συνέχεια, τόνισε την μεγάλη προσφορά του ΠολιτιστικούΣυλλόγου του Ολβίου, με τον εθελοντισμό και τις αξιόλογεςδραστηριότητες που προβάλλειτον οικισμό του Ολβίου σε όλο το Δήμο.«Είστε τόσα χρόνια πάντα μαζίμου» είπετελειώνοντας ο Δήμαρχος «και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σταλίγα24ωρα που απομένουν ως την κάλπη, δώστε όλοι ακούραστα τον αγώνα σαςγια τηνμεγαλειώδη νίκη του συνδυασμού μας, στις εκλογές τις 7 του Νοέμβρη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…